Lezzetli yiyeceklerin yağ, tuz ve şekerden zengin olmalarıdır ve bizim damak tadımızın onları sevmesinin nedeni onları sevmek için gelişmiş olmasıdır. Yağlı, emülsiyonlaştırılmış veya şekerli bir gıda tükettiğimizde, beynimiz dopamin salgılıyor. Dopamin vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasal olup öğrenme ve yeni şeyleri deneyimleme konusunda önemli rol oynar. Eğer yediğimiz şeyin tadını beğenirsek, beynimiz aynı zamanda opioid salgılar ve bu da haz aldığımıza yönelik bir sinyaldir. Tüm bu kimyasallar, özünde bizi zevk aldığımız deneyimleri tekrarlamamız yönünde eğitir. Temelde, beynimiz en ilgi duyduğumuz şeylere ters şekilde çalışmaktadır.
Milyarlarca dolar bütçesi olan bir konu. İştah arttırıcı, doyma hissini kapatıcı, hormonlarımızı bozan maddeler ekleniyor içine. Bir şey çok lezzetliyse aman dikkat. Aynı şey meyveler için de geçerli. Artık öyle elmalar var ki insan doymuyor yemeye.
Kome ve neye gore sagliksiz.. zincir restoranlarda yenirse oyle olabilir. Ayni seyler evde de yapilabiliyor. Patates kizartmasindan ölen insan duymadim ben. Restoranlarda ucuz veya beklemis malzeme veya yanmis yaglarla yapilan yiyecekler sagliksiz olabilir ama alâsini evde yapabiliriz. Taze malzeme ve yağ ile.. sıkınti kalmaz.
Bağımlılık yapıcı maddeler kullanılıyor Mısır şurubu şeker gibi. Midedeki Candida vb kötü huylu bakterilerin artmasını sağlıyor bu da sürekli o besinin istenmesine o tip besinlere bağımlı olunmasına yol açıyor. Hepsi kapitalist sermayenin insan sağlığı üzerindeki adi oyunları kahrolsun kapitalizm😃😃👍
Çin tuzu kullanımı sebebiyle lezzetli geliyor. Çin tuzu içinde bulunduğu yiyecek ağza alındığı an beyne yalancı sinyaller gönderiyor ve lezzetli gibi algılamasını sağlıyor. Pizza, cips, hamburger, paketli tüm ürünler, fabrikasyon kurabiyeler, ucuz baklavalar. Aklınıza gelen ne varsa tatlı tuzlu lezzetli geliyor ve bu kadar çok tüketim yapılıyor ise çin tuzu baş sorumludur. 50 kilo içine 20 gram karışsa yetiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğal et yemekleri bunlardan daha güzel. Bursada bir İskender Kebap ye bakalım hamburgeri arıyor musun? Fast food şeyleri bırakmak isteyen birileri bence pazardan alınmış patatesleri kendi evinde yapmalı, et kavurma tavuk balık gibi şeyleri yiyerek fast foodu bırakabilir bence insan. Bu saydıklarımın tadı fast fooddan daha güzel çünkü.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu tip ürünler vucudunuzdaki mixtrels seviyesini yükseltir buda otomatik size aşırı kalitesiz yağ ve şeker olarak geri dönüp göbek bölgesinde toplanır ayrıca tironin, melp h2 de agir tahribata yol açar yani uzun vadede beyin kanaması kalp krizi gibi sonuçları olur haberiniz olsun
Ne demek lezzetli? Şu hamburgeri mesela tam buğday ekmeği, az yağlı et ile kendin yapsan evde peynir ve biraz baharat ile süslesen MC Donalds ın falan yüzüne bakmazsın. İyisini yapmamışsın diye öyle geliyor sana 😀
Sağlıklı gıdaların içinde ya doğal şeker vardır ya da hiç şeker ve tatlandırıcı bulunmaz sağlıksız gıdaların içerisine ise yapay şeker ya da yapay tatlandırıcılar konulduğu için insana lezzetli ve tatlı gelir.. 💫
fastfoodların şekerli ekmeklerinden galiba :( yoksa hamburgeri evde kendim yaptığımda da aynı tadı alırdım nasıl bir madde koyuyorlarsa hem aşırı zararlı hem aşırı lezzetli ve bağımlılık yapıuor
Bir o kadar da zararlı kişilik sorunları kilo çirkinleşme ruhsal rahatsızlık ve çeşitli iç hastalıklara yol açıyor böbrek mide kalp beyin sindirim sistemi vb gibi
En İyi Cevaplar