mide koruyucu ve mide suruplari bobreklere zarar veriyormu birakirsam midemdeki 3 hastalik ilerler mi acaba kontrol altina alinmadigo icin diyet yapiyorum zatende
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Mideye iyi gelmeyen besinleri bırakırsan ilaç kullanmazsın olur biter, acı, ekşi, baharat, asit ve yağ bunları bırak
Salca kuruyemis hazir paketli gidalar salam sosis sucuk kasar tereyag margarin siviyag kizartma firin yemekleri bunlari cikarttim 1 ay yone iyilesme olmadi
Onu doktorunla konusacaksin durduk yere kendi kendine bırakma
doktor 2 ay kullan birak diyo zaten gunde 2 ye cikti ama bobrege zarar vermesonden korkuyorum iste bir aptallik yapip kendim biraktim aylarca aco cektim mide agrilarim araliksiz durmadi devam etti fenalastim bildigin
İnternette bu yaziyor ben de kullaniyorum 3 senedir hala devam ediyorum ben de midemden rahatsizim sen diyince baktim bu yaziyor
Uzun süreli olarak mide koruyucu ilaçlar tüketen kişilerin böbrek rahatsızlıklarına yakalanma riski artar. Mide ilacı kullanan kişilerin, ilacı kullanmayan kişilere kıyasla böbrek rahatsızlığı yaşama ihtimali % 20 - % 50 daha yüksektir. Kişilerin bir süre sonra böbrek fonksiyonlarında bozulmalar meydana gelebilir.
Hem normal hem de şurup kullaniyorum yoksa ben de rahatsiz oluyorum uzun zamandir surup kullanmiyordum bir rahatsiz oldum bir kac gun sonra gittim kullandigim surubu yazmis onu kullaninca rahatladim simdi birakayim en fazla 1 hafta rahat olurum 1 hafta sonra rahatsizlanmaya baslarim iste
Evet ya birde benim midemde sekil bozuklugu var bu daralma yapjyor refluyu tetikliyor kronik gastritde var benim korkum demen gibi bobrek hastaligi yasama ihtimalin yuksek olmasi ben 1 yildir kullaniyorum mide ilaci 4 tanesi de fayda etmedi Şu an kullandigkm ise gunde 2 kez rabiza mide koruyuc gunde 2 kez gaviscon surup ve gunde 3 kez antepsin surup kullaniyorum kulanmazsam fenalasiyorum 1 2 rahat etsem de sonraki gunler zor geciyor
O zaman kullanacaksin ben de iste bende de reflu gastirit var gaviscon kullaniyorum esom hap kullaniyorum o yuzden bende kullaniyorum yoksa cok rahatsiz oluyorum bunu bir doktora sor böbrekler icin test yaptir kontrol ettir bakalim ben de yapacam
hep temiz cikiyor ama insan yinede korkuyor iste ya zaten kaskad mide var icmessem fenaalsiyorum
Ara ara baktır kontrol ettir eğer bir şey görünürse erken teşhis korlar işte ilaçlar başa bela bir yeri yaparken diğer tarafları bozabiliyor işte bana en büyüğü oldu ilaçların yan etkisi
benim karacigerde leke kaldi gitmiyor maalesef ilaclar yuzunden mide koruyucu degil ama farkli ilaclardi
İşte ilaçların etkileri bunlar uzak dursan olmuyor da ben lösemi hastalığına yakalandım kemoterapi aldım ama o kemoterapi ialçları iki kalçamda da erime yaptı iki ameliyat geçirdimsağ tarafı kurtardım inşallah ama sol tarafı kurtaramadım protez taktılar
Cok gecmis olsun ya ciddenmi adina uzuldum rabbim sifa versin umarim iyisindir simdi bende 3 kez verem gecirdim boynumdan ameliyat falan oldum lenf yuzunden veremde 2.5 sene gunde 18 ilac falan aldim diye hem midem hastalandi hemde karacigerim beterin beteri var iste
Kanser hatalıkları daha çok zordur ama diğer hastalıklarda kendine göre zordur işte ben de 20 ye yakın ilaçç kullandım kanser ilaçlarını bıraktım 5 tane ilaç kullanıyorum şu anda devam ediyorum işte öyle tabi işte beterin beteri var o yüzden dikkat etmeliyiz ne olacağımız belli olmuyor
bugun mide ilaclarini almadim unuttum ve suanda dehset verici bogaz yanmam var yarim saattir dehset sekilde aci su geliyor bogazim tahris oldu kullanmayipda napacaksin ki bide gunde 2 kez mide koruyuc benim ve kronik olarak demirim dusuyor mide yuzunden gunluk ilac 8 oldu benim allahim sifani versin tekrarini gostermesin insallah ya 20 hap ne ben 18 e zor dayandim ve 3 aylik igne oldum her gun defalarca hastane de tahlil vs cok zor ya ozellikle kanser daha kotu iyilesmene sevindim gecmis olsun
Bırak mide ilaçlarını. Ben bıraktım ve kullandığım mide ilaçlarını çöpe attım. Sabah aç karnına 1-2 yemek kaşığı tahin tüket.