Merhaba. 1 aydır Selectra 25 mg kullanıyorum; sık olmasa da haftada 1 veya 2 haftada 1 olmak üzere. Sanki panik atak geçiriyorum gibi oluyor, bir stres, göğüste yanma, panik hali... Belli bir süre sonra geçiyor. Geçen gün de boynumda bir yanma hissi oldu ama öyle böyle değil baya, sonradan kendimi yatıştırdım fakat bunlar normal mi yoksa Selectra yan etkileri mi?Selectra 25 mg
Ben Dün gece uyku hapımla karıştırıp annemin 100 mg olan Selectra hapını içtim. Gece aniden mide bulantısı ve içten titremeyle uyandım. Bir türlü düzgün uyuyamadım. Şimdi bile midem bulanıyor titriyorum özellikle esnediğimde ve yutkunduğumda. Ne yapmalıyım?
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; hangi ilaç olursa olsun, kullanım sonrasında beklenmedik yan etkiler göründüğünde zaman kaybetmeden doktora gitmek sağlık açısından önemlidir. Acile gidip tüm ilaçlarda olduğu gibi Selectra'nın yan etkilerini gidermek ve akabinde ilacı yazan doktora tekrar muayene olmak gereklidir.
Selectra'nın yan etkilerine gelecek olursam;
- heyecan - baş ağrısı, - ağız kuruluğu, - terleme, - baş dönmesi, - iştahsızlık, - mide rahatsızlıkları (mide bulantısı, mide ekşimesi veya ağza acı tat gelmesi), - yutma güçlüğü, - uykusuzluk, - idrar yaparken yanma veya zorlanma, - adet düzensizliği, - iktidarsızlık, - kas ve eklem ağrıları, - deri döküntüleri olası ve doktora bildirilmesi gereken yan etkilerdir.
Ben de kullanmıştım o hapı birkaç yıl önce. Ben de uyku düzenimin bozulması dışında hiçbir yan etki yapmadı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de kullanıyorum yan etkileri azalıyo bir süre sonra. 8 aydır kullanıyorum 50 mg'dayım sadece dikkat dağınıklığı kaldı. Az uyutma gibi iyi bir özelliği de var.
Bende yeni kullanmaya başladım selektra 50 mg uyku uyuyamadin oldum bas agrisi bas donmesi yaşıyorum kendimi hasta saniyorum ve sürekli yatıyorum bide dişimi çok *
Ailemdeki çoğu birey panik atak tüm hapları ezberledim 😄 selectra kullananlar da var olabilir yani bu ilacın yan etkisidir normal bir durum. Yaşın kaç? Kaç yaşında başladı bu hastalık
yan etkileri ni hatırlamıyorum ama yerinde duramıyorsun faydası oluyor hiçbir şeyi sözü kafana takıyorsun, karşında adamı kesseler gülümser geçersin bu tarz ilaçların yan etkileri uzun yıllar sonra çıkabilir, örneğin uyku gibi vücut da sebepsiz atma gibi yinede anlık yan etkisini hatırlamıyorum