Merhaba arkadaşlar, bugün benim için ilginç bir şey öğrendim ama detaylarını size sormak istediğim için soluğu burada aldım. Acaba enginar suyu ne işe yarar? Aranızda enginar suyu kullanan var mı ve enginar suyu faydaları neler? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim, teşekkürler.enginar suyu
Enginar suyu ne işe yarar, enginar suyu faydaları neler?
Enginarın kendisi de suyu da çok faydalıdır. Özellikle enginar suyu faydaları olarak karaciğeri temizlediği, içerisindeki K vitamini sayesinde dolaşım sistemini düzenlediği ve bu sayede kolesterole iyi geldiği uzmanlar tarafından da belirtilmektedir.
Diğer tüm doğal besin maddelerinde olduğu gibi enginarın ve enginar suyunun da kararında tüketilmesi sağlığımız açısından büyük önem taşır. Günde sadece 1 bardak enginar suyu tüketerek, bunların yanında beslenmeye ve normal su da tüketerek vücudumuza fayda sağlayabiliriz.
Enginar suyunun nasıl yapıldığına dair bir video ekliyorum buraya:
Öncelikle insülin seviyesini düzenler ve vücudun şeker dengesini sağlar. Karaciğerde safra salgılanmasını sağlar ayrıca karaciğerin yağlanmasının önüne geçer. Kısaca saymakla bitmez diyebilirim yalnız atalarımızın dediği gibi her şeyin fazlası zarar ☺️
Enginarın yapısında yer alan inülin maddesi, vücutta sindirimi yavaş olan bir karbonhidrattır, şekerin enerjiye dönüşümünde kolaylık sağlar. Ayrıca inülin maddesi insülin seviyesini düzenlemeye yardım eder ve diyabet hastalığına şifa kaynağı enginar mineral dolu bir sebzedir mineraller kan şekerini dengelemede önemli rol oynuyor. Enginar suyu, vücudun şeker dengesini korumaya yardımcı oluyor. Karaciğer yağlanması önüne geçmekte
1- Enginarın yapısında yer alan inülin maddesi, vücutta sindirimi yavaş olan bir karbonhidrattır, şekerin enerjiye dönüşümünde kolaylık sağlar. Ayrıca inülin maddesi insülin seviyesini düzenlemeye yardım eder ve diyabet hastalığına şifa kaynağıdır.
2- Enginar, mineral deposu bir sebze. Bu mineraller kan şekerini dengelemede önemli rol oynuyor. Enginar suyu, vücudun şeker dengesini korumaya yardımcı oluyor.
3- Karaciğerde safra salgılanmasının artmasına etki ederek hazımsızlık ve diğer sindirim şikâyetlerinin azaltılmasına yardımcı olur.
4- Enginar suyu karaciğer yağlanması gibi pek çok karaciğer rahatsızlığının önüne geçer. Bağırsaklara olan etkisinden dolayı karaciğerde yağlanmaya karşı duvar oluşturur. Karaciğerin daha aktif işlemesini destekleyen enginar suyu, karaciğer hastaları için adeta bir şifadır.
5- Börek hastalıklarının tedavisinde kullanılır
6- Enginarın yapısındaki flavonoidler ile iltihaplar ile mücadele eder ve kardiyovasiküler hastalıkların riskini azaltır.
en önemli faydası karaçiğer yağlanmasını önlemesi ve başlamışsa geriletip tedavi etmesi özellikle akçiğer kanseri başta olmak üzere tüm kanser türlerinde tedaviye yardımcı olan başlıça etken maddeleri barındıran ürün
Enginar karaciğeri temiZler... Kanında mikrop olan bir tanıdığım vardı ki o yengem bu tarz konulara hakimdir... enginar kullandıktan sonra doktora gitti kanı temizlenmiş... Sooonnra annem de kullanmaya başladı falan faydasını gördü...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
eger enginar suyuyla yikanirsan mesela goguslerini 1 hafta yikarsa dipdiri olur genclestiriyor yani dirilestiriyor
En İyi Cevaplar