Elisa testi nedir ve ne kadara yaptırabilirim ?
bu konu hakkında ki bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinicem
bu konu hakkında ki bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinicem
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 15 lira Elisa testi, eğer sigortan yoksa 30 lira da hastane ücreti.. Elisa testi hiv virüsünü saptamaz.. Vücudun herhangi bir virüs veya bakteriye karşı antikor üretip üretmediğine bakılır.. Eğer teste girdiğin dönemde grip gibi virütik bir hastalığın varsa, vücut o virüse karşı antikor üreteceğinden sonuç yine pozitif çıkacaktır.. Her çıkan sonuç hiv bulaşması demek olmadığı gibi 6 hafta sonra tekrar yapılıp pozitif çıkan elisa testinin ardından artık gerçek hiv testi olan Western Blot testi yapılır. Ancak o da pozitif çıkar ise 'kişide hiv virüsü var' denebilir...
Elisa testi, bir ANTI-HIV, ANTI-HCV (Mikropartikul immun) ve HBsAg (Kemoluminesans) testidir tıbbi literatürde. Yani tüm bu isimlerin zuhur ettiği bir virüs mevcut (hiv, hcv ve HB virüsleri) ve bunların kanda negatif olup olmadıklarını (mevcut olup olmadıklarını) ölçen bir testtir.
Devlet hastanelerinin tümünde artık ücretsiz olarak yapılmakta. Müracat için; "enfeksiyon hastalıkları polikliniğine" gitmelisiniz.
sigortadan yararlanmıycam yine de ücretsiz olarak yapılıyor mu ? veya özel hastanelerde ne kadardır tahminen
sigorta ile alakasi yok merak etmeyin. Elisa testinin ucretli olmasinin bir tek sebebi var; pasaport ve ya işe alım için gerekli rapor isteğinde bulunursanız. Aksi halde "şüpheli durum-vakalarında" herhangi bir ücret alınmaz. Bunun sigortalı olup olmamakla alakası yok.
Referantıp öğrencisi ve asistan doktorum.
ama ben iş için kullanıcam zaten.yani iş yerinden isteniyor
iş için alacaksanız ücretli vezneden 5 TL ye yakın bir para ödüyorsunuz sanırım. Sebebi ise vergiden kaynaklanıyor herhalde. Bana saçma geldiği için, iş'i karıştırmayın derim ben. Sadece testi yaptırmak istediğinizi söyleyin. Ya da enfeksiyon bölümüne gidip bunu iş için yaptıracağınızı söyleyin. Kayıt bölümünde söylediğiniz takdirde ücretli vezneye yönlendirilirsiniz.
peki anladım çok teşşekür ederim.hafta sonu olduğu için özel hastaneye gitmek zorundayım bu da bana tuzluya mal olucak veya pazartesi sabahtan sağlık merkezinde yaptırıcam bakalım artık
Aids bulgusu olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılan bir testtir.Heryerde farklı fiyatlarda yapılıyor.
Cevap
6Cevap
Elisa testi Aids virüsü olup olmadığı tespit etmek için yapılan bir test.Fiyatı biraz yüksek olabilir.250 tl gibi duymuştum bir aralar ama enfeksiyon hastalıkları bölümüne danış yine de.
Aids testi diye biliyorum nerede ne kadar olduğunu araştırman gerek
Aıds testi sağlık ocakları yapıyor bildigim kadarıyla
kemik sayımıydı heralde 5-10 liraya yaptırırsın. bizim sokakta ayşe teyze var onun evine gidersen daha ucuza yapar.
çok fazla fiyatlı değil 10 lira filan arkadaşım yaptırmıştı geçen gün
nerede yaşıyorsun onu söylesen yardımcı olabiliriz
Eyyyyddsssss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar