Diş küretajı yaptırdım, diş küretajı tedavisi nasıl yapılır?

Selam süt dişleri.

Geçen hafta doktora diş kontrolüne gitmiştim ve diş eti kanaması olduğu için, bazı dişlerimin arasında da şişmiş diş etleri olduğu için dediler ki senin küretaj ve flap arası bir işlem olman lazım. Tamam nedir ne değildir derken dün ilk seansımı yaptırdım; size de hem bilgi vermek hem bu sorunu yaşayan var mı öğrenmek istedim.

Küretaj işleminde, diş etleri kesilerek geriye kıvrılıyor ve dişi çepeçevre kazıyorlar. Çünkü diş taşı, bakteri vs. kanamaya sebep olan etkenler dişin üzerinde değil; kökünde birikiyor. Bunu da diş etini açıp kökleri kazıyarak temizliyorlar.
diş küretajı deneyimi
diş küretajı deneyimi
Biraz kanamalı bir operasyon ama gözünüzü açmazsanız, sadece ağzınızda inşaat yapılıyor hissi var. Acı yok. Benim hocam çok çok çok iyi bir hoca, kesinlikle her elinin ayarı değişeceğinde şimdi şöyle yapacağız Pentin hanım, böyle yapacağız pentin hanım, su gelecek pentin hanım diye uyarılarda bulundu.

Ağzı 4 bölgeye ayırıyorlar ve her hafta bir bölgesi tedavi görecek. İlk set dün oldu ve 25 dakika kadar sürdü. Bunun içinde 10 dakikalık uyuşma süresi de var. Dişçiden ölümüne korkan biri olarak, konforlu geçti diyebilirim. Uyuşturucu sprey ile zaten ilk vurgunu yaptı. Sonra iğneyi azar azar iki seferde zerk etti ki, spreyle uyuşturduğu için hissetmedim bile.

Şu an üst çenemde sağ tarafında dikiş var, dün gece uyuşukluk geçtikçe baya ağrı yaptı. Ağrı kesici alıp uyudum. Sabah normal uyandım o his geçmişti ama dişlerimi sıktığımda biraz dişim acıyor. Onun dışında sıkıntım yok. Ben 2019 Kasım itibariyle 4000 TL'ye yaptırıyorum.

Bunun bir de açılan yerlere kemik tozu eklenen şekilleri var ama bana gerek yokmuş. Tek belirtici diş eti kanaması değildi bu arada. Diş etlerimde çekilme, diş eti şişmeleri, aralarda dişlerimin itişmesi sebebiyle boşluklar oluşması gibi sıkıntılarım vardı. Bu sabah baktığımda diş etim gayet sağlıklı, pembe görünüyor. Umarım diğer 3 randevum da böyle sağlıklı geçer. Diş eti kanamanız varsa korkmayın, bir baktırın bence.

Aranızda diş eti kanaması yaşayan var mı?
Diş küretajı yaptırdım, diş küretajı tedavisi nasıl yapılır?