Merhaba 5 ay önce polikistikover teşhisi konuldu ondan önce 2 ay regl olamamıştım ve bu sürede kilo aldım 55 kiloydum ve şu an 67-68 kiloyum kiloyu göbekten çok aldım. 3 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum doktorum verdi ve hiç zayıflayamadım yardım edin. Doktor karın bölhesinde yağlanma yapar demişti ama sanki benim göbeğim çok fazla büyüdü tada normal mi yaşayan var mı? BU KİLOLARDAN NASIL KURUTULUCAM
Kocaman göbeğim var yardımmm polikistikover sendromu yaşayanlar bakabilir mi?
Hesabımı gizlemiyorum. Çünkü bu bir hastalık ve ben çok çok çok çok çok çok yıprandım polikistik over sendromunun, cushing sendromu, yumurtalıklarda kist, böbrek ve böbrek üstü bezinde kist, hipofiz bezinde kist, tip2 diyabet ve daha onlarca teşhis konuldu. Günde en az 4 tane hap içiyorum bu 4 hap ana hap diğerleri yardımcı artı aslan pençesi çayı, hayıt suyu gibi bitkiler de tüketiyorum sen şükret Allah’a sadece PCOS teşhisi konulmuş ayrıca bu hastalık psikolojiyi de çok etkiliyor. Pankreas ve rahim kanserine yakalanma olasılığım ise %85’miş doktorların bile bana karşı çaresiz bakışlarını hissettim. Yazacaklarım bu kadar bana lütfen daha detaylı birşey sorma. Emin ol ki biz çok özeliz ben çok sıkıntılar çektim. Geçmiş olsun 🙏🏻
Ha bu arada hastalığını yendin mi dersen 15 yaşında çok kiloluydum hem de baya şimdi 1.73 62-63 kg falanım. Hastalığından izler kaldı mı dersen tabiiki de kaldı. İnşaallah 2-3 sene sonra da ameliyat olmayı düşünüyorum yumurtalıklarda ki hipofiz bezi ve böbrek üstü bezindeki kist ve tümörlerin alınabilmesi için ve hâla haplarımı kullanıyorum 😊
Ha bu arada benim baya saç köklerim hastalıktan dolayı etkilenmişti aslında normaldi ama 16’nın sonralarında benim aşırı ısrarımla saç ekimi yapıldı aslında 18 altını yapmıyorlar fakat tüm sorumluluğu kabul etmiştik birde hastalıktan ötürü olduğu için yapıldı şimdi maaşaallah belime kadar geliyor ve baya kalın ince değil gür yani 🤗
Bunun icin dahiliye bolumune git o seni butun gerekli branslara sevk edip sonuclarin hepsini degerlendirir. Sende hormonal proplemde var gibi doktor kontrolunde zayiflicaksin bol su bol yuruyus kzartma yok saf zeytinyagi kullan yemeklerde. Cok gecmis olsun.
Polikistikover zamanla geçecek bir hastalık hemen sonuç bekleme. Bir yıl sonra zatıflamaya başlarsın. Bazı insanlarda tüylenmede yapıyor. Teddaviden bir yıl sonra tüyler de gidiyor. Korkma sabret zayıflıcaksn da
En İyi Cevaplar