Arpacık için. Göz kapağında Arpacık gelişimi, ılık pansumanın iyi geldiği durumlara tipik bir örnektir. arpacık oluşumunda göz kapağı içinde iltihabi bir doku oluşmuştur. Ilık pansuman hem bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır, hem de gözeneklerin genişlemesine yardımcı olarak gözlerde yaşanan kaşınma, şişme, enfeksiyon gibi durumlarda en çok uygulanan yöntemlerden birinin çay veya çeşitli bitkiler ile pansuman yapmak. "Ilık pansuman göz Ağrısını azalttığı, kas spazmlarını giderdiği, kan dolaşımını artırıp yara iyileştirmesini hızlandırabildiği için bazı durumlarda gerçekten yararlı kabul edilebilir. Göz kapağında Arpacık gelişimi, ılık pansumanın iyi geldiği durumlara tipik bir örnektir. arpacık oluşumunda göz kapağı içinde iltihabi bir doku oluşmuştur. Ilık pansuman hem bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır, hem de gözeneklerin genişlemesine yardımcı olarak apse dokusunun boşalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca aktif enfeksiyon geçtikten sonra geride kalan (şalazyon adı verilen) kalıntı dokuların da kaybolmasına yardımcı olmktadırmendil, havlu veya Kağıt peçete mikrodalga fırında ısıtılabilir veya kaynamış ve ılıtılmış temiz Su ile ıslatıldıktan sonra suyu sıkılarak pansumana hazır hale getirilmelidir. Arpacık üzerine belli periyotlarla sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Sıcak kompres iltihabı arpacığın içinden atar ve göz daha çabuk iyileşir. Gözdeki arpacık için patatesi yıkayıp yuvarlak olarak kesin. Arpacığın üzerine koyun. Patates arpacığın iyileşmesini hızlandıracaktır.
Çay pomatı. Temiz gazlı bezi temiz kaba çayı doldur gazlı bezi batıe sık gözünün dayabacağı sıcaklıkta olsun gözünün üzerine koy 5 dk bekle yine batııe sık gözünün üzerine koy sonra buz kompresi yap yarında doktora git
1
15 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Çay ödem atar. Maydanoz suyu da ödem atar çay gibi siz temiz kaba
Sarımsak mı sakın yapma ya hwr söylenebilir yapma lütfen vak ven 30 senedir göz rahatsızlığım var göz hakkında hemen herşeyi biliyorum çatın dışında bişe yapma doktora git ilerletme lütfen. Arada gözlerini dalın şampuanı ile gözünü yıkayabilirsin kirpik dibi temizliği için göz yakmıyor ama şu an yapma. Buz kompresi yap. Yüzğnü ılık su ile yıka gözlerini yorma
Mikrop kapmış velli bence doktora git. Ben artık tanıyorum gözğmü yazın denizden gözlerim kızardı felan eczabeden damla aldım 2 güne geçti sende vwklwtmw 2 günde geçecek vişwyi
En İyi Cevaplar