22 yaşındayım yüzüm bu halde bıktım artık ne kullandıysam geçmedi önereceginiz keremde olur alırım özür dilerim böyle bir resim paylaştığım için ama bıktım artık kaç yaşına geldim girmiyor bu sivilce izleri sanırım bunlar 😔
Yüzüm bu şekilde sivilce izleriyle dolu. Nasıl geçer nolur bildiklerinizi yazın?
Deri ve Zührevi Uzmanı Doktoru kontrolü altında Roacuttane ilacının tedavisine başlaman gerek. (Çoğunlukla Ücretli Doktorlar Yazar) Kan tahlili sonucu ve kilo oranına göre hangisinden ne kadar alman gerektiğini doktorun belirler. Tedavi süresi 6-12 Ay sürer. İlaç sivilceyi karaciğerde yani geldiği yerde merkezinde yok ediyor. Şahsen ben bu tedavi sayesinde sivilceden kurtuldum. Ama tedavi süresince cildinde kuruluk ve hafif çatlama yapabiliyor. Buna karşın doktorun da krem yazması bu sorunu ortadan kaldırıyor. Sivilcelerin de çeşidi veya farklı sebebi var. Doktorun önermediği sürece ilaçta ısrar etmemende fayda var.
Tavsiyem ilk olarak imkanin varsa bir doktor a gittip onun Sana tavsiyem edecegi ilaclari kremler kullanman Burda elbette ki krem onerisinde bulunan olucaktir ama Sen yinede bu konuda profesyonel bir yardim alabiliyosan onu yap derim simdiden gecmis olsun
Canım benim öncelikle geçmiş olsun sana iki tane önerim var bunları muhakkak yap ve sabırlı ol lütfen emin ol geçecektir Birincisi dermatoller denilen 500 tane iğneli bir alet var onu alman ve hafta en az 2 en fazla 3 defa yüzüne uygula ve almadan önce araştır çok ama çok faydasını göreceksin. İkincisi Avene triacnel adında bir krem var onu al 2 günde 1 sadece gece yatmadan önce kullan sabah kalkınca yüzünü yıka sonra bana dua et. Bu dediklerimi bende sivilce olmamasına rağmen kullanıyorum. Böyle önemli ve güzel bilgiyi herkese vermem ☺️ geçmiş olsun tekrar canını sıkma bunlar geçici şeyler
Teşekkür ederim 😊 O sizin tercihiniz ben ilk başlarda 0.5 mm ile başladım daha sonra 1 mm ile devam ediyorum şimdi. Benim amacım cildimin taze kalması sivilce izleri için 1. mm ile başlaya bilirsin.
Tretin krem bir süre kullanıldıgında işe yarıyor diye biliyorum ama bir sor eczaneye istersen? 40 gram şeklinde satılıyor olması lazım en son 45 TL falandı. Ama böyle parmagının ucuyla dokundurarak sorunlu bölgelere leblebi büyüklügünde sürüp yayman falan gerekiyor çok fazla sürülmemeli ve güneşe çıkmaman lazım bu kremi kullandığın sürece, yüzü soyup kızartması normal etki olarak biliyorum alttan taze deriyi çıkartıyor ortaya çünkü, aynı zamanda bir nemlendirici de kullanman gerekebilir kurutursa cildini, sor işte eczaneye
Bizim önereceğimiz kremlerden ziyade acilen bir dermatologa gitmelisin. Eğer doktorun uygun görürse Roaccutane tedavisine başlanır. Benim ya da bir başkasının cildine iyi gelen krem senin cildinde yan etkilere sebep olabilir, mutlaka uzmana gözükmelisin. Bu dönemde cildinle oynama, bilip bilmediğin şeyleri yüzüne sürme, kendi haline bırak.
Gadası durum ciddi görünüyor iyi bir cilt doktoruna gidip muayene olman gerekiyor en sağlıklı çözüm bu olur burdan arkadaşlar yardımcı olur ama belki sende ters etki yapabilir riske girmemek lazım şu durumda
Bir cilt doktoruna görünmelisin. Büyük ihtimalle ilaç tedavisine başlayacaktır. İlaç tedavisi 6-8 ay sürer ama cildinde bu lekelerden eser kalmaz. Sana önerebileceğim doğal kürler var ama durum biraz ciddi görünüyor, doktora gitmelisin. Geçmiş olsun.
Buradan anlaşılacak bir şey değil benim yüzüm seninkinden kat kat fazlaydı fakat çevremdekiler geçer geçer diyip duruyorlardı 3 sene geçmedi ileriye gitti 12. Sınıfta doktora gittim roaccutane'yi önerdi ki şart mı diye sorduğumda alt katmanda olan yağ tabakası basit kür veya herhangi kremle geçmez demişti ilk 2 hafta içinde değişiklikler başladı 6 aylık tedavi 8 ay sürdü mezuna kalınca leke için olan 2 ayı kabul ettim bende Şu an yüzüm gayet iyi büyük ölçüde yağ azaldığı için minicik sivilceler çıkıyor onlarda birkaç güne geçiyor O kadar kötü hissediyordum ki benim yüzüm normal olacak mı triplerine girdim normal halimi hayal edemiyordum ve hatırlamıyordum Özet olarak Şu an cillop gibi
Cildiye şart tedavi için. İyi bir cildiye araştırmalısın. Biz nedensek eksik kalır. Ama inan bir yılda düzelir hazır kışa girmişken kullan yazın sivilce tedavisi olmuyor.
Yastık kılıflarını her gece değiştir. Kağıt peçete kullan. Ellerini yıkamadan yüzüne sürme. Biodermanın sivilceler için yüz yıkama jellerine bak. Yüzüne nemlendirici kullanmamazlık etme. Sivilceli ciltler için biodermada var sivilce yapmıyor. Bunlar en temel tedbirler. Yemek ve beslenme alışkanlığına da dikkat etmen gerekir. Bunlar en temel önlemler olur senin için.
İnşallah tüm kızların yüzü geçer böyle olanların. ☺️
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
+Güneş kremi sür mutlaka izleri kalmasın. Cildiyeler kışında öneriyor.
1. beslenmen hatalıdır. Hazır yiyecekler demeyeyim de boş şeyler yiyorsundur. Protein ve karbonhidratı çok almak yerine karbonhidrat ve yağı çok alıyorsundur.
Ayrıca boy-kilo ve vücut ölçülerin ne? Hepsi normal mi? Veya örnek veriyorum bacaklarım çok kalın, göğüslerim küçük, gıdığım var gibi bir durum var mı?
Eğer varsa profesyonel bir yorum olmasın bu ama hormonel bir durum olabilir. Veya cinsiyet farketmezsizin bazı insanların vücut yapısı ile yaşı orantısız olabiliyor onunla alakalı olabilir (sebebi beslenme kaynaklı olabilir. Beslenmek çok önemli )
2. si ise çok makyaj yapıyor olmanda bu durumu etkileyebilir. Dışarıya çıkarken mesela sivilceleri kapatmak için makyaj yaparsın. Tamam kapanır ama sivilcelerin iyileşecek süreyi bulamaz. Veya tam iyileşecek gibi olur gene boğarsın cildini bunun sonucu kısır döngüye girersin gibi düşün.
bizim önereceğimiz ilaçla olmaz canım ya yüzün belki hassastır alerji yapabilir kim bilir o yüzden cildiyeye git bir baksınlar ona göre ilaç yazarlar , hiçte moralini bozma bu durum için kendinle barışık ol hiç değilse sağlığın yerinde buna da şükür demek lazım hayatta.
Kesinlikle karaciğerin yağlanması ile ilgili bence bunu kontrol ettirmelisin.. Ayrıca galiba birazda oynamışsın sıkmışsın filan.. Önce karaciğerini kontrol ettirip sonra da cildiyeye gitmelisin.. PRP diye bir şey yapıyorlar cilde.. Çok çok ince kıl iğne ile direkt yüze uyguluyorlar.. Tabii önce karaciğer kontrolü..
@Secretgirl_11 karaciğerden kaynaklanmayıp yüzde sadece cilt altında iltihaplanma varsa önce sizden bir kan alıyorlar bir takım makinelerden geçirip ayrıştırıyorlar sonra da onu çok çok ince bir kıl iğne ile tekrar iltihaplı bölgeye veriyorlar. Cilde çok büyük canlılık verip tüm iltihabı yok ediyorlar. Biraz pahalı bir sistem ama % de 100 başarılı sonuç..
Ayrıca gerçek elma sirkesi tamamen antibiyotiktir. onu su ile seyreltip pamuk ile geceleri sürebilirsiniz yatmadan önce ve çok hafif bir talk pudrası. sabah yine elma sirkesi ile temizleyip çok kısa zamanda tüm cilt altı iltihabı yok edebilirsiniz.. Normal ben lerin üzerine bile elma sirkesini bekletince ben ler ufalmaya - küçülmeye başlıyor.. oldukça faydalı ve naturel bir ürün elma sirkesi..
Siz cildiyede PRP yaptıracağım derseniz ona göre konuşurlar sizinle.. Dedim ya biraz pahalı bir işlem bu.. Devlet hastanelerinde yapmıyorlar zaten.. Ama tanıdığınız bir cildiyeci varsa o ayarlayabilir bu durumu ellerinde bu imkan varsa..
@Secretgirl_11 cildiye bölümü ile ilgili bu olay.. Önce cildiyeden bununla ilgili bilgi alın derim.. Sadece Elma sirkesi ile devamlı makyaj temizleyenler var Mide için hergün yarım çay bardağı içenler var.. Allahın mucizesi elma sirkesi.. Şiddetle tavsiye ederim.. Yakma özelliğide yok ayrıca diğer sirkeler gibi değil yani.. Bir arkadaşım ciltteki tüm çillerini yok etti bu şekilde.. lekeleri de yok ediyor.. Gözenekleri tamamen açıyor..
@Secretgirl_11 1500 - 2000 lira civarında olması lazım özel hastanede.. Ama tabii hastanelere göre fiyat değişebilir.. önce arayıp bilgi almak araştırmak lazım.. hiç bir yan etki yok. Yüze canlılık veriyor zaten.. Cilt aşırı canlanıyor rengi filan..
Kiz özür dilenicek ne var 😊kardesimde vardi cildiye sivilce kurutucu ilac verdi cogu gecti takma kafana doktora gorunmeden de bir sey surme yuzune... lekeler icin cilt soyucu tropik merhemler var bende beyaz nokta icin acnelyse kullaniyorum cok dusuk bir doz... ust deriyi soyup yeni deri olusmasini deriyi iyilestirmeyi sagliyor biraz kizarma soyma yapiyor ama sonuc guzel icerisinde retinol var...
Sadece iz değil aktif sivilceler de fazla. Kan tahlili falan yapılar mi bisey çıktı mı? Uzun zamandır böyle bir problemin içindeysen kremle falan uğraşma hap kullan. Doktor uygun bisey yazar. Inan sadece sen değilsin üzülme. Geçer mutlaka🌸 Ben de çok çektim hala da çekiyorum 😂 devamlı bir krem kullaniyorum. Krem bitiyor yeniden başlıyor. Bir senedir böyle 😒😒
En iyisini doktor bilir cildiyeciye git. Çünkü bana iyi gelen krem belki sana yan etki yapıp daha çok sivilce çıkaracak her insanın yüz yapısı farklı o yüzden doğru kremi bulman için doktora gitmelisiniz.❤️ Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda geçer.
Ciddi bir dermatolojik tedavi ile kurtulursun. 2 yıl falan surer. Ama kraterler orada kalacak. Fondotenle kapatacaksin yapacak bir sey yok. Ben biliyorum. bir kiz cildi ayni seninki gibi. Kiz makyaj yaptigi zaman afet.. makyajsiz geldigi zaman ayni bu sekilde. Krater cok onemli degil. Ama uzman hekimle veya gercek bir guzellik uzmaniyla kirmiziliklari yok etmen mumkun.
Makyaj yapıyorsan öncelikle uzun bir süre bırak çünkü daha fazla yayamana sebeo olur. İnternetten doğal evde yapabileceğin maskeleri dene. Bal tarçın maskesi leke giderici etkisi vardı sanırım. Maya maskesi de ciltteki yağı dengeler. Çok fazla var zaten böyle araştır İnternetten
İç hastalıkları uzmanına görününüz, sadece cildiyeye odaklanmayın, ayrıca kontrolde bir şey çıkmaz ve sorun cilt ile alakalı olursa, öncelikle yüzünüze bir şeyler sürmeyi bırakın sadece, bilinen marka sabun işe sabah akşam yıkayın bir süre sonra PRP yaptırır sınız, bu sayede cildiniz toplanacaktır..
Asla dokunma yüzüne sıkarsan oynarsan hem daha fazla yayılır hem de bunların izleri kalır. Bence direkt cildiyeye git. Yok diyorsan da yüzünde aktif sivilce varsa önce onları gider sivilce kalmadıktan sonra dermaroller kullanabilirsin. Sivilce varsa ama asla kullanma.
öncelikle stres yapma derim. Cildiyeye gitmen daha faydalı olacaktır. Hem kırmızıyken iz kalma olasılığı daha azdır. Bana kalırsan en kısa zamanda cildiyeye git ve düzenli bir şekilde kullan kremleri miktarını da abartmadan tabi. Ve bir de herkesin şunu yap bunu kullan gibi önerilerini araştırmadan uygulama yüzüne. ona iyi gelen sana iyi gelmeyebilir.
Bu tarz aşırı sivilcelenmelerde, karaciğer yağlanması çıkabiliyor ve buradan alacağın hiçbir fikri denemeden direkt olarak cildiye doktoruna git ve kan testi istediğini belirt, sana en iyi yolu anca doktor gösterebilir, geçmiş olsun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hepsını okudum gereksızlerıde kaldırdık. Ben anlamam hiç ama iltihapdan kaynaklı birşey ise sarımsak tüket arkadaşım. Sarımsak normalde tuketmemjz gereken bırsey. Bir denemelısın. Yogurtla karıstırıp ezerek yiyebılırısn. Yemegın ıcınde pişirip yiyebılırsın. Kızartması olur ama o yaglı olur. Bu sarımsagı bir dene. Dogal antıbıyotıkdır. Tüm samımıyetımle söyluyorum. Bir dene zararı olmaz kesınlıkle. Gunde 3,4 diş (baş degil ) tüketmelısın geçmiş olsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle resim paylastigim için özür dilerim vs yazma ben rahatsız olmadım. Bazı sivilceler vardır insanın gözüne batar ama seninkiler öyle değil varmıyor yani yüz temizleme jeli kullan düzenli bir hafta dene bakalım bir faydası olacak mı ona göre cildine uygun birde kıl kullanırsın geçer ama bir daha kendine öyle deme sen kendini sevmezsen pire kadar şey deve olur sana içini ferah tut ki daha hızlı geçsin.
ilk önce fazla oynama cildiyeye git ve verdiği kremleri kullan yıkamak için de Seba medin köpüğünu kullan yoksa dudakların cildin hep kurur kremler kurutur ayrıca karaciğer enzimlerinle ile bir sorun var mı
Herkesin ilaç tedasine bakma bioderma sebium jeli sabah akşam yüzünü yıka daha da azalıcaktır yıkadıktan sonra havlu ile değil kağıt havlu ya da peçeteye sil bastırmadan. Bunu dene eğer azalma olmaz ise doktara gidip tedavine başlarsın😊
Karaciğer enzimlerinize ve hormonlarını baktırın kan tahlili olarak. Uygun cilt bakım ürünlerini kullanın. Eczaneden kükürtlü sabun alın ve en kısa zamanda bir dermatoloğa görünün. Yağlı yiyeceklerden ve asitli içeceklerden uzak durun.
Senin acilen bir cildiyeye görünmen lazım ben ve burdaki insanlar sana bu konuda yardımcı olamayız doktor tavsiyesi olmadan hiçbir ilacı, kremi yüzünü sürme sakın.
Cildiyeciye gidebilirsin. Birde abimin uyguladığı birşey vardı. Gül suyu ve bebek pudrasıyla ama benim sana tavsiyem sivilcelerinle oynamaman, yaş ilerledikçe gidiyor onlar. Abimden ablamdan biliyorum
Yok kız ne diye özür diliyosun öz güvenini düşürmesin tıbbi çözüm bilmiyorum ama cildiyeye git kesin vardır çözümü geçici olarakta fondöten kapatır zaten
Herkes roaccutane demiş ama kullanma derim. Eğer hormonal bir hastalık varsa tekrar ediyor bende öyle olmuştu. Cildiyeye gidip Önce bir hormonlarına batırabilirsin. Yeme alışkanlıklarını gözden geçirip dışarıdan da kozmetik yöntemlerle desteklersen gerçekten düzelir stres yapma. Böyle birini tanıyorum arıç cukurambarda dermapen yaptırmış şu an tek tük leke kalmis ve devam ediyor. Çoğu ilde şubesi varmış. Içim çok rahat oneriyorum maddi imkanın elveriyorsa git bir kaç aya teşekkür edersin bana burdan.
Ben saglik sektörundeyim.. Öncelikle Yagli yiceklerden sakin. yuzune cok elma ve salatalik kabugunu koy geceleri. Ve cildiye git basi testler yapicaklar ona göre bir krem önerirler
En İyi Cevaplar