Ya bu sesunun hassas ciltler için olan yüz ağdasını kullandım, aslında her bölgeye yalnızca bi kere uygulamaya çalıştım ama dudağımın bi kısmını bastırıp sert çektim galiba kızardı kare şeklinde. Bepanthol sürdüm yarım saat önce ama dışarı çıkmam gerekiyo soğuk suyla yıkasam olur mu? Su tutulur mu? Ve iz kalır mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılDudak üstü gibi hassas bölgelerde ağda kullanırken tahrişi minimize etmek önemlidir. Ağda sonrası oluşan tahriş veya kızarıklıkla başa çıkmak için bazı adımlar atabilirsiniz.
Soğuk su: Soğuk su, hafif tahrişleri rahatlatmada yardımcı olabilir. Ancak, direkt olarak dudak üstüne soğuk su tutmadan önce suyun aşırı soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, su tutmadan önce hafif nemlendirici veya aloe vera gibi cilt yatıştırıcı ürünler kullanabilirsiniz.
İz Kalma: Eğer ağda sonrası oluşan kızarıklık ve tahriş ciddi değilse, genellikle iz bırakmaz. Ancak cildiniz özellikle hassassa, ağda sonrası kızarıklık veya tahrişe karşı dikkatli olmak önemlidir. Eğer kızarıklık devam ederse veya kötüleşirse, bir doktordan yardım almanız iyi bir fikir olabilir.
Bepanthol veya diğer yatıştırıcı kremler: Bepanthol gibi yatıştırıcı kremler kullanmak cildinizi rahatlatmada yardımcı olabilir. Ancak, dudak bölgesinde kullanırken dikkatli olmalısınız, çünkü dudakların çevresine temas etmesinden kaçınmalısınız.
Dışarı Çıkma: Eğer dışarı çıkmak zorundaysanız, makyaj yapmadan veya dudak üstünüzü tahriş etmeyecek şekilde yumuşak ve rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Ayrıca, dudak üstünüzü güneşten korumak için güneş koruyucu bir dudak balmı kullanabilirsiniz.
Eğer tahriş veya kızarıklık artarsa veya endişelendiğiniz bir durum olursa, bir dermatologdan profesyonel görüş almanız önemlidir. Cilt sağlığı konularında uzman olan bir doktor size en iyi tavsiyeleri verebilir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
2Cevap
- Bebek Bakımı konusunda 14,5b cevap paylaştı.
+1 yılSarı kantaron yağı iyi gelir gadası
00 Yorumla Bebegim aloe vera jel al kullan
00 Yorumla
+1 yılİz kalmaz tabi ki, buz tutabilirsin iyi gelir
00 Yorumla
+1 yılgüneş değmesin sakın
02 Yorumla
Soran+1 yılDışarı çıkmak zorundayım ama şu an
- +1 yıl
sapka falan tak kafana
Badem yağı sür
00 Yorumla