Anason bitkisinden anason çayı, anason yağı yapılıyor bildiğim kadarıyla. Ama anasonun faydaları nelerdir bunu bilmiyorum. Anasonun faydaları ve zararları hakkında beni bilgilendirirseniz çok iyi olur.anason faydaları
Anason ve rezene birbirine çok yakın birer bitki çeşididir. Her ikisinde de anetol isminde bir madde bulunur ve bu madde, anason ve rezeneyi gaz giderici bir bitki haline getirir. Özellikle gaz çıkarmakta zorlanan bebeklerde anason yağı kullanılır, emziren annelerin anason çayı ve rezene çayı tüketmesi ile gaz giderici özelliğinden yararlanılır.
Anasonun faydaları nelerdir?
- gaz atımını kolaylaştırır, - mideyi rahatlatır, - öksürüğü yatıştırır, - hıçkırığı geçirir, - iştah açar, - sindirimi kolaylaştırır, - sinirleri yatıştırır, sakinleştirir, - idrar söktürür, - uyku sorununu çözer, - migreni yatıştırır, - bulantı ve kusmayı keser, - astım ve nefes darlığına iyi gelir.
Aromaterapi alanında üst sıralarda adını yazdıran yıldız anason, birçok kişinin memnun kaldığı bir bitkidir. Yıldız anason yağı ile uygulanan terapilerin verdiği sonuçlar, oldukça olumludur.
Valla çok güzel faydaları var; İnsana dünyanın dertlerini, sıkıntılarını unutturuyor, göğsünde sıkışan acılara merhem oluyor... Bir sürü bir sürü faydası var anasonun...
En İyi Cevaplar