Depresyondayım, ne yapmalıyım?

18 yasındayım. 2 yıldır depresyonda olduğumu fark ettim.
2 yıldır ot gibi yaşıyorum; okula gidiyorum, eve geliyorum, yatağa yatıyorum, elime telefonu alıyorum saatlerce başka bir şey de yapmıyorum. Ne biriyle yazışıyorum, ne biriyle buluşuyorum, ne sınıfımdan biriyle konuşuyorum, ne arkadaş ediniyorum, ne bir yere gidiyorum, ne kendimi yararlı bir şey yapıyorum, ne de sevdiğim bir şeyi... Sürekli olumsuz düşüncelerin gelecek kaygısının içerisindeyim.

Bunları yenemiyorum. Yalnızım, YKS'ye hazırlanmam gerek, odaklanamıyorum.
Hep dalgınım. Aileme beni psikoloğa götürmelerini söyledim ama ne yapacaksın orada diyorlar, abartıyorsun kendi psikoloğun olacaksın, her şeyi kendin yapacaksın diyorlar.

Arkadaş anlamında biri de yok. Bir gün sınıfımdan birine anlattım. Sen her zaman depresyondasın zaten diye dalga geçti. Tamam, bencillik belki ama kendimi ait hissetmiyorum, ne yapabilirim, ne yapacağım? Hem derslerim kötü hem arkadaşım yok hem kimse beni anlamıyor hem çirkinim he de şişmanım.

Bu içerik bir iş birliğine aittir.

Depresyondayım, ne yapmalıyım?
Cevapla