5 ay once sağ el bilegimin ustune araba carpacak diye kendimi atinca çok sert dustum ve distal radius kemigim bilege baglanan kisim 3 parca kirildi. Ameliyatla platin takildi. 1.5 ay alcida kaldi. Surekli egzersiz yaptim fizik tedavi gordum beslenmeme dikkat ettim Şu an hemen hemen hic hareket kisitliligim kalmadi. Doktorum platin en az 2 sene kalacak sonra istersen alirim dedi. Ameliyatin basarili gecti dedi. şu an sogukta biraz sizliyor zorlayamiyorum zamanla bu el eski halini alirmi ilerde tekrar guclu olurmu agir kaldirabilirmiyim? Platini aldirmamin zarari olurmu internette bazilari eskisi gibi asla olmaz diyor bazilari tamamen eskisi gibi olur diyor birde size sormak istiykrum bu el eskisi gibi olurmu nezaman tam iyilesir? Şu an her gecen gun daha iyiye gitme hissediyorum ama 2 yil dolunca platini cikarttirdiktan sonra tekrar eskisi gibi olurmu ayrintili cevaplamanizi rica ederim?
Zamanla eski halini alir
Eskisi gibi asla olmaz
2 yil dolunca platini cikarttir
Platin omur boyu kalmali cikarttirma
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
Platin ömür boyu kalmalı çıkarttırma diyenler neye göre öyle söylüyorlar ameliyatı yapan doktorum 2 yılı doldurunca çıkarabilirim istersen dedi ama
Kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun zor bir zamandan geçmişin Allah birdaha göstermesin diyorum. Ambulans da çalışıyorum bu konulara iyi kötü hakimim şunu da söylemem de fayda olacaktir platini cikartmak icin Cok iyi bir doktora git arastir bu 2yil zarfinda bu alçı değil çıkarıp atasin doktorlar kalmasi daha iyi derlerse aksini düşünme soğuk havalarda platini ister istemez hissediceksin bana kalirsada durmasi faydali olacaktır burdaki kimsee doktor değil tekrar geçmiş olsun. Hayatinda Sağlık Huzur Başarı eksik olmasin.
Fizyoterapist adayıyım, wolff kanunu dediğimiz bir olay var, yani kemiğe boylamasına gelen stress kemik yoğunluğunu arttırır. Yani siz spor yaptıkça kemiğiniz daha sağlam hale gelicek, isterseniz çıkartabilirsiniz. Egzersizlerinizi belli bir düzene göre yoğunlaştırırsanız adapte olucak zaten vücudunuz geçmiş olsun.
bende de platin var ama bende omuriliğimde var omurgamı 5 parçaya böldüm ve 8 platin takıldı aynı şekilde bende de sorulnlar oldu fizik tedavi gördüm soğukta sızlama doktorum çıkarma dedi çünkü platin artık kemik görevi görüyor orda çıkartırsan kemiğin hassas olur dedi 2 yıl geçti ve hala bazı hareketlerde ekisi gibi değilim mesela ağırlık kaldıramıyorum çok fazla koşamıyorum
Fizyoterapistim. Platin orayı sabitlemek için koyuldu, vücudun 1 yıl sonunda zaten kendini toparlayacak ve platine ihtiyacın kalmayacak. Kısıtlılık da kalmadı diyorsun bence çıkartmalısın zamanı geldiğinde genelde çıkarılır zaten
Bir fizyoterapist olarak size denk geldiğim iyioldu. şu an hareketlerim açıldı ama elimi hala eskisi gibi değil de protez elmiş gibi hissediyorum en büyük korkum ilerde ağır kaldırabilirmiyim ağır spor yapabilirmiyim vs... bunlar beni düşündürüyor. Hayırlısıyla atanıp öğretmen olacağım ama elim beni üzüyor ben platini çıkarttırmaktan yanayım. İlerde bu benim hayatımı etkilermi yoksa ne gibi hasarlar kalabilir? Birde size ulaşabileceğim facebook ya da instagram vs.. var mı oradan aklıma takılanları sormamda sakınca var mı acaba?
Mesaj atabilirsiniz bana buradan. Orada paylaşırım adresimi sizinle. Elinizin durumunu görmeden ağır spor yapıp yapamayacağınızı söyleyemem ama bence de çıkarmanızda ilerleyen dönemde bir sakınca yok.
Valla ben ne desem yalan olur fakat ben olsam çıkarttırırdım iyileşince doktoruna sor farklı doktorlara git sor en iyisini onlar bilir sağlığına en yakın zamanda tamamen kavuşman dileklerimle🤚
Çok soğuk havalarda biraz ağrı yapması dışında bir zararını görmedim. Onu da platin mi yapıyor emin değilim. 5 yıldır duruyor, çıkartmak için ameliyata giremem doğrusu.
En İyi Cevaplar