Ortodontik tedavi gören var mı? diş hekimine bile gitmedim herkes zor diyor cesaret edemiyorum. Çok bozuk değil dişlerim ama daha iyisi olsun
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Diğer her konuda olduğu gibi, en önemli faktör sensin.
Sadece bir köpek dişim üstte olduğu için tel ortodontik tedavi gördüm. Diğer dişlerim gayet düzgün görünüyordu. O dişim de geç çekildiği için diğer diş bir miktar üstten gelmişti. Sonuç olarak gülümsemeye çekiniyordum. Çok büyük bir problem yoktu belki ama inci gibi dişlerim yoktu maalesef...
Ailenin bilinçli olması bu tip konularda çok önemli. Bunu ortaokulda falan fark edip daha hızlı sonuçlar almak mümkün. Ben tedaviye başladığımda 19 yaşındaydım. 11 ayda tellerim çıktı. Keşke daha evvel takılsaydı dedim. Dişlerim ilk iki ay içinde inci gibi dizildi. Önceden düzgün sandığım dişlerim bile yamukmuş :D
Sana tavsiyem vakit kaybetmeden tedaviye başlaman. Yaş ilerledikçe kemik yapımız sertleşiyor ve tedavi süren uzuyor. Çok büyük sıkıntılar varsa süre daha da uzuyor.
Tel takıp doğum yapıyor kafasına girenlere de kulak asma. İlk bir hafta işkence gibiydi itiraf edeyim. Dişlerinde bir fazlalığa alışmak, onunla yemek yemek çok zor. İlk bir hafta yemek yemeyi zaten unut. Onun dışında diş bakımına ekstra önem vermen gerekiyor.
Sonraki süreçte rahatça yemek yiyebiliyorsun (ön dişlerle ısırmamak şartıyla) kuruyemiş vesaire yasak ama çok canın çektiyse de ezip yersin.
İlk hafta dışında dayanılmaz hiçbir yanı yok. Sadece bu süreçte bakıma ekstra özen göstermelisin ki çürümesin.
Diş hekimin çok önemli. Ben o konuda çok çok çok şanslıydım mesela. İşinde başarılı bir insandı ve hemen sonuç aldım arkadaşlarımın anlattığı kadar da acı çekmedim. Ek olarak tellerim çıkınca dişlerimin iç kısmına (damak tarafına) gözükmeyen bir tel taktılar. O da teller çıktıktan sonra dişlerimin yamulmasını önlüyor. Bayağı memnunum anlayacağın.
Korkacak hiçbir şey yok. Güzel bir gülümseme için değer.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir senedir tel tedavisi görüyorum.
Netteki insanlar yüzünden aşırı korkmuştum.
Ama ne bir ağrı ne sızı hiçbirşey yasamadım cok da etkili oldu.
Yalnız cok cok ıyı bakım yapacaksınız, her ay teller yenilenecek, yiyip içerken braketleri asla kırmayacak şekilde yemelısıjız, tedavinin sonlarına dogru lastikler verecek onları hıc aksatmadan takacaksınız.
Boylece kısa surede etki görürsünüz.00 Yorumla
İlk 1 ay kadar hafif hafif diş köklerinde agri oluşuyor. Çok agrirsa agri kesici felan kullanabilirsin demişler di ama hiç kullanmadım. Braketler in takılması felan çok basit korkulacak hiç birsey yok. Sadede yemek yeme alışkanlığın değişiyor. Sert olan gıdaları tüketirken dikkat etmen gerekiyor. Gazlı içecek içmeni önermiyorlar fazla. Ben ilk aylarda bira kola felan içmemiş tim. Sonrasında dayanamayıp icmeye başladım olumsuz hiç birsey olmadı.
00 Yorumla
- +1 yıl
Zorluk alışmakla ilgili dikkatli ve cabuk alişan için. daha kolay
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
Ben özele gittim bu sene taktırdım cene darligim var aparatli tel kullanıyorum o yüzden sabit tel gibi fazla zor olmuyor senin dişine göre farklılık gösterir tel sabır işi
00 Yorumla Benim kardeşimde var çok uzun sürdü tabi başlarda zoe oldu şu an alıştı 2 seneden fazla kaldı dişinde ama şükür şimdi ıyi şu an damaklik var dişler tam oturana kadar takacak onları
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben gelecek hafta taktiracagim. Üst köpek dişleri yukarda ve yer olmadigi icin 2 diş cektirdim. Benim için kabus gibiydi. Diş kaybım var diye de uzuluyorum bazen ama güzel gülüş için ve ağız bakimi için önemli.
00 Yorumla - +1 yıl
Kullanıcılardan hiç zor sözünü duymadım.
00 Yorumla - +1 yıl
Zor değil diş telim var şu an
00 Yorumla 8 yıl boyunca ortodonti tedavisi gördüm.
00 YorumlaAcıtıyor ağzında aft çıkıyor
00 Yorumla- +1 yıl
başlarda biraz zorlanırsın ama alışırsın
00 Yorumla - +1 yıl
Çok ağrılı.
00 Yorumla çok uzun süreç
00 YorumlaBen görüyorum
01 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı