Bazı rahatsız edici düşüncelerden kurtulmak istiyorum fakat bunları psikologa anlatmaktan da çekiniyorum. Sizce psikologa her şey anlatılır mı?psikolog
Uzun zamandır psikoloğa gitmek istiyordum. Bir ay önce özel hastanede birine gittim ve beni doğru düzgün dinlemeden -maksimum 5 dakika- psikiyatriste yönlendirdi. Tavrı hiç hoşuma gitmemişti. Bir ay sonra okuduğum şehre geldim üniversitede medikoda psikolog görmüştüm öğrencilere ücretsiz hizmet veren bir yer ona gitmeye karar verdim ama önceki gibi olmasından da korkuyordum. İki hafta sonra gittim konuştuk konuştuk.. Çıkınca farkettim 50 dakika olmuş ve kadın o kadar iyi o kadar tatlıydı ki. Bir hafta sonraya randevu verdi o da yaklaşık 45 dakika sürdü. Psikiyatriste gitmemi ama düzenli görüşmelere de devam edeceğimizi söyledi. İki gün sonra tekrar gideceğim. Ve arkadaşlarıma anlatamadığım bir çok konuyu orada rahat bir şekilde anlatabildim. Ben kesinlikle gitmeni tavsiye ederim ama umarım böyle iyi kişiler denk gelir yoksa büyük bir hüsrana uğruyorsun, sinir olmakla kalıyorsun. Ama memnun kalmazsan da başkasını dene belki ondan memnun kalırsın ve faydasını görürsün.
Psikolog seni tqnımaz normal hayatında gözlemleyemez. Bu sebeple seanslar dışında görmeyeceksin diyeceğim o ki anlatsan iyi olur zaten birkaç yıla başka vilayet'e tayin oluyorlar.3. şahıs gibi anlatırsa anlatır çünkü doktor hasta bilgilerini ifşa edemez.
Psikologlar insanların olumsuz ruh hallerinin kökenlerine inmek için varlar. İçindeki her şeyi özel, ayıp, kötü karşılanırım vs düşünceyle yaklaşmadan anlatmalısın ki seni anlayıp, ona göre bir terapi yöntemi belirlesin. Sen anlatmadıkça sorunlarından kurtulamazsın.
herkesin derdi farklıdır kimileri için komik kimilerin için ise alay gibi görünse de psikologlar için her derde saygı görürler çözüm bulurlar. yani çekinme..
En İyi Cevaplar