Merhabalar. Benim botoks ile ilgili merak ettiğim şeyler var, bilenler yorum yazarsa çok sevinirim. Şimdi, ben botoks nedir tam olarak bilmiyorum. Botoks içerisinde ne bulunuyor, nasıl uygulanıyor? Botoksu kimler uyguluyor ve botoks kimlere uygulanabiliyor yani yaş gibi, diyabet gibi durumlarda kısıtlama yapılıyor mu?botoks
Botoks, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen bir proteindir.
Estetik amaçlı kullanılacaksa, mimik kullanımı sebebiyle yoğun olarak kırışıklık oluşan göz çevresi, alın ve kaş arasına uygulanır. Aynı zamanda yaş aldıkça oluşan burun ucu düşmesi için, kişi güldüğü zaman diş etleri çok görünüyorsa eğer, diş etlerinin görünmemesi amacı ile de uygulanır. Kişiler botoks yaptırmayı iki şekilde tercih ediyor. Erken yaşta başlayıp, kırışıklıklarının daha fazla artmaması için önlem almak amacıyla veya statik kırışıklıklar oluştuktan sonra derinleşmesini engellemek amacıyla. Ancak bizim önerdiğimiz, kırışıklıklar yer etmeden Botoks ile müdahale edilip yüzün sarkmasını engellemek.
Botoks, mikro iğneler ile kas içine uygulanır. Öncesinde lokal anestezik krem ile hissedilecek acı minimum seviyeye indirilir. 3. günde yavaş yavaş etkisi başlar. 15. günde pik seviyede olur. 4. ayda etkisi yarı yarıya azalır, 6. ayda etkisini tamamen yitirir. Oldukça pratik bir işlemdir. 6 ayda bir tekrarlandığı sürece kullanım süresi uzar.
Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak tedavi amaçlı yapılmak istenirse, migren, terleme ve diş sıkma tedavilerinde de oldukça sık tercih edilmektedir.
Hamile veya emzirenler için bir çalışması yoktur ancak tavsiye edilmez. 18 yaşını geçmiş her bireye uygulanabilir. İşlem öncesinde muhakkak ilgili hekime alerji veya herhangi bir hastalık varsa bildirilmesi gerekir.
Daha detaylı bilgi almak isterseniz sizlere yardımcı olmak isteriz.
Botoksu ne için uyguladığıniz. onemli mide botoxu mesela vücut. kitle endeksi ortalamasında belli bir. kriter üstündeyse uygulanabiliyor. Dolgu amaçlı. durumlar daha farklı genel olarak herkese uygulanabiliyor 20 30 dk sonrasında yatış gereksizin eve taburculuk sağlanıyor diyabet vb yapılmaması için etken değil. aktif olarak sundugumuz işlemler saglikciyim
Merhaba ben 3 yıldır 6 ayda bir düzenli yaptırıyorum. Botoksun içinde botunium toksin var kasları bir süre felç ediyor ama daha sonra etkisi geçtiğinde eskisinden dahada azalıyor kırışıklıklar ben ankarada yaşıyorum kızılayda doktor fatma yıldıza yaptırıyorum çok memnunum www. ankaralazer. com bi araştırın derim.
Botoks, bir toksindir. Kaş ortası, alın ve kaz ayakları denilen mimik kırışıklıklarının azaltılmasında kullanılır.
Hekimler tarafından uygulanmalıdır.
Etki süresi 4-6 aydır.
Bahsetmiş olduğum bölgelerde kırışıklık oluşmaya başladıysa botoks faydalı olacaktır.
Selamlar.