Kontil tablet ilacı mide kurdu için aldım, içinde 6 adet var, kaç tane içeceğim bundan? Reçetede yazıyor ama tam anlamadım. Kontil tablet nasıl kullanılır? Kontil tablet gerçekten etkili oluyor mu nasıl anlarız? Kontil tablet ne zaman etkisini gösterir? Kontil çiğneme tableti kullananların yorumları neler?Kontil
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. İnsanların şu hayatta satın alamadıkları tek şey sağlık. İstersen trilyoner ol asla çıkarın yok. Bir de hastalık nerendeyse canın orda oluyor ya, sinir bozucu. Bakalım Kontil tablet neymiş, Kontil tablet nasıl kullanılırmış?
Kontil Çiğneme Tableti Ne İçin Kullanılır?
Kontil çiğneme tableti
Kontil çiğneme tableti, pirantel pamoat içeren bir ilaçtır. 3 ve 6 çiğneme tabletlik paketlerle satılıyor. Kontil tablet, bağırsak kurtlarının (solucan ve kurtlar) bağırsak duvarından ayrılarak vücuttan dışarı atılmasını sağlayan bir ilaçtır. Solucan, kancalı solucan ve kıl kurdu ve benzeri mide ve bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılıyor.
Kontil Çiğneme Tableti Nasıl Kullanılır?
İlacı, mutlaka doktorunun anlattığı biçimde kullanman gerekiyor. Emin olmadığın durumlarda doktoruna veya eczacına danışabilirsin. İlaç genelde 3-4 tablet olarak kullanılıyor. Günün herhangi bir saatinde, 3 tabletin aynı anda ağızda çiğnenmesi yoluyla kullanılan bir ilaçtır. Tadı baya kötü ve ağzının her yanına bulaşan bir yapıda.
Kontil Çiğneme Tableti Ne Zaman Etkisini Gösterir?
Kontil tablet
Genel olarak ilaçlar yarım saat / 1 saat aralığında etkisini göstermeye başlar. Peki Kontil tablet ne zaman etkisini gösterir? 3 tableti içtikten sonra 1 gün içerisinde etkisini göstermeye başlar. Duruma göre ikinci 3 tablet kullanımından sonra da etkisini gösterdiği oluyor. Bu da senin hastalığın hangi aşamasında olduğuna, vücut ağırlığına göre değişkenlik gösterir.
Kontil kullananlar yorumlarına bakacak olursak gayet olumlu yorumlar yapılmış. Etkili bir ilaç. Kullananlar hastalıklarından kurtulup rahata ermişler. Umarım sen de bir an önce sağlığına kavuşursun. :)
Kontil çiğneme tableti hakkında bildiklerimi aktardım, umarım faydalı olmuştur. Buradaki içerikte de kabızlığa iyi gelen doğal yöntemler yer alıyor, ilaç kullanımı sonrası kabızlık yaşarsan buradaki bilgiler faydalı olacaktır. Tekrar geçmiş olsun. :)
Çok güzel yazmışsınız ancak Düzeltme açısından kiloya göre alınır prospektusunde kilo tablosu var bakabilirsiniz 1 degil 2 hafta sonra alınıyor ve aç karnından kastımız ilacı içtikten sonra 1.5 saat daha aç kalmanızdir. 2 haftanın nedeni ise kil kurdunun yaşam döngüsünden ilaç sadece yumurtadan çıkmış olan kurtları oldurur. İlk aldığınız ilaçta canlı olan kurtları oldurur 2. Haftada ise yumurtadan yenileri çıkar ve üreme evresine gelmeden onları da oldurursunuz. Ancak kilkurdu tedavisi icin aynı evde yaşayan herkes icin aynı zamanda kullanılması gereklidir. Gebe ve emziren varsa doktorunuza danışmalısınız tuvaleti kullanmayacak kadar küçük olanlarda şikayet yoksa onlar muaftır
Şu an ben de Kontil tableti kullanıyorum, tuhaf bir tadı var. Mesela Cuma günü sabah aç karnına 3 tane çiğnedin ya, bir hafta sonra Cuma günü 3 tane daha çiğniyorsun. Sonra kontrole git temizlenmiş mi diye. Ben çiğneyemiyorum diye suda üçünü eritip burnumu kapadım ve içtim. Çay bardağının çeyreği kadar su koydum, zor oldu ama oldu yani şu an bir şeyler oynuyor içimde.
Böyle bir sorun bende de var fakat birşeyi merak ediyorum ilaç kullandığım zaman hani uzun bir şekilde geliyolarya pislikler hep tenya olarak mı geliyolar yoksa içerde büyükçe bir canlı mı var merak ediyorum yazar mısınız?
Merhabalar. Ben de dün aynı şikayet için doktora gittim. Uykuda salya akması, nefes kokusu ve kaşıntı olduğunu söyledim. Bu tableti verdi ama test yaptırmadı doktor. Size test yapmış miydi?
@Keinnamevorhanden merhaba geçti mi hastaliginiz bende de.1. aydır var kafayi yiyorum bu hastalık yüzünden ne kadar sürdü bazıları seneler boyu geçmiyor diyor gerçek mi
3 tane tableti agzinda kira kira tadini cikara cikara cigniyeceksin sonra yutacaksin 2veya 3 hafta sonra geriye kalan 3 tabletide ayni sekildr uygula bidaha gelmezler kurtlar korkarlar 😂😂
3 tane tableti agzinda kira kira tadini cikara cikara cigniyeceksin sonra yutacaksin 2veya 3 hafta sonra geriye kalan 3 tabletide ayni sekildr uygula bidaha gelmezler kurtlar korkarlar
Kontil tablet 6 tane olması lazım içinde. 3 tane birden ağzına atıp çiğneyip yutacaksın ve diğer üçünü 1 hafta sonra yine sabah aç karnına çiğneyip yutacaksın. Faydası olur tabiki de ama bu geçici fayda olabilir çünkü ailece tedavi şart. Aile bireylerin hepsine parazit geçmiş olabilir. Ortak kullandığınız şeyler çok ,ister istemez. Tavsiyem: Andozol tablet al, evde kaç kişiyse hepsine aç karnına içir, kökten çözüm için bir de iç çamaşırları yüksek sıcaklıkta yıka ya da kaynat, eminim kurtulacaksındır. Geçmiş olsun.
ama mideni bulandırabilir bak :D o yüzden üçünü de aynı anda at ağzına :D hızlı hızlı çiğneyip yut :D dişlerine yapışacak büyük ihtimalle :D ama ilk baştaki yoğun tat gideceği için bulanmaz miden artık :D onları da dilinle sıyırıp yutarsın :D
rica ederim :) artık o beleşçi kurtçukların kıçına tekme atma zamanı geldi 8) yeter artık kira vermeden bağırsaklarında yan gelip yatmaları ve karınlarını doyurmaları... onları kov... kov onları :D :D haaa bir de aç karnına yiyeceksin onları... onu söylemeyi unuttum :D
Dediğim gibi ilk kutuyu kullan ve bitince 2 hafta ara ver. Aradan sonra bir kutu daha kullan, bitince yeniden tahlil ver. Tahlil temiz çıkarsa tekrar kullanmaya gerek yok.
Merhaba ben sokak kedilerini sevdiğim için kontil kullanmak zorunda kaldım aslında kedileri kucağıma öpmem enselerinden severim ve ellerimi yüzüme yaklaştırmadan muhakkak yıkarım kedimin veterinerinin önerisi ile tedbir amaçlı kullanmamı önerdi hiç bir ciddi belirtim yok en son 20 Ocakta kedi sevdim sokak kedisi internette insan vücudunda 4 8 hafta içinde belirtiler ortaya çıkar yazıyor ben sade şu an psikolojik olarak vücudum kaşınıyor... Çok strese girdim lütfen sorumu cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler belirti yokken içtiğim için ilerde parazit sorunu ile karşılaşır mıyım
Merhaba bitirebildiniz mi hastalığı bende 1 aydır var lanet bi hastalık bazıları seneler boyu geçmiyor diyor gerçek mi kafayı yemek üzereyim ben sizde geçti mi 1 yıl olmuş. Andazol kullandım şimdi de son olarak kontil istedim doktordan her gün soluğu doktorda alıyorum bana artık gülüyorlar abartma diyorlar sabret geçecek diyorlar ama çok yoruldum bıktım bu hastalıktan her dakika her yeri temizlemekten ellerimi sürekli yıkamaktan tahriş oldu artık ben bittim bu hastalık 1 aydır bitemeedi...
Merhaba maalesef 1 yil oldu uğraşıyorum hayatimda ilaç sevmem kullanmam ama bir yıldır surekli kulkaniyorum doğal yöntem dedenedim ama nafile temizlikte aşırı temiz bir insanım çocuklarda geçti yok anne olarak bende kaldı gecirebildinizmi yurt dışındakileri denemeyi düşünüyorum kontil bir şişeyi günlük içtim aç kaldım ama yoruldum pisikolojik beni çok yordu
@Ygzmlk merhaba bende 3 yıldır bu sorunla uğraşıyorum ilk yakalandığımda ailecek tedavi uyguladım çocuklarda yok eşimde yok ama bende 3-4 ayda bir hep çıktı. şu an hamileyim ve geldi yine beni buldu. evin içinde çamaşır suyuyla gezmekten heryeri kırklamaktan mahvoldum.3 yıldır kullanmadığım ilaç kalmadı. bi çare bulursanız bana da söyleyin nolur
Sabahları aç karnına aldım aldıktan 10dk sonra kahvaltı yaptım tuvalete henüz gitmedim ama ben öncesindede kullanmıştım ve bağırsaklarımdan sesler geliyordu bu sefer gelmedi sizce etki etti mi? Nasıl kullanırsam etki eder?
Kardesimde kullandi bu ilaci ilactan sonra ciddi sekilde kabizlik oldu 4 gundur yapamiyo hekime gittik bu ilacin yalniz basina icilmemesi gerektigini yaninda baska bi ilac daha verilmesi lazimmis eczacinin yaptigi bi hataymis yani şu an napicaz bilmiyoruz :(
Sabah aç karnına bir ya da iki tane içiyorsun doktorun tavsiyesine göre ya bir hafta sonra ya da 15 gün sonra tekrarlıyorsun ama tadı ve kokusu iğrenc bir hap
Arkadaş çevrem de bunu önerdiler ayrıca anlatmış ama çoğu yer de yorumları okudum 1 hafta sonra kullanacaksın 2 tablet kullanacaksın diyorlar kafam karıştı
Uygulama yolu ve metodu KONTİL günün herhangi bir saatinde ve çiğnenerek alınır. Eşzamanlı olarak müshil kullanılmasına gerek yoktur. Bu kıyami da unutmazsın
Tekrarladı mı acaba bazıları senelerce geçmiyor diyor gerçek mi kafayı yemek üzereyim ben de bu hastalıkla mücadele ediyorum illet bi hastalık heryeri sürekli siliyorum ellerimi yıkamaktan her dakika ellerim tahriş oldu o derece her gün doktora gidiyorum doktorlar gülüyor artık sabret geçecek diyorlar cok yoruldum her yıl tekrar uğruyorlarmış bu doğru mu bir kez bulaştıktan sonra
En İyi Cevaplar