Son 1-2 aydır dudak alt kısımda, ağız içinde şeffaf baloncuk gibi bir şey çıkıyor lakin bugün baya kanlı bir şekilde çıktı ara sıra çıkıyor ama son zamanda sürekli çıkmaya başladı aftada benzemiyor sizce bu ağızda şeffaf baloncuk nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılPemfigus nedir?
Çoğunlukla deride ve ağızda olan ancak bazen burun içerisinde, boğazda, gözlerde ve cinsel organlarda da olabilen, yanık benzeri içi sıvı dolu kabarcıklar şeklinde başlayıp bunların kısa sürede patlayıp açılması ile üzeri kabuklanan yüzeysel yaralar şeklinde seyreden önemli bir deri hastalığıdır.
Pemfigus hastalığı neden ve nasıl olur?
Tıp dilinde otoimmun bir hastalık olarak sınıflandırılır. Yani normal koşullarda yalnızca insan vücuduna zararlı olabilecek mikrop ve yabancı maddelere karşı bir koruma sistemi olan bağışıklık sisteminin, kişinin kendi doku ve hücrelerini de yabancı olarak algılayıp buna karşı savaşması sonrasında ortaya çıkan hastalıklardan birisidir. Daha basit biçimde açıklamak gerekirse kimde olacağını önceden kestiremediğimiz pemfigus hastalığı da henüz bilmediğimiz bir nedenle vücudun kendi derisini yabancı olarak algılaması ve buna karşı bir tepkime vermesinden kaynaklanmaktadır.
Pemfigus nasıl tedavi edilir?
Bu amaca yönelik en etkili dolaysıyla en sık kullanılan ilaç “kortizon” ilacıdır (örneğin prednol adlı ilaç pemfigus tedavisinde en sık kullanılan kortizon ilaçlarından birisidir). Çoğunlukla ağızdan hap şeklinde alınan kortizon ilacı pemfigus hastalığı açısından “hayat kurtarıcı” etkisi nedeniyle tedavinin temel taşını oluşturur.
Geçmiş olsun!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ağız içinde şeffaf baloncuk çıkması düşünülenin aksine diş değil, cilt hastalıkları alanının bir sorunudur.
Ağızda şeffaf baloncuk neden olur?
Ağızda çıkan her şişlik baloncuk değildir. Aft ve yaralar sık sık baloncuk sanılabilir. Şeffaf, renksiz baloncuklar ise pemfigus denilen bir rahatsızlıktır. Vücudun nedeni bilinmeyen şekilde mikrop ve bakterilere açtığı savaşı kendi dokularına açması olarak tanımlanabilen bu rahatsızlık dermatolojinin alanına girer. Yanık kabarcığı gibi olan bu baloncuklar sadece ağızda değil; burun içinde, gözde ve cinsel organda da çıkabilir. Nadir bir rahatsızlık olsa da büyük bir sorun değildir ve tedavisi basittir. Geçmediği durumlarda kandaki antikor üretimine bakılıp eğer yüksekse baskılanabilir. Geçmiş olsun. :)
41 Yorumla
Tam adamına geldin diyorum bu konuda. O baloncuk gibi olan şey banada çok çektirdi. Sürekli çıkıyordu ve patlatiyordum. Daha sonralarda daha değişik şekilde çıkınca patlatamadim ve acıdı. Bende cildiyeye gittim. Önce soğutucu sprey sıktı. Daha sonra başka doktora gittim tekrar çıkınca o da kist olduğunu söyledi ve 2 kere de o soğutucu sıktı. Ve bir sprey verdi onu sıktım. Son durum ise arkadaşın yeri belli tekrar geri çıkmayı bekliyor😅
131 Yorumla
Soran+1 yılAile hekimine gittim 2-3 saat önce bana bakan doktor orada olmadığı için eşi vardı o baktı afta benziyor dedi ama bazen aftta çıkıyor o yüzden biliyorum onunla alakası yok bence iki günde bir çıkmaya başladı son zamanlarda. Cildiyeye de gidiyim bakiyim. Bildiğin baloncuk bir tane var aynı yerde çıkıyor sürekli ama bu sefer kanlı kanlı çıktı sende de öyle oldu mu
Soran+1 yılAyrıca ben hiç patlatmadim kendiliğinden geçiyor sonra. yine tekrar ediyor yarın aile hekimi bir krem veririm şu an işlem yapamıyorum dedi
Soran+1 yılsende tam olarak ne zamandan beri var? internette biraz araştırdımda bunun vücuda yayılan ciddi bir deri hastalığı olan hali varmış Allah korusun onun belirtisi olmasın acaba? vücudunun herhangi bir yerinde buna benzer bir şey çıktı mı ben de şu an yok. ayrıca aftta çıktığı oldu mu ağzının başka yerinde
- +1 yıl
Bende kendimi bildiğimden beri var. Vücudumun herhangi bir yerinde buna benzer bir şey yok. Bende doktora gitmeden önce araştırmıştım ağız kanseri belirtisi vs yazıyordu. Ağzımın başka bir yerinde bunun gibi bir şey çıkmadı. Peki sende ne zamandır var ve ağzının başka bir yerinde var mı?
Soran+1 yılValla birden çıkıyor sonra yavaş yavaş iniyor 1-2 gün sonra yine tekrar ediyor. Son 1-2 aydır böyle. Hep aynı yerde 1 tane var sadece bir ara farklı olarak dudak üstünde çıkıyordu çok küçük olarak. Vücudumda yok gibi. Bir de dediğim gibi bazen çıkan bölge sol tarafta sağ tarafta da aft çıktığı oluyor şu an yok tabi ama önceden vardı aft olunca zaten eğer bir şey sürmüyorsam baya bir duruyor ama bu çıkan kabarcık 24 saat olmadan yok oluyor
Soran+1 yılDün aile hekimi yarın gel ilaç yazayım dedi sonra bugün gittim şimdi geldim zaten ilaç vermeden gönderdi indiğini görünce. Kuru kahve bas ya da tuzlu yaygara yap baharatlardan uzak dur diyor. Eczaneye sordum bağışıklık sisteminden kaynaklı olabilir dahiliye görün tahlilerini yaptır dedi ona göre seni yönlendirir dedi
Soran+1 yılben de gidecektim ama bayramdan sonraya artık gittiğiniz zaman beni de bilgilendirirseniz sevinirim :D
Soran+1 yılya bende daha önce aft çıktığı zaman baktığımda bağışıklık sisteminden kaynaklı da olabilceği yazmıştı herhalde bu çıkan da öyledir herhalde bir şey olduğu zaman internete bakmayayım diyorum ama bnun için baktığımda daha önceden de bahsettiğim deri hastalığını görünce tırtstım biraz inşallah kötü bir şey değildir bizde çıkan :D
- +1 yıl
Ben deri hastalığına hiç raslamadım. Ağız kanseri veya tükürük bezi hastalıkları cıktı. Cildiye doktorum da tükürük bezi kisti dedi ama asla bir şey yapmadı hani kökten çözüm için. Bitene kadar soğutucu sıkcaz dedi. Zaten izi kalıyor yeniden çıkıyor. Yine aynı şekilde oldu. Bağışıklık sistemini danışıcam kesinlikle
Soran+1 yılbenimki aft gibi değil çünkü aft yazınca öyle değil ama aft çıktığı zamanda oldu dediğim gibi. dediğim deri hastalığı da pemfigus adı. size mesaj atamıyorum yalnız
Soran+1 yılbilmiyorum valla ya :D
Soran+1 yılaraştırdınız mı :D
Soran+1 yılBakalım inşallah ikimizde de kötü bir şey değildir. Yarın gideceksiniz değil mi dahiliyeye
Soran+1 yılDoktor ne dedi :D bu arada bu tür şeylere kulak burun boğaz da bakıyormuş anladığım kadarıyla
Soran+1 yılHadi ya benim de çıktı yine ama bugün çıkıp çıkmamak için kararsızdı galiba yemek yerken daha fazla büyüyor sanki.
Soran+1 yılİyi bari. Bende de eskisi kadar büyümedi. Bayramdan sonra ilk işim o olacak. Sizin de başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin valla 😂 herkese olan bir şey olmadığı için Biraz merak ettim şüphelendim siz de yardımcı oldunuz. O yarayla ilgili bir durum gelişme olursa her ikimiz içinde yine irtibatta olalım 😄
Son durum nedir? Hesabim değişti de. Gittin mi doktora 😊
127 Yorumla
Soran+1 yılBen de tam size yazacaktım. Ayağımda sıkıntı oldu bir operasyon geçirdim. Evdeyim o yüzden. Biraz görünümde tuhaf bir hal aldı biraz daha büyüdü ve et parçası halini aldı yine önceki gibi büyüyüp küçülüyor. İnternete baktıkça korkuyorum valla stres basıyor insanı. Sizde durum nedir? Bir de sizin bayadır filan var dimi yani 1 sene filan var galiba
Soran+1 yılBir de biyopsi yapıldı mı size ve kulak burun Boğaz bölümüne de baktırdınız mı?
- +1 yıl
Öncelikle çok geçmis olsun😄 Evet bende 1 seneden fazla vardi. Ben kendimi bildim bileli diyorum kisaca. Bende bir daha hiç çıkmadı. Yeri belli hâlâ ve orasi kitlelesmis gibi. Biyopsi de yapilmadi ve sadece cildiyeye gittim ben. Siz gitmediniz mi hâlâ cildiyeye? Bir an önce gidip öğrenin bence stres kaynaklı da olabilir. Ne diye kafanıza taktıkça o size inat büyüyor sanki😞
Soran+1 yılHem randevu alamıyorum hem araya bayram girdi hem de şimdi ayaktan dolayı gidemiyorum. Dediğim gibi bir büyüyüp bir küçülüyor. Bu aralar daha çok dert ettim ağız kanseri midir acaba diye düşünmekten bıktım valla sanki sol çenemde de sıkıntı var gibi. Kulak burun boğaz aslında bu lezyonlara bakıyormuş. Bugün bir KBB uzmanına Facebook üzerinden sordum değişik bir şey söyledi önemli değildir ancak baktırın dedi. Biyopsi böyle şeylerde yapılması gerekiyor size niye yapmadılar acaba? Bir de çok korkuyorum gerçekten ya ağız kanseriyse diye. Bizimkilere şöyle böyle diyorum evhamlısın diyorlar kimseye net bir şey de diyemiyorum
- +1 yıl
Bende diyemiyorum malesef. Ama yapmadilar biyopsi. Benimde aklima takiliyordu kanser. Az önce üst damagimda beyaz seffaf baloncyk cikiyordu. Bugun yine cikmis rengi kirmizi korktum yine. Bakalim ne olacak. Sen de gidersrn veys herhangi bir sey olursa haber verir misin? Kbb uzmani ne dedi
Soran+1 yıl"piyojenik granuloma benziyor.. aldırın gitsin... koterizasyon da olur.. dikişsiz" yazdı. Bu tarz lezyonları 2 dakikada alıyoruz dedi ve kesinlikle kbb uzmanına gidin dedi. Ayrıca benim de çıkan bölgeye yakın yerlerde yaralar çıkmıştı ancak geçti sayılır. Sumakla gargara yapmak iyi geliyormuş 2 kere gargara yaptım bakalım ne olacak. Bir de sol çenem böyle sanki şiş gibi ya psikolojik olarak bana öyle geliyor ya da gerçekten bir şey var. Böyle sürekli düşünmekten kafayı yiyeceğim. Randevu alacağım ama te haftaya var. Özele gitmeye kalksam ne kadar para çıkar bilmiyorum. Bizimkilere söyleyince (ağız kanseri filan ağzıma alamıyorum da) çok evhamlısın diyorlar. Öyleyim ama insan korkuyor her ne kadar sigara alkol vs. şeyler içmesem de böyle şeyler olabilir Allah korusun
Soran+1 yılUmarım aklımıza gelenler kuruntudan başka bir şey değildir. Genelde ben bir şeyi taktığım zaman psikolojik olarak taktığım şeyin belirtileri ortaya çıkıyormuş gibi oluyor sonra doktora gidiyorum hiçbir şey yok 😂 Dediğiniz gibi hayırlısı olsun. Allah beterinden korusun.
Soran+1 yılsağolun. perşembe için randevu aldım bakalım ne olacak. ağzımdaki yara değilde şimdi bu yanağımın-çenemin böyle şiş gibi olması korkutuyor bir de yara ile bağdaştırınca internette okuduklarımdan sonra baya bir korkar oldum
Soran+1 yılİnşallah. Bu arada sumak ile gargara yapmak iyi geliyor sanki zaten normalde ağız yaralarına iyi geliyormuş ama bu çıkana iyi gelmez diye düşünüyordum 1-2 gündür küçüldü baya
Soran+1 yılGittim şimdi çıktım. Genel muayene yaptı (kulak burun boğaz) her şey normal dedi yara için ise iyi huyluya benziyor istersen alabiliriz dedi. İşlemleri başlattık sayılır pazartesi kan vereceğim ama bilemiyorum yaptırsam mi internetten baktığım kadarıyla psikolojik olabildiği gibi tekrar etme durumu da varmış. Sıra gelince çağıracaklar beni. Kağıda alt dudak mukosel yazmış onun üzerinden baktım internete dudak ısırmayla da oluyormuş doktor da sordu zaten öyle bir şey yapıyor musun diye.
Soran+1 yılBu tür şeylere KBB bakıyormuş o. yuzden gittim. Bu arada o spreyin adı nedir belki ben de alır kullanırım. Bizimkiler aldırma boşver dedi ben de pek aldırmak istemiyorum zaten. Doktora gitmeme rağmen yine de rahatlamış değilim
Soran+1 yılAcaba bu dudak kanseri olabilir mi ya? Belirtilerine baktım da benziyor lakin neden olan sebepler yok sayılır. Özele gideceğim herhalde bizimkiler de biraz kaygılandı. Şu çenem şişmiş gibi gelmesi de belirtiymiş mesela
Soran+1 yılbakalım özele gideceğiz herhalde bizimkiler de biraz endişelendi bu konuda zaten.
Soran+1 yılbugün de özele gittik kbb ye yine. baktı kötü bir şeye benzemiyor tükürük bezi ile alakalı olabilir dedi bir gargara ve krem verdi geçmezse alınır dedi.
Soran+1 yılepey ufaldı küçüldü çok çok ufak bir şey kaldı yarın kontrole gideceğim yine
Soran+1 yılbaktı almaya gerek kalmadı ufaldığı için. ufak ufak tükürük bezleri varmış bunlar ısırma darbe alam gibi durumlardan sonra tıkanıyor haliyle de öyle oluyormuş. kötü bir şey olsaydı ufalmazdı zaten dedi. ilacının biraz daha kullan yeter ancak tekrar eder ve daha büyürse almamız gerekebilir dedi.
Soran+1 yılinşallah sağolun :D
- 4 ay
Merhaba bnde de aynisi oldu devlet hastanesinde mi gttiniz kbb ye acaba ve lokal anestezi ile mi yapildı acıdimı korkuyorum
- 4 ay
Merhaba hangi krem ve gargarayi kullandiniz ne sursem gcmedi
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılmerhaba hala buralarda mısınız bilmiyorum ama bende 20 gündür vardı acmımıyordu belki kendiliğinden geçer dedim ama yemek yedikten sonra aniden kan topladı şu an çok rhaatsız ediyor beni ve içi mosmor intte hep ameliyat falan diyor ama sizinki ne durumdaydı geçmicek gibi miydi geçti daha önce çıkmıştı ama böyle büyümeden geçiyordu sanırım ısırdım ondan böyle
08 Yorumla
Soran+1 yıldevlet hastanesine gittim doktor bana da ameliyat dedi. sonrasında özel hastaneye gittim. Kenacort adında bir krem ve Klorben adından bir gargara verdi. 1 hafta içerisinde kullan geçmezse ameliyat dedi ve geçti. bir daha da öyle bir şey çıkmadı.
Soran+1 yıldüzelteyim Kloroben olacak gargaranın adı
Cevap sahibi+1 yılay inş benmde geçer ya peki baloncuk şeklinde miydi benm geçecek gibi durmuyo çünkü dilimle dokununca içi sert gibi sizin nasıldı ki
Soran+1 yılevet benimde büyük baloncuk şeklindeydi. ilk zamanlar şeffaf bir baloncuk gibiydi sonrasında da içi kanlanmıştı. gargara ve kremle zamanla geçti. o günden beri bir daha olmadı
Cevap sahibi+1 yılçok sağolun umarım benimki de geçer geçmezse de artık dikişle alırlar mecbur :(
Soran+1 yılrica ederim geçmiş olsun umarım ameliyata gerek kalmaz
Cevap sahibi+1 yılmerhaba tekrar rahatsız ediyorum ama kulak burun boğazdan randevu aldım doğru mu düşündüm acaba
Soran+1 yılkusura bakmayın geç gördüm evet kulak burun boğaz bölümüne gitmeniz gerekiyor.
+1 yıldoktora görünmende fayda var uçuk olabilir veya vitamin eksikliği olabilir veya kötü bir hastalığın belirtisi olabilir bir dahiliyeye görün
00 Yorumla
+1 yılGoogle araması yaparken buldum sorunuzu, durumunuz şu an nasıl acaba? Benim de alt dudağımın içinde sağ alt tarafta bir su baloncuğu var, dudaklarımı yiyordum ve hiç iyileşmiyor ondan mıdır acaba bilemiyorum ama sizi merak ettim.
24 Yorumla
Soran+1 yılBenim dudak yeme gibi bir alışkanlığım yoktu ama ara sıra hala istemeden dudak ve yanağımın içini ısırıyorum. Doktora gittiğimde krem ve gargara verdi 1 hafta içinde geçmezse alınır dendi ve çok şükür geçti. Arada bir küçük baloncuk gibi bir şey çıkıyor ama çok küçük ve kayboluyor sonra. Soru için yazdığımda dudağımda çıkan baloncuk daha büyük ve içi kanlıydı
- +1 yıl
Anladım, geçmiş olsun, çok teşekkür ederim yanıtınız için.
Soran+1 yılRica ederim. Size de geçmiş olsun
- 4 ay
Krem ve gargara ismi nedir acaba
bir cildiyeye görün bence
12 Yorumla
Soran+1 yılAile hekimine gittim ama afta benziyor dedi tatmin olmadım öyle yapacağım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenimde seviştiğin kadında vardı bunlar koltuk altı genital heryer su iltihap ve irin toplamıştı sabaha kadar kusmustum lağım gibi kokuyordu
00 YorumlaBende tam 17 yıldır surekli aynı yerde çıkıyor ve yeride hiç şaşmiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılusta sen bu soruyu nereden buldun :D
Benim de var da acaba hangi bölüme randevu almalıyım?
01 Yorumla
Soran+1 yılkbb bölümüne gidin ancak özeli tavsiye ederim çünkü devlette en ufak şeye ameliyat deniyor. ben ilkten devlete gittim ameliyat dedi sonra özele gittim krem ve gargara verdi 1 hafta kullan bekleyelim dedi ilaçlar geçirdi.
+1 yılDurumunuz ne oldu? Ayni sorun bende de var (((
01 Yorumla
Soran+1 yılDudağımda ufak baloncuk çıkıyor ara sıra ama küçük. Soruda bahsettiğim baya büyüktü ve içi kanlıydı. Doktora gittim. Gargara ve krem verdi kullandım geçti. Bir daha öyle büyük olmadı. Bu küçük baloncuk niye çıkıyor onu bilmiyorum.
+1 yılinternete bak neden miş bol bol su iç
00 Yorumla
+1 yıluçuk olabilir
00 YorumlaKuduzluk
00 YorumlaKimin hakkını yedin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!