Arkadaşlar merhaba, ben çayı inanılmaz çok seviyorum. Maalesef şekerli içiyorum ama. Her çaya yaklaşık 2 küp şeker veya 1.5 çay kaşığı şeker atıyorum. Günde yaklaşık 7-8 bardak çay içtiğimi düşünürsek inanılmaz yüksek geliyor bana 16 küp şeker. Haliyle buda kilo vermemi zorlaştırıyor.
Sağlık ölçüsünde bir günde alınabilir maksimum şeker sayısı veya miktarını biliyor musunuz? Yardımcı olur musunuz?
Günde kaç adete kadar küp şeker veya çay kaşığı şeker alınabilir?
16 küp demek 16x3 48 gr karbonhidrat demek tabi ki kilo veremezsin, artı bide bu yaşta bu kadar şeker çok fazla gerçi her yaşta kötüdür de, besinlerden zaten yeterince karbonhidrat alıyorsundur ekmek hamur işi vs, bence şekeri hayatından çıkartmalısın.
Bence azaltabildigin kadar azalt. Ben öyle yaptım yavaş yavaş azalttım sonra aniden bıraktım. Uzun zamandır şekersiz içiyorum. Çayın yanında hafif tatlı şeyler yersen zaten şeker atmana gerek kalmaz. Limon sık bir de caya
Şeker kullanmıyorum bırakmanı tavsiye ederim inan böyle daha çok seveceksin çayı sadece alışana kadar 1 2 hafta sıkıntı çekersin o da geçiyor emin ol ben şimdi 1 şekerli çay bile icsem midem bulanıyor
Onu atlattım çok şükür ya, bir ara çok çikolata yiyordum durduramıyordum kendimi. Ama şimdi nedense canım istemiyor. Ama şekeri işte bir azaltabilsem süper olacak. Ekmekle de aram yok o yönden de iyiyim. Tek derdim şeker
En İyi Cevaplar