Arkadaşlar merhaba. Sakalımın belli bir bölgesinde bugün boşluk fark ettim, sanırım başlıkta belirttiğim sakal kıran hastalığı oldu. Sakal kıran yaşayan var mı, sakal kıran nasıl geçer? Sakal kıran nasıl tedavi edilir?sakal kıran
Sakal kıran nasıl geçer? Sakal kıran nasıl anlaşılır?
Sakal kıran, nasıl oluştuğu tam bilinemeyen ama genetik faktörlere ve bağışıklık sistemine bağlı oluşan bölgesel sakal yokluğudur aslında. Görülen sakal kıran durumlarının birçoğu genetik faktörlere bağlı olarak karşımıza çıkıyor genellikle, bu yüzden doktorun ailede de böyle bir durum var mı yok mu diye sormasını beklemek doğru olur.
Sakal kırana sebep olabilecek bazı hastalıklar da şöyle: - Troide bağlı hastalıklar - Psikolojik problemler - Deri hastalıkları - Şeker hastalığı - Sindirim sistemi hastalıkları ve enfeksiyonları - Beslenmeye bağlı oluşan vitamin ve mineral eksiklikleri.
Sakal kıran tedavisi olarak bilinen yöntemler de şöyle: 1- Kortizonlar (cilt doktoru tarafından enjekte edilir veya krem olarak kullanılır) 2- Gidilen doktorun reçete edeceği medikal ilaçlar 3- Saç - sakal çıkaran serum ve spreyler (minoksil/minoksidil diye geçer)
Sakal kıran bitkisel tedavi yöntemleri de vardır; bal, sarımsak, oksijenli su, aloe vera, hindistan cevizi gibi fakat bunları kullanmadan önce mutlaka doktora başvurmak gerekiyor. Çünkü sakal kıran sebebinin tam bilinmesi ve genetik faktöre bağlıysa ona yönelik çalışmaların yapılması öncelik halini almalıdır. Ama benim bu konuda verebileceğim en iyi yöntem masajdır. İster bakım yağı ile istersen de sakal çıkaran serum veya spreyler ile sakal kıran olan bölgeye masaj uygulamak, kıl köklerini harekete geçirecektir ve oralarda sakal çıkmasını kolaylaştıracaktır.
Bu stresle alakalı olabilir ya da başka rahatsızlıkların doğurduğu bir sonuç bence bir cildiyeye göster erken teşhiste her zaman fayda vardır. Doğal bir yöntem istersen sakal kıran tedavisi için soğan suyu faydalı olduğu söyleniyor.
Ama bence ihmal etme eğer tahmin ettiğimiz hastalığa yakalandıysan tedavi edilmediği zaman dökülen yerde bir daha çıkmaz ve özgüvenin düşer buda seni daha da sıkıntıya sokar.
Kardeşim öncelikle merhaba, sakın paniğe kapılma ben de aynı durumu yaşadım hemen doktora gittim iki merhem yazdı ve çeneye iğne yapacaz dedi. Temel nedeni stres olduğu için ben de doktorun dediklerini yapmadım sadece kafamı rahatlattim ve dökülen yerler tekrar ciktı. Stresi azalt ve biraz kafa dinle, yayılmasını engellemek için çabucak bir cildiye doktoruna görün
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Usta vizeler falan vardı ona biraz stres yaptım galiba ilk sarımsak falan deniyicem geçmezse gitmeyi düşünüyorum
Canını sıkma, şöyle bir düşün, ölmediğin sürece, öldürmedigi sürece mutluluğundan önemli ne var? Sadece kafanı rahatlat sarımsakla falan uğraşma sadece dinlen müzik dinle gez toz, çare yine sendedir, ailenle vakit geçir, beni bunlar iyileştirdi
Sakal kıran, özellikle genç erkeklerin sıklıkla karşılaştığı bir cilt problemdir, ancak kadınları da etkileyebilir. Vücudun tüylü bölgelerinde belirli boşluklar şeklinde kendini gösteren bu rahatsızlık, ciltte istenmeyen bir görünüm yaratabilir. Kaşlar, saçlar ve bıyıklar gibi diğer bölgelerde de görülebilen sakal kıran, bu bölgelerde tüylerin döküldüğüne işaret edebilir. Sakal kıranın nedeni, vücudunuzda bazı vitamin ve protein eksikliklerinden kaynaklanabileceği gibi stres de olabilir. Bu cilt sorununun kaynağını belirlemek ve uygun çözüm önerileri geliştirmek önemlidir. Sakal kıranın sebepleri, farklı etkenlere dayanabilir.
Sakal Kıran Nedir?
Genellikle genç erkeklerde ortaya çıkan bir cilt sorunu olan "sakal kıran", yüz bölgesinde sakal, saç ve bıyık dökülmesine neden olur. Alopesi barbae olarak da adlandırılan bu hastalık, yüzde yuvarlak şekilde dökülmelere sebep olabilir ve zaman içinde daha da büyüyebilir. Sakal kıran tedavisi ile bu bölgede sakal çıkmasını tekrar sağlamak mümkündür.
Sakal Kıran Neden Olur?
Sakal kıranın tam nedeni bilinmemekle birlikte, genetik yatkınlık bu rahatsızlığın ortaya çıkmasındaki etkenlerden biri olabilir. Aile geçmişi bu sorunu yaşayanlarda daha genç yaşlarda sakal kıranı tetikleyebilir. Otoimmünite ve bağışıklık sistemi de bu durumda önemli bir rol oynar. Sakal kıranı tetikleyebilecek diğer faktörler arasında alerjik hastalıklar, yüksek stres seviyeleri, psikolojik faktörler, tiroid ve diyabet hastalıkları, dengesiz ve sağlıksız beslenmeyle birlikte vitamin ve mineral eksiklikleri bulunmaktadır.
Sakal Kıran Belirtileri Nedir?
Sakal kıranın en yaygın belirtisi, sakal veya başka tüylü bölgelerde görülen ve aniden ortaya çıkan dökülmelerdir. Dökülmeler, tüylü yüzeyin tamamında değil parça parça farklı alanlarda ortaya çıkar ve oval şeklindedir. Genellikle 1-2 cm çapında olurlar. Tüylerin döküldüğü bölgede herhangi bir kızarıklık veya iltihap durumu söz konusu değildir. Sakalların döküldüğü alan dağınık veya keskin sınırlı olabilir.
Sakal kıran hastaları, sakallarında ortaya çıkan açıklıklardan önce yastık ya da kıyafetlerine dökülen sakalları fark edebilirler. Sakalını çektiğinde sakal tüyleri elinde kalabilir. Sakal kıranın yanı sıra, saç ve kaşlarda da dökülmeler meydana gelebilir. Bu cilt sorunu genellikle sakal bölgesindeki dökülmelerle kendini gösterse de, vücudun diğer tüy olan bölgelerinde de görülebilir.
Sakal Kıran Tedavisi Nasıldır?
Sakal kıran tedavisi için kortizon enjeksiyonları veya kortizon içeren kremler ilk önerilen tedavi yöntemleri arasındadır. Sakal kıran hastalığında kendiliğinden iyileşme mümkündür. Ancak, bazı durumlarda tedavi uygulanması gerekmektedir. Biyolojik tedaviler arasında minoksil, siklosporin, antralin gibi seçenekler yer almaktadır. Ancak, tüm bu tedavi yöntemlerinin başarısız olduğu durumlarda saç ekimi yöntemi de denenebilir.
Sakal Kırana Ne İyi Gelir?
Sakal kıran için çinko ve biyotin gibi besinler içeren gıda takviyeleri almak, saç dökülmesini önlemenin yanı sıra saç ve sakal büyümesini destekleyebilir. Sağlıklı bir beslenme biçimi, saç ve sakal sağlığını koruyarak sakal kıranın etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, beslenme tarzı yeterli vitamin ve mineralleri sağlamadığında, uzmanlar takviye alınması önerilebilir.
Sakal Kıranda Dökülen Sakallar Tekrar Çıkar Mı?
Erken tanı ve doğru tedavi planıyla, sakal kıran nedeniyle meydana gelen ani dökülmelerin ardından sakalların yeniden çıkması mümkündür.
Sakal Kıran Bulaşıcı Mıdır?
Sakal kıran hakkında en sık merak edilen konulardan biri, hastalığın bulaşıcı olup olmadığıdır. Ancak, sakal kıran bağışıklık sistemi ve genetik faktörlerle ilgili bir rahatsızlık olduğundan, bulaşıcı değildir.
Sakal Kıran Tehlikeli Mi?
Sakal kıran, sakal, saç, bıyık, kaşlarda aniden ortaya çıkan dökülmelerle karakterize bir cilt hastalığıdır. Tehlikeli bir hastalık olarak kabul edilmez, ancak psikolojik olarak rahatsızlık ve endişeye neden olabilir. Çoğu vakada, sakal kıran kendiliğinden geçer veya tedavi edilebilir. Bununla birlikte, tedaviye rağmen, sakalın geri dönmemesi gibi nadir durumlar meydana gelebilir.
Kortizon tedavisi uygulayabiliyorlar oraya iğne yaparak çıkartabiliyolar yani genetikle alakalı bir durum değil bildiğim kadarıyla oradaki hücrelerin zayıflığı olarak biliyorum onları canlandırmak mevzu kimisi sarımsak sürüp ters tıraş oluyor kimisi de dediğim gibi kortizon uygulanıyor.
Sakal kıran olan bölgeye sarımsağı bastıra bastıra o bölge kanayana kadar aynı şekilde devam edeceksin. Bu en az 15-20 dk devam edicek 2-3 gün bunu yaparsan kısa zamanda düzeldiğini görürsün. Kortizon falan bulaşma hiç zararı yararından daha çok
Ah küçüğüm sen milletin otunu bokunu temizleyen bir meslekle uğraşırken, tek sosyal hayatın böğrüm ağrıyor diyen insanlara çare bulmakken, ben dünyanın en prestijli mesleğini icra ediyorum, kuyruk acın için şifa diliyorum @nalindilda
@nalindilda ŞAHSİYET meselesi, sana son bir tavsiye; kendin olmaya çalış okuduğun bölümle bırak başkası övsün seni, kendini övmekten bin kat daha keyiflidir. Naçizane abi tavsiyesi. Başarılar kuzucum
@haylazbiraz abi mi aramızda 3 4 yaş var asır yok kendine gel senden tavsiye isteyen de olmadı. Soruyu soran yanlış anlamamış milyon insan üye yanlış anlamamış bir sen yanlış anlamışsın benden de sana nacizane tavsiye bir insanı bölümü havali yapmaz aşağılık kompleksini at bir an önce çünkü her insan kendi için de çok değerlidir.
Bir berber tavsıyesı söyleyim denedım basarılıydı şimdi alıyorsun eline jileti o sakal çıkmayan yeri tahriş ediyorsun sonra üzerine tuzla dövülmüş sarımsak sürüyorsun 1 hafta sonra geçiyor bende basarılıydı yani
Valla bendeki 1.5 sene falan sürmüştü kaç krem kullandım, kaç kere igneyle kazıtıp üzerine sarımsak sürdüm fayda vermedi en son 4 kere igne yapıldı öyle kurtuldum
Eskiden sakal taşı vardı o bölgeye sürer kılcal kanama yapar sonra o bölgeye sarımsak sürerlerdi. Ama tabi sen doktora git, bir iğne, bir krem falan hallederler.
Hemen doktora gitmeni öneririm bunu ciddiye almayıp sarımsak vs yapıp sonuçsuz kalan tanıdıklarım var tedaviye geciktiği için doktor da çare olmadı ne kadar erken o kadar iyi
En İyi Cevaplar