Yarın doktora gidiyorum ama sabahı çıkartamayacakmış gibi hissetmeye başladım. 1 buçuk haftadır devam eden bir üşütmenin en şiddetli hâlini yaşıyorum şu an. Nane limon, zencefilli bal, ılık süt, ılık duş, terleme... hepsini her gün yapıyorum ama iyileşmek yerine daha da kötüye gidiyorum. Öksürürken ciğerlerim ve göğsüm acıyor. Boğazım daha şiddetli olmak üzere tüm vücudum ağrıyor. Sağ kulağımdan da kabarcık sesleri duymaya başladım. Neden bir türlü geçmiyor bu ya acaba üşütmedim de başka bir şey mi oldu fikri olan var mı?
Bir türlü geçmeyen soğuk algınlığına evde bir çözüm öneriniz var mı?
3 5 dal maydanozu 1 yudum ılık su ekleyerek mikserde çek sonra posasını süz ve maydanoz suyunu bardağa koy üzerine 1 limon 1 mandalina 1 portakal yarım greyfurt sık 1 tatlı kaşığı bal ile iç.
1 çorba kaşığı balın içine kuru nane kuru kekik kuru fesleğen toz karabiber toz tarçın zencefil ve zerdeçal ekle bunu da ekmeğine sür ve ye
Imkanın varda orta boy domates ve 1 2 dilimde ananas ye ya da sularını iç
Bu yöntemle eskisine oranla kendini %70 daha iyi hissetmezsen bende hakan değilim
Kaldı %30 buda d vitamini eksikliğiyle giderilir. D vitamini takviyesi alacaksın. En az 1000 ünitelik bir kapsül ile sıfır hastalıksız bir hale gelirsin.
Buda benim basit ve etkili bir yöntemimdir hemde doktor onaylı.
Hastalıklara yakalanmamak için uygulanabilir hastayken iyileşmek için uygulanabilir veya d vitamini omega 3 bal polen arı sütü propolis takviyeleri kullanmakta hastalıklara yakalanmayı önler.
Hasta iken turşu suyu sarımsak gibi şeyler yenmez daha fazla hasta yaparlar
Taylon vs gibi sözde gribe nezleye iyi gelen tozlar haplar ise amerika japonya gibi gelişmiş ülkelerde yasaktır.
Yukarıda sana saydığım karışımları bala eklemiş ve şifa niyetine eczanelerde bile satıyorlar. Sende almak yerine evde kendin uygulayacaksın bu kadar basit olay
Geçmiş olsun. Soğuk algınlığı için. Vücuda direnç kazandıran, bağışıklık sistemini güçlendiren, soğuk algınlığına, boğaz ağrılarına ve iltihaplanmasına karşı oldukça faydalı olan limon macunu
Malzemeler: 1 kg limon, 250 gr ceviz, 3-4 dal fesleğen, 9-10 adet karanfil, arzuya göre bir miktar bal.
Hazırlanışı: Limonları kabukları ile sirkeli suda bekletin. Sirkeli suda beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Kabukları ve çekirdekleri ile mutfak robotuna atın ve püre haline getirin. Bu arada ceviz ile karanfilleri de havanda dövüp toz hale getirin. Cam kavanoz içerisinde malzemeleri birleştirin. Üzerine fesleğenleri de ekleyin. Buzdolabında muhafaza edin. İsterseniz fesleğenleri macuna aromasını kattıktan sonra alabilirsiniz.
Bir bardağa 1 limon suyu 2 kaşık bal bir tane de aspirin atın (aspirinden başka ilaç olmayacak) aspirin eriyince kaynamış suyu ekleyip sıcak sıcak için daha sonra yarım limonun içinde aspirini eritin tüm vücuda bilhassa ayak altına eklem yerlerine sürün sıcak su torbası ile yatağa girip ter atın soğuk algınlığı vücuttan atılmış olur geçmiş olsun
1 gripin yarım limon 1 maden suyu ayrıca portakal limon kabuklarıyla kaynatıp suyunu içebilirsin terleyecek hastalığı atarsın öksürük var ise yarım çay bardağı pekmez 1 çay kaşığı tereyağı eritip sulandırarak iç boğazda enfeksiyon mikrobu temizler geçmiş olsun
Geçmiş olsun. Bence soğuk algınlığı değil bu. Antibiyotik kullanımı gerektiren bir durum olabilir. Belli ki vücudun üstesinden gelemiyor. Daha fazla beklemeden doktora gitmelisin. Çünkü zatüre ya da bronşit gibi bişeyse evde yaptıklarınla iyileşemezsin.
Aynısını dün yaşadım, meğer havalar dan. 2 ameliyat olmuştum. Ama benim toza karşı alerjik var ve burnum soğuğa karşı çok hassaslaştı. Burnumun etrafı kızardı, hatta yanağına bile vurdu o kızarıklık.
Baya kötüydü 1 tane burun spreyi var naneli hem ağız hem burun.
Burnu çok yakıyor ama rahatlatıyor belki de polemik çoğaldı
Çok geçmiş olsun canım bu havalarda herkes hasta maalesef ya soğuk havalardan dolayı oluruz ya da insanlardan kapıyoruz 🤒😷 yapman gereken şey bol bol vitamin ağırlıklı beslenmelisin meyve yiyebilirsin sıcak bir duş alıp dinlenin bir süre.
Griplerim genelde tek nurofenle geçiyor, bir de burun spreyi yeterli oluyor. Tavsiyem battaniye alıp, peteğe yaslan. Evde ki çözüm mikropları kırmaya yetmez, durumun antibiyotik kadar ağır sanırım.
Geçmiş olsun, negatif düşünme. Bunun tek sebebi hazır ve işlenmiş gıdaları çokça tüketmemiz. Vücut bağışıklığı yitirip türlü hastalıklara kapılabiliyor.
Banyoda kalabildiğin kadar kal ve sıcak suya dayanabilirsen çok aç bir taylot iç bir su bardağı yarım yap içer içmez yaz terlesin ve turp gibi olursun geçmiş olsun
Sen şiddetli bir hale gelmişsin limon tüket suyunu değil direk ye sarımsak tüket ve ballı soğan yap ciğerler için soğan kadınlar sevmez ama iyileşeceksin kesin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benimde boğaz agrı şikayetim vardı çok yogun du dayanamadım doktora gittim antibiyotik verildi şu an oldukça iyi geldi doktora git uygun ilaç verilir düzelirsin geçmiş olsun
Ben de zamanında çok şey merak ediyordum ama sen sadece kendi konforunu düşündüğün için çok güzel gizliyordun. Şimdi de senin merakın benim umrumda değil
En İyi Cevaplar