ilginiz için hepinize tekrar çok teşekkürler arkadaşlar...
Burkulan bileğe sıcak su torbası mı konur buz mu?
ilginiz için hepinize tekrar çok teşekkürler arkadaşlar...
Aynı sorun spor yaparken her iki bileğimde de dört kere vuku bulduğundan çok iyi anlayabiliyorum seni. Davul gibi şiştiği kesinlikle doğru ve yan bağlarında zadelenme olduğu da maalesef acı bir gerçek. Sakın sıcak hiçbir şey kkoyma. Soğuk suya uzun bir süre tuttuktan sonra da buz koy sürekli ve ayağını bir yastığa falan uzat, sakın sarkıtma. Doktora git. Ayağını ya 3 haftalığına kığırdamaması için alçıya alacak ya da sana güveniyorum diyerek bandaja sararak 3 hafta mümkün mertebe hareket ettirmemeye çalış diyecektir. Bir hafta sonra rahat rahat hareket edebileceksin eskisi gibi ama sakın benim yaptığım gibi ben iyileştim deyip spor falan yapma :)) anında nüks edebilir ve yalama olabilir bileğin. Geçmiş olsun.
Buz konur..Ağrıyı azaltıcı ve tibbi müdahale öncesi şişliği alma özelliği vardır buzun. Ben eski bir futbolcuyum..Orda da klordetil denen bir soğutucu sprey vardır darbelerde falan sıkılır..Aman diyim sıcak su torbasına bulaşma karın ağrısı soğuk algınlıgı ve eklem ağrılarında işe yarar o incinen yerde değil :)
Sıcak koyarsanız ödem yapar dolaşımı arttırır.Burkulma son 48-72 saat içinde olduysa soğuk kompres yapmalısınız.Orayı kesinlikle ovmayın masaj yapmayın fazla hareket ettirmeyin. Çok sıkı olmaması şartıyla bandajlayabilirsiniz.Geçmiş olsun.
yumurta sarısı sogan tuz bı bezın ıcıne koy bılegnı sar oyle kalsn bı gece yarına bıseyı kalmaz cok gecms olsn.
Cevap
11Cevap
valla doğrusunu söylemek gerekirse kendimden örnek vereyim ayağım burkulduğunda ayağımı sıcak su ve sabunla yıkarım ve bezle hafif bağlarım kısa zaman geçer.
Çok geçmiş olsun pekkomik hanım. Eğer ağrı-sızı varsa sevgili anneannemin magic formülasını yazabilirim size. Koca-karı ilacı diye gülüp geçmemek lazım. Küçükken burkulmalarda çok işe yaradı :)
geçmiş olsun canım :( buz koyman şişi indirir. bileydim yardıma gelirdim kadıköyde olduğum için şifa hastanesine falan da sordun mu
Zeytinyağla ovmak gerekir derler iyi netice veriyormuş geçmiş olsun
Buz konur. Çünkü burkulan bilek şişer büyük ihtimalle. Buz şişi indirir..
buz koyulur..yada anane usulü..zeytini çekirdeğiyle ezip burkulan yere koy üzerinide bezle bağla :)
buz koyunuz agri kesici aliniz ustune basmayin ayriyetten mahallede bir cikikci abla varsa danisiniz
Soğuk bu durumlarda iyi gelir.
Çok geçmiş olsun.
Sokaklar kötü durumda.Sağlığın açısından topuksuz giymen en iyisi.
buz konurr asla sıcak bişiy koyma
soğuk.
baya gec gördüm soruyu ama napalım...
Geçmiş olsun ama yine de bir doktora görün sen.
buz sprey en iyisidir
buz bırak yada hamur bırak sısını alsın
Havluya buz torbasını sar öyle koy, geçmiş olsun
sıcak koyarsan hep şişer manyak mısın
buz konur tabi ki de
buz //10dk arayla
buuuuuzz
Buz konur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar