Yavaş atan nabza kalp masajı yapılır mı?

Soru çok saçma gelebilir ama vicdanımı rahatlatmak ya da iyice vicdan yapmak için soruyorum. Dün gece önümüzdeki arabanın önüne bir yaya atladı. Muhtemelen intihar diye düşünüyorum ama günahını da almak istemem. Arabadan inip kadının yanına koştuğumda çok hafif nabzı atıyodu. Ve kafası kanıyodu. Nabzı bırakıp kafasına tampon yapmaya odaklandım. Bir kaç kişi daha geldi. Biri sürekli nabzı kontrol etti ben kafasına tampon yaptım. Çok kanaması yoktu. Tamponu bırakıp nabza baktığımda nabız gitmişti. Kalp masajına başladı hemen biri. Acaba kalbi yavaşken kalp masajı yapılsa kalbe destek olur muydu? Keşke hemen kalp masajına başlasaydım diye vicdan azabı çekiyodum ama kardeşim kalp durmadan kalp masayı yapılmaz dedi. Ambulans geldiğinde nabız yoktu. İçeri alıp kalp masajına devam ettiler sonuç ne oldu bilmiyorum. İlk yardım bilgimiz sıfır gerçekten. Orda sözde nabza bakan arkadaş bakıyo ama nabzın atmadığını farketmiyo. Neden bakıyosun arkadaşım o zaman. Acaba o da benim kadar vicdan yapmış mıdır? İlk Yardım hayat kurtarırdı ve biz kurtaramadık... Bilinçlenmemiz, öğrenmemiz lazım.
Yavaş atan nabza kalp masajı yapılır mı?