Yan etkisi diğerlerine göre daha az olan bir mide koruyucu önerebilir misiniz?
(Reflü)
(Reflü)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçmiş olsun
Reflü için.
Yulaf ezmesi: Az miktarda Yulaf ezmesi yiyerek, reflü semptomlarını yatıştırabilirsiniz. Acıktığınızda çok fazla yulaf ezmesi yememeye dikkat edin. Yoksa bu durum reflünüzü tetikleyebilir
Yulafın lif kaynağı bir yiyecek olması ise, az miktarda yendiğinde uzun süre tok tutmaya yardımcı olabilir.
Eğer tarçın yemek reflü hastalığınızı tetiklemiyorsa, yulaf ezmesi içerisine bir miktar tarçın katarak, tatlandırabilirsiniz.
Yulaf ezmesine az yağlı süt kullanmaya özen gösterin. Yüksek yağlı süt de reflü belirtilerinin başlamasına neden olabilir. Aşırı yağlı gıdalar, reflü şikayetlerini arttırabilmektedir.
Zencefil: Zencefil, anti-enflamatuar (iltihap giderici) özelliğe sahiptir ve sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden tarih boyunca yararlanılmıştır. En sevdiğiniz yemeklerin içerisine, çay ve meyve sularınıza zencefil ilave ederek tüketebilirsiniz
Salata: Kızarmış yiyecekler ve fastfood yanında salata yiyerek, bu yiyeceklerin reflü hastalığını tetiklemesini önleyebilirsiniz.
Ayrıca yeşillik salatası gibi düşük yağlı ve kalorili yiyecekleri öğünlerinize ilave ederek, diğer sindirim sorunlarınızı da giderebilirsiniz. Reflü hastalarının yeşil yapraklı sebzelerle hazırlayacakları salataların içerisine az yağlı soslar eklemelerini öneriyoruz. Salata içerisine Domates ve soğan ilave etmek de reflü hastalığını tetikleyebilir.
Muz: Muz; nötr civarında pH (5.6) değerine sahiptir ve masum bir meyvedir. Çeşitli sindirim sistemi hastalıkları ile vücudun mücadele etmesini kolaylaştırır.
Yanma eksime baslayinca 1 tatli kasigi karbonati bir bardak ilik suya karistir yudum yudum ic, en fazla 2 dakika sonra kalici rahatlarsin. Dogal ve yan etkisiz
Ranitap, Lansor vs... asiti sonrada dahada artirir
Bunu deneyeceğim.
Asagida birisi pantpas ( icerigi pantoprazol) övmüs bu yeni bir ilac degil, Türkiyede nasil bilmiyorum, almanyada doktor recetesiz alamazsin, cünkü yan etkisi olan agir bir ilac.
Yan etkisiz dogal etkili birtsey denemek istiyorsan Sen benim dedigimi uygula, memnun kalmazsan agir yan etkili ilaclari yine deneyebilirsin.
Yarın karbonat alacağım inşallah, çok teşekkür ederim.
hangilerini kullandın ona göre öneriyim?
Protinum ve Nexium kullandım.
Bir ara Lansor kullanmıştım ama o beni nedense daha kötü yaptı.
Ben de bunlar dışında bilmiyorum ama reflü için Antepsin kullanıyorum
Cevap
17Cevap
mide koruyucuları tavsiye etmem iyi değiller sabahları aç karına ingiliz sodalı bir bardak su iç aç karına yarım saat birsey yeme , kızartma hamurlu baharatlı ve sekerlilerden uzak yemeklerden sonrada zerdecallı su içebilirsin.. ve diyafram nefes egzersizi yap mide yanman reflü agrıların azalır
Benimkisi boğaz reflüsü, midemde bir ağrı bir yanma bir sıkıntı olmuyor.
biliyorum onu boğazında birsey takılıymış gibi kalır sebebi mide kapakçıgının tam kapanmamasından gazların yukarı çıkması.. dediklerimi yapın iyi gelir.. ara sıra gaviscon şurupta kullanabilirsiniz
Az önce içtim onu da :)
ama şurubada gerek şu karbonat soda olayını dene 🙂
Yarın karbonat alıcam :)
eczaneden ingiliz karbonatı al bir çay kaşığı bir bardak suya yeter diğer sodalar kolay erimiyor ve çok iyi etki yapmıyor
herşeyin ingilizi diyosun :)
yok hepsini denedim bunu 20 saniye karıstırıyorsun hemen eriyor soguk suda.. diğerleri öyle değil doktor tsvsiye etmişti ingiliz sodasını
ingiliz sodasını nereden bulabilirim peki?
pazartesiyi bekle eczanelerden al :) ya da nöbetçilerden alabilirsin
mide iyi gelen bazı şeyler var yazayım bak sırasıyla..
karbonat soda
zencefil
zerdeçal
bol su içmek
elma
yoğurt
kefir
bentonit kili (şuan kullanıyorum)
diyafram nefes egzersizi (her gün yaparım)
yürüyüş yapmak (hazmı kolaylastırır)
kara turp (içinde bol kükürt var çünkü)
kudret narı (hatta reflüyü tedavi eden tek bitkidir yazın üretilir ve kışında zeytinyağı içinde bulabilirsin aktarlardan tadı iğrençtir ama çok etkilidir)
lakin reflü ve mide ekşimesi genelde mide suyunun azaldıgından olur.. yemeklerden önce yemeklerden sonra bol su içersen sıkıntılarının azaldıgını göreceksin hatta Şu an iki bardak suyu göm iyi gelecektir :)
asitli içecek içiyorsan çok onlar reflü yapıyor hayatımıza bile sokmamamız lazım aslında
Oley ne biliyo musun, yıllardır var, ve ben üç aydır ilaç kullanacak kadar kötü oldum.
İlk teşhisim reflü, endoskopide gastrit çıktı ve şu an yine reflü ilaçları kullanıyorum.
bir profosöre danıştım, adam birşey demiyor, olabilirmiş :)
beslenme alıskanlıgına dikkat edeceksin.. baharat, seker, hamur ve soguk yemekten kacınacaksın, asitli ve turşu suyu içmeyeceksin, bazı ağrı kesicilerde mideye zarar verir.. iyi çiğneyeceksin yutmadan önce bol su tüketeceksin.. bunları yaparsan ilaçsız reflüyü idare edersin yoksa yıldan yıla kötüleşir.. çünkü sağlıklı yemiyoruz artık hersey kimyasal, fabrikasyon ve gdolu.. midede iflas ediyor haliyle.. bende bir zamanlar aşırı kola içmekten oldum..
piyasadaki hepsini denemis biri olarak bana sadece pantpas iyi geldi bana cok dua edicen eminimki kullaninca gecici ddgil tedavide edio degisik bir ilac herseyi yedin gunlere doncen
şu an bana umut ışığı oldun :)
ben cok cektim baskasıda cekmesin efenim kullanın saglığınıza kavuşun
bu arada dogal bir ilacda solim cok degil her gun 3 4 tane haslama patates yesen kaynattın suyunuda icsen 1 haftaya eskisindende iyi olursun
Nexiu 40mg tablet... Reflu yüzünden elma bile yiyemiyordum. Şimdi limonu meyve gibi soyup yiyorum. Düşün artık. Üstelik iki günde bir tablet yetiyor.
Ben de dediğin ilacı kullanıyorum şu an, ama bir ayda sadece hafifledi, umarım ikinci ay tamamen geçer.
Seninki ağır olsa gerek. Bende aldıktan beş dakika sonra geçiyor ve iki gün boyunca etkisi sürüyor. Ama tabii şu da var. Sende hala özefagus hassasiyeti vardır. İyileşince daha fazla fayda görürsün
Bazen hakikaten rahatım hiç problem yok, ama moral bozukluğunda yenilen bir çikolata üç günüme mal oluyor.
Nexiumu iki tane de alabilirsin. Nadiren bende de kuvvetli ataklar oluyor. Ama bu ilacın çözemediği bir durum henüz yaşamadım.
Doktor, gaviscon+nexium dedi, bir tane al deyince de öyle kaldı. Zaten geçen ay çok çok kötüydüm, uyuyamayacak kadar. şu an rahatsızım ama o zamana göre çok hafif.
Nexium çok uyumlu bir ilaç. İki tane iç, alkollüyken iç farketmez. Zaten midede çözünüp reaksiyona giriyor. Hemen hemen hiç barsaklara dolayısıyla kan dolaşımına geçmez.
Hocalarımın en çok önerdiği pantoprozol etken maddesi olandan alabilirsin
Ya da halkın en çok kulladığı lansoprozol etken maddeli olandan
Anlayabileceğim bir şekilde yazsaydın keşke, cehalet :)
Eczaneye git pantoprozol içeren mide koruyucu istiyom de
Sabahları bir yane çek kafaya şikayetlerin geçmezse H1 reseptör antognist mekanizmalı ilaç al akşam yatarken at
Sağol. Ama mide koruyu kullanırken zaten hiçbir şikayetim yok, ilaçlara bağımlı olduğum için en azından daha az zarar vereni olsun dedim.
Bunların herhangi birisini kullanabilirsin mucizevi ilaç diye anılır yan etkiler yok denecek kadar azdır
Söylediğin etken maddeler ve ilaçlar ile ilgili kısa bir baktım, protinum kullanıyordum bir ara. Pantoprozol etken maddesi olan ilaçlardan biriymiş. Ama prospektüsünde aşırı yan etki bulunuyordu.
Her prospektuste yazar m görülme sıklığı önemli bu sonu prozol ile biten ilaçlar bir ömür boyu rahatlıkla kullanılan ilaçlar
Her insan için geçerli değil ancak nadirdir yan etki
Mide koruyucu ilaçların ölüm riskini arttırdığını biliyor muydun? Yanlış anlama ben senin için söylüyorum.
Geçmiş olsun (reflü)
Mecburum, mide koruyucu kullanmak zorunda olmasam zaten kullanmam.
40 mg. kullanıyordum doktorum 20 mg. düşürecek birkaç gün sonra.
İlacın bitmesini bekliyorum.
Hem de aşırı rahatsızlık verecek şekilde.
İlaç kullandığım sürece hiçbir sıkıntı, acı, ağrı yok, ama ilaçlara bağımlı olmak canımı sıkıyor.
Sabahlara kadar uyuyamamak nedir iyi bilirim, bir daha Allah böyle birşey bana da hiçkimseye de yaşatmasın.
Selam aynısından bende de var nexium kullanıyorum dediğin gibi hafifletti ama asla geçmiyor herşeye dikkat etmeme rağmen. Senin geçti mi son durum ne onu merak ettim? Neler uyguladın ne kullandın da geçti :)
Çok abartmamak kaydıyla benimki geçti, ilaç da kullanmıyorum şu an.
Benim de reflü vardı bir ara yemeklere pul biber attim biras fazla attim Şu an iyiyim çok şükür ilaca gerek yok
Bugün gittim doktora, ilaçlara devam diyor.
İlaçlar çözüm degil ki sadece ilaç firmalarinin cebini doldurmak içindir
İlaçsız da olmuyor, çok ağır geçiyor, yoksa ben de ilaca çok karşı biriyim, kullanmayı hiç istemiyorum.
bir hafta kadar sulu yemeklere biraz pul biber atmayı denesene
Pul biber daha kötü yapmasın?
Benim cevremdeki insanlara gayet iyi geldi
deneyeceğim.
tamam duruma göre yaz buraya ama
Yazarım yazarım. :)
tamam iyi geceler
Bence tabin ve helva ye miydeyi icten sivar bir sūre yiyemedigin yemeyi yiyw birsin bide günl7k 6 tada7 turşu cinbiberi ye
Abdi ibrahimin ilacı var onu kullan mide koruyucusu
Mide şikayetin geçti mi 🙂
Şimdilik, evet.
Olursa yine konuşalım
Lansor veya gaviscon çiğneme tableti
Gaviscon
Ilacta fayda yok ben onun doğal çözümünü buldum
Ben bir ara mide koruyucu nexsium kulandım
Lansor
Bana nedense hiç iyi gelmiyor Lansor.
Teşekkür ederim.
Pantactive