Beni mahvediyor bu dolmuş kabus gibi bir şey çantam da siyah poşet taşımaktan bıktım
Sizde oluyor mu ve oluyorsa kendiniZ için ne türde önlemler alıyorsunuz
Sizde oluyor mu ve oluyorsa kendiniZ için ne türde önlemler alıyorsunuz
Küçükken çok zordu, bende de vardı 😳 mide bulantısı için bir hap vardı, uzun yolculuk yapacağımız zaman ondan yuttururdu annem.
Yok olmuyor, bir tek bundan yana bir sorunum yok
Teşekkürler 😊
Hayatımda bir kere yaşadım bunu. Yol çok virajlıydı ve hızlı gidiyorduk. Bir daha o yoldan gitmedik hiç. Berbat bir şey.
Tam anlayamadım
Gurum diyom ki dolmuş tıtuyor mu seni
Beni kimse ve hiç bişey tutamaz :)
EİG için teşekkür ederim
Cevap
56Cevap
cevremde kötü kokan yoksa olmuyor
alkol kokusu sigara kokusu diş kokusu ter kokusu ya da parfümü abartanlar vs
Bende hep olur gadası o yüzden arabam ile gider gelirim
Geçmiş olsun.
Araba tutmasına doğal çözüm
1. Araba tutması için zencefil.
– Bir tencerede iki su bardağı su ile birkaç dilim taze zencefil kaynatılır.
10 dakika demlenmesi beklendikten sonra içerisine bir çay kaşığı bal eklenir.
Zencefil çayı seyahate çıkılmadan yaklaşık yarım saat önce içilebilir.
2. Elma sirkesi
Elma sirkesi bir alkalidir ve pH dengeleme etkisi vardır.
– Bir bardak ılık suya iki çorba kaşığı elma sirkesi ve bir çorba kaşığı bal eklenir.
İyice karıştırılır ve yolculuktan yarım saat önce yavaş yavaş tüketilir.
Bu karışım mide bulantısının hafiflemesine yardımcı olur.
3. Araba tutması için nane
– Seyahate çıkmadan önce naneli çay tüketilebilir. Sadece bir fincan kaynar suya bir çorba kaşığı kuru nane yaprakları eklenir.
Yarım saat demlenmesi beklenir ve ardından içerisine bir çay kaşığı bal eklenir. Yolculuk öncesinde tüketilir.
4. Araba tutmasına limon
– Bir bardak ılık su içine bir limon suyu karıştırılır.
İçerisine bir çorba kaşığı bal eklenir ve iyice karıştırılır.
Yolculuktan yarım saat önce yavaş yavaş içilir. Yolculuk sırasında da tüketilebilir.
5. Yeşil elma suyu
6. Araba tutmasını önlemek için kraker
– Tuzlu bisküvi ve krakerler aşırı asit salgılanmasını önler.
Bulantı ve kusmayı önlemek için yolculuk boyunca tüketilebilir.
7. Zeytin
– Sadece tane zeytin seyahate çıkmadan önce yenebilir.
– Seyahat ederken mide bulantısı hissedilmeye başlandıysa bir adet zeytin tüketilmesi
araba tutması belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.
O tam bir ızdırap zaten. Uzun yolculuklardan nefret ederim. Bana kalsa memlekete bile yürüyerek gidicem o derece 😂 Ben otobüse bindiğim zaman mide bulantısı hapı içiyorum. O da bulantıyi filan geçirmiyor sadece insanı sersem yapıyor. Yarı uyur yarı uyanık oluyosun yani. Mide bulantımı öyle unutuyorum. 3 saatte bir içiyorum arabada genelde. Eğer kısa mesafeyse başımı cama yaslar gözlerimi kapatırım. Zaten minibuste filan cam kenarı boş degilse ayakta gitmeyi tercih ederim. Cam kenarı olmazsa olmuyo 😑 Ben de genelde siyah poşetle gezerim gören vebalı zannediyo ama olsun 😂😂
pek olmuyor benim öyle sorunlarım sallantıda bulanma falan ama şu toplu taşıma da ter kokusu beni öldürüyor birde titiz bir insan olunca daha beter oluyorsun sıkın kardeşim şu Deodorantı mezara saklamayın
ben eğer mesafe yürüyerek 40 dakika ve altı ise yürüyüş yapıyorum ama eğer hava kötüyse ve çok soğuksa mecbur dolmuşa biniyorum :(
Bir de o toplu taşıma otobüslerinde ve dolmuşlarda elimi o tutunma direklerine temas ettirdiğimde mutlaka ellerimi yıkıyorum çünkü kaç kişinin pisliği var
Çocukken istisnasız hep olurdu annem yanında hep tasırdı ne olur ne olmaz diye. :D en çokta uzun yolculuklarda yasardım bu durumu. Neyse ki artık olmuyor seytan kulagına. Simdi olsa utançtan yerin dibine geçerdim sanırım. :D
Yolu izlemeyi dene faydası olur çoğu zaman. Kronik bir rahatsızlık değil ise.
Özellikle arabada felan telefon ekranına bakınca midem bulanır benim hemen ondan elime almam otobüste mümkün olduğunca.
orta kulak iltahabı var sende doktora gitmelisin elinden geldiğince araçda bişey okuma kafanı önüne eğip telefonla uğraşma mümkün olduğunda dışarıyı seyret
1 saate yakın süreli minibus yolculuğunda ani hızlanma ani fren yapılınca oluyor. Migdem bulanıyor ağzımda tükürüğüm artıyor sıkıntı olup kusacak gibi oluyorum bazen.
Camı açtırıp derin nefes alınca düzeliyor. 😊
Midem bulanıyor sadece o değil deli gibi sürülen arabada midemi bulandırıyor.
Ama en çok midemi bulandiranlar arabanın kendisini kusturdugunu bildiği halde binip kusan ya da öğüren insanlar oluyor
Ters yöne bakan koltuğa oturursam ya da kötü kokan kişilere denk gelirsem böğürtülerim başlar, Hemen vagon değişirim.
Yarım saat öncesinde Metpamid kullanabilirsin çok küçük bir ilaç kesinlikle bulantın olmaz
Bende de oluyor. Öncelikle başımı eğmemeye telefona vs bakmamaya çalışıyorum. Mümkünse gözlerimi kapatırım.
Sende araba tutma diye bilinen rahatsızlık var sanırım. Bu yüzden böylesin. :(
Yolculuktan dolayı değil de, bakımsız kötü kokanlar sayesinde nefesimi tutmuşluğum vardı
Normalde alışman gerekir. Sakız çiğne veya naneli şeker kullan
Çok şükür öyle bir sorunum yok ama eğer oturuyorsam uykum geliyor 😂😂😂
Metpamid tablet al
Bu tür yolculuklardan yirmi dakika önce iç
Mide bulantı hapı yazdir yolculuk yapmadan önceki gün gece iç bide sabah o zaman miden bulanmaz
Kimisini araba tutar , araç sallandikca migdeleri bulanır
Ben insanlara bakıyorum öküz gibi değil çaktırmadan. Çok seviyorum incelemeye
bendede öyle ya. ama poşet taşamıyorum alıştım heralde.
Önce tansiyon düşer yüzüne bir nur iner falan sonrada sıcaksa bayılırım hususi araba bile bunları yapio bende
benımde bagzen bulanıyo aracta ama bunun ıcın onlem aldım yanımda bır tane lımon kesılmıs var mıgdem bulanınca lımon yıyıom anında gecıyo
evet baygınlık geliyor o adam bana mı bakıyor lan diyorum bu kim yanıma oturdu diyorum yolculuk geçmek bilmiyor
uzun zamandır kullanmıyorum..
ama kullandığım dönemde, yaşıyordum bu durumu..
Bununla ilgili ilac filan vardi onu kullanin isterseniz
bazen bir şeyler okurken veya telefona çok fazla bakarken
İçerideki koku, hava, ambians tövbe ettiriyor ama ne yapalım bizimkisi mecburiyetten.
Yola çıkmadan yarım saat önce metpamid diye miyde bulantısını önleyici bir hap var onu al rahatlarsın birdaha bulanmaz
Aynen oluyor du bendede malesef bide taciz olayları çok olurdu ama nereden baksan 13sene falan oldu toplu taşıma hiç kullanmıyorum
Bende olmuyor
Ama limon tuzlu icecek vs ile kendini frenleyebilirsin
bende de olur. o yüzden kendi arabam haricinde yolculuk etmem.
Bende olmuyor midem o kadar dayanıksız değil galiba ondan
Ucak ve vapur harici toplu tasimaya binmedim. Onlarda olmuyor.
Hic kullanam kullanmayi sevmeme o ne ya sıķıs şıķıs
yok, sadece kötü kokular olduğunda oluyor
Yok öyle bir sıkıntım
Yok hayır genelde müzik dinlerim rahatlatır.
şöföre seslice sor ne tarafa kusuyoruz diye
Uzun yolculuklar da bazen oluyor.
arabamız yok mecbur kullanıyoruz
Oluyor havasıalıktan içersi leş gibi olyo a q
Olmuyor hiç virajlı yollar mahvediyor beni
Toplu taşıma kullanmam
Küçükken olurdu, şimdi alıştım artık.
aç karnına binersem oluyor bende
benı pek araba tutmuyor
küçük yaşlara olur sonra geçer normalde bu olay
buun için ilça kullanım
Bazen öyle olması doğal birşey
Siyah poşet niye
Kusmuk torbası 🙈🙈
Oooo o kadar yani
O daha cok bulanti yapar. Onun kokusuna dayanamazdim. yine kusardim ama artik gecti
Bende sıkınti yok ve de sık sık kullanıyorum
olmuyor, çünkü kullanmıyorum.
Eskiden bendede oluyordu artık geçti
Eskiden yasardim artik olmuyor
Binmiyorum 10 yil olmustur.
Oluyor olmaz mı inince yatım saat sürüyor
Bende de vardi artik yok gecti sukur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar