merhaba iyi akşamlar arkadaşlar ben 20 yaşındayım bekarım bende en az 6 aydır adet düzensizliği var ilaçla anca adet oluyordum 6 aydan fazladır ilaçsız 2 kere adet olmuşumdur defalarca doktora gittim birşey demedi ilaç verdi. En son dayanamadım başka bir doktora daha gittim ultrasonla baktı bende polikistik over olduğunu söyledi bide hormon tahlilleri istedi hormon tahlillerine baktıktan sonra bana "sendeki polikistik over göz rengin gibi değişmez şu an sadece adetini düzene koymak için tedaviye başlicaz evlenirsen çocuk sahibi olmak isteyip olmazsan o zman çocuk için tedaviye başlicaz" dedi diane verdi ve kan ilacı verdi. Sizce ben anne olabilecek miyim en büyük hayallerimden biri anne olmak 😔😔anne olmazsam naparım ya 😔😔 hatta onun için evlenmeyi düşünüyorum çünkü zaman ilerledikçe doğurganlık azalıyor sizce doğru karar mı veriyorum bilmiyorum yarıdmıcı olur musunuz lütfen 🙏 🙏 😢 😢 hem bide tahillerden anlayan olursa özellikle onlar yorum yapabilir mi? 🦋 🦋
Polikistik over sendromu hakkında bilgisi olan var mı acil?
Kız inanma inanma korkutuolar ya canım ben sinir oluyorum böyle doktorlara 😡 Benim tanıdığım 9 aya bir adet görüodu bak abartmıyorum. Kızın sakalları çıkıodu artık. Evlendiği ilk ay hamile kaldı doğurdu. Hamilelikle bunun bir alakası yok. İlaç satma derdindeler. Hatta o durum bendede var 5 ay 2-3 ay oluyordu halada oluyor bazen. Önemsemedim gitmiyorumda doktora. Bak şunu hiç unutma çocuk işi Allahtandır. Ben dindar biri değilim onuda diyim. Ama gerçekten öyle. Bilemezsin. Profta olsa bilemez. Çocuk işi tamamen kader ve Allah vergisi bişe. O yüzden kafana takma üzülme bitkisel tedavilere bak. Civanperçemi çok iyi adet söktürür. Demle iç tok karnına günde 2 bardak. Kafana bişeyi takma. Keyfine bak. Önemsiz emin ol.
Gel derttaşim bende senin yaşlarında öğrenmiştim bu durumu ve çocuğum olmayacak diye oturup ağlamıştım. Şükür ki çocuğum oldu evlendikten sonra doktora gittiğimde doktor bana senin tadivisiz çocuğun olmaz dedikten 3. Gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Çok zor ve kafa yoran bir durum ama sakın sakın ümidini kaybetme. Doğal yöntemlere başvur. Maydonoz tüket bol bol yapabilirsen aç iken soğan suyu iç bu hem akıntını temizleyecek hemde adet söktürücü özelliği olduğundan dolayı düzeni sağlayacaktır.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
O kadar zor ki bilirsin sende 😭😭 anne olamazsam diye korkuyorum o yüzden erken evlenmeyi düşünüyorum yaş ilerledikçe doğurganlık azalıyor 😭😭 ilerde keşke erken evlenseydim çocuğum olurdu demek istemiyorum
Bende bu sorunu 13-14 yaşlarımda yaşamıştım Daha yeni regl görmeme rağmen 3-4 ay boyunca olamıyordum. Sonra doktora gittim banada diane ve glifor olarak iki ilaç verdiler üstelik kiloluydum. Kilo vermeye başladım düzenli doktora gittim ve 1 buçuk yıl bu tedaviyi gördüm. Şuanda Allah’a şükür her ay regl görüyorum ve bir sorunum yok. Hamileliğe asla engel değil düzenli tedavini gör ve sende göreceksin düzelecek. Sivilcen tüylenmen varsa da azalacak.
Polikistik over hastalığı gününüzde grip gibi cogu kadin da mevcut. Hormonlu gıdaların bunda etkisi büyük. Evet regl düzensizliği yapar, gebelik diğerlerine göre biraz daha zordur ama imkansız değildir. Öncellikle ilaç tedavisi ile kistleri azaltıp reglini düzenli hale getir. Gerisi kısmet zaten, umutsuz olma.
Zaman zaman herkeste sorunlar oluşur tatlım önemli olan tedavisi olmasi ilaçlarini dogru kullandiktan sonra kesinlikle geçen bir rahatsızlik sana bir tafsiyem sogan suyu iç sogan kabugunu kaynat cay bardagiyla ac karnina sabah aksam ic 15 gun 10 gun ara ver gene 15 ic
1
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama bendeki hiçbir zman geçmezmiş tedavisi yok dedi 😔😔
Aynı mesele bende de var, hem pko hem dermoid kist hemde bebeğimizin olma ihtimali düşüyor evet, çok ağladım ben olmayacak diye bilmiyorum inşallah anne olabiliriz ben de anne olmayı çok istiyorum. Benim çok sevdiğim bir arkadaşım çok destek olmuştu bana erenboom korksak da bir faydası yok anne olmak için her yolu deneyeceğimize eminim 💕💪
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doktor bana polikistik over olduğunu söyledi anlatınca ağlicaktım annem yanımdaydı gözlerim doldu kendimi zor tutuyordum 😭😭 ben çocuğum için herşeyi yapmaya hazırım yeterki rabbim bana o günleri görmeyi nasip etsin 😭😭
Rabbim neyi nasip ederse ona razıyım yeterki beni o duygudan mahrum etmesin 😭 ya benim tüm hayallerim çocuklarım üzerine kurulu hatta adını bile düşündüm adını İKRA koyacam
Bu konuya bu kadar takılma lütfen pkos kadınlar arasında fazlasıyla yaygın bir hastalık ve çocuk sahibi olmanın önünde de tamamen engel değil. Doğal olarak dahil çocuk sahibi olma şansın her zaman var. Ama bir arkadaşımın doktoru kilo vermesini söyledi, kilo verdikçe hormon seviyesi de adet döngüsü de düzene girdi.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben şişman değlim sadece çok hafif göbeğim çıkmış o kadar 20 yaşındayım ama bugüne kadar daha 45 kiloyu görmedim şu an en fazla 43 kiloyumdur
Zaten tamamen tedavisi yok ama semptomlar azalır hormon seviyen normale döner, adet döngün düzelir. Ama çocuk sahibi olmanın önünde engel değil. Pkos değil de infertiliteymişsin gibi düşünme.
Benim de var polikistiklerim çocuğun olmayacak diye bir olay yok , verdiği hapları kullan biraz kilo alıcaksın ama kistlerin eriyor sonrasında. Kafaya da bu kadar takma , kisti olup hamile kalan çok tanıdığım var 🌸
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnşallah olur inşallah olur benim ne kadar anne olmak istediğimi bilemezsin
yaa üzülme bendede aynı sorun var bak bu işi en iyi yapan doktora gittim kendisi 40 yaşında prof. Benim bi tanıdığım çok iyi işler yapıyo çok iyi bi doktor yani kısacası gözün kapalı güvenebiliceğimiz gittim zayıfla ve diyet yap düzenli spor yap dedi yaptım 12 kilo verdim ve şu an ideal kilomdayım hala devam ediyorum dün doktora gittim hiç kist kalmamış hormon değerlerim gayet normal bana dediki hamile kalmaya engel bi şey değil sakın bunu takma ileride hamile kalabilirsin kolayca dedi ve bu bi hastalık değil sendrom çoğu kadında var bu yani kafaya takılıcak bi şey değil sadece düzenli kontrole git ve düzenli spor yap🌸
Bana da böyle demişlerdi hangi hastaneye gittin bilmiyorum ama İstanbul'da bir özel hastaneydi benim gittiğim Yumurtalıkların tembel, hamile kalacak olsan ilaca filan başlamamız lazım dedi Çıkınca ağlamış çok üzülmüştüm
Bana da anlatınca gözlerim doldu annem yanımdaydı ağlamamak için kendimi zor tuttum çünkü benim en büyük hayallerimden biri anne olmak 😔 😔 ve doktor bana olmayabilirsin dedi 😢😢
Ya peki olmazsam naparım tüm hayallerim yıkılır ya şimdiden ben çocuk kıyafetleri çocuk odaları falan bakıyorum benim ne kadar anne olmak istediğimi bilemezsin 😭😭
Bende polikistik over hastatısyım. İlaçlarını düzenli kullan ve kontrollerine mutlaka git. İnşallah olur bu hastalığı yaşayıp hamile kalan çok insan biliyorum
Kesinlikle anne olamam diye düşünme ne kişiler var asla cocugu olmaz denilip hamile kalan ki günümüzde çoğu kişide bu hastalık var. Sogan kürünü dene kesinlikle birebir bu hastalıga ibrahim saraçoglu sogan kürü araştır ve dene inşallah sorunun ortadan kalkar bu şekilde adetinde düzene girer canım
Yoo ne alaka, benim yengemdede vardı, ilaç tedavisi oldu bisüre sonra hamile kaldı, doğumda iki ameliyat oldu sezaryen ve o kistlerin alınmadı, oldu yani
24 yaşındayım ben 6 ayda bir adet oluyordum bekarken ilaç düzenli kullanırsam aylık oluyorsdum evlendim ve bebeğim oldu Allah’a şükür polikistik overde yaş ve zayıflık önemli yani evlenme işini geciktirmeyin
Canım İbrahim Saraçoğlu YouTube’dan aç izle açıkçası ben sigara kullanan ve yediğine içtiğine hiç dikkat etmeyen biriydim hamile kalmak isteyince sigarayı bıraktım sadece ve sağlıklı beslendim su bol tükettim ve kafaya takmadım öyle deyim
Teşekkür ederim canım bende başlicam bakalım hakkımızda hayırlısı olsun. Evlenmeye de karar verdim ama bu zmanda evlenecek kız değil eğlenecek kız istiyorlar
aynı şeyi senin yaşlarda bende yaşadım. Fakat hiç bir sorun olmadı. verdikleri hapı bir süre kullandım sonra bıraktım. ve bir sorun yaşamadım. çocuk sahibi de oldum hiç bir tedavi görmeden. Doktorunu değiştirmeni tavsiye ederim