Siz mutfağınızda ki bezlerin hijyenine dikkat eder misiniz? Bezlerinizi ne sıklıkta yıkarsınız?
https://www.sabah.com.tr/saglik/2019/07/05/her-gun-elimizin-altinda-olan-mutfak-havlulari-meger-bakteri-yuvasiymis?paging=2

3 günde bir degistiriyorum is yerimde ama bu kadar takilmayin bagisıklığınız artsın sonra vay hemen hasta oluyorum vay bilmem ne gibi bahaneler bağışıklik sisteminizi güclü tutmaya calisin söyledigim ne kadar sacma gelsede durum boyle #vesselam
Harbi harbi bunun için bide kanıtmı aramışlar, ulan okadar pisliğin artığın içine koyuluyor herhalde bakteri olusucak bunu nasıl düşünmemiş millet😂😂😂 ben hergun deterjanla yıkıyorum.
Her gün yıkıyorum 1 hafta duruyor atıyorum hemen zaten sünger ve o bezleri sık kullanmıyorum, tiksiniyorum ben bazısı delik deşik olana kadar kullanıyor bu tutum tasarruf değil resmen pislik.
Her bulaşıktan sonra domestos banyosu yapmalı o bez sonra da kurumaya bırakılmalı 🤗
Cevap
8Cevap
Sürekli çamaşır suyuyla yıkıyorum.
Offf içime kurt düştü şimdi bak
Genelde elde ara sıra bir kovanın içine sıcak suya çamaşır suyuna basıyorum ama çok kirliyse tüm evdeki mutfak ve mikrofiber bezleri toplarım çamaşır makinesinde 90 derecede yıkar yumuşatıcı gözüne de sirke koyarım mis gibi hijyen olur :)
Her bulasiktan sonra yikarim, haftada 1 2 defa da camasir suyu katip tencerede kaynatir 1 gece bekletirim
Süngeri bazen bulaşıklarla beraber makinaya atıyorum bezleri kullandıktan sonra çamaşır makinesine 15 dk lık atıyorum ya da çamaşır suyuna basıyorum
Tek dert bulaşık bezi olsun hiç olmadı tek kullanımlık alırız sıkıntı yok..
Sürekli yikiyorum belli bir zamandan sonra atıyorum
Bu şekilde hiç düşünmemiştim. Tedbir düşüneceğim, teşekkürler.
Günlük yikaniyor bulasik makinesini calistirinca onuda atiyoruz icine tertemiz geri cikiyor
Mikrofiber kullanıyorum ama 3 günde bir değiştiririm
Artık ne zaman elime alsam bu bakteriler aklıma gelecek :D
Her bulasikta yikanir kurumaya birakilir beyazlilarla devamli yikanir bide
Çamaşır suyu ve kaynar suda bekleyince mikroplar ölüyor
Yenisini al kaç lira ki bez
2 günde bir makineye atıyorum
Günde 6373639362786383636 kere falan
Her kullandigimda domestosla yikiyoruM
Çok sık. Nemli şekilde de bırakmam.
ben sürekli yıkıyorum
Hergün çamaşır suyu döküyorum
Günlük kullanıp kirliye atıyorum
Her gün çamaşır suyuna bastiriyorum
500 kere yıkanmalı
Az gelir kanka 1000 e çıkaralım 😉
Olur hocam :D
😂😂😂
Günde 10-15 oluyor hiç kurumuyor.
Sırf xperim yükselsin diye cevap yazıyorum
Soruyu okuyarak ta ona uygun bir cevap yazabilirsin. Yoksa böyle alakasız yorum diye kaldırılır.
Düzine düzine alır bir bezi 3 kez kullanırım
Her bulaşık yıkamadan ve sofra kalkışından sonra.
Sık sık yıkarım
Çok Kullanmak Çok Nadir
Her gün
Her bulaşıktan sonra
Sürekli yıkıyorz
Asla dikkat etmem
Devamlı yıkanıyor
Çok sık yıkarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar