şunu belirteyim bu bir hastalık değildir sadece insAnlardan farklı kılan bir özelliktir ☺️
Birde öcü gibi bakmayın 😂 kıskançlar
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Vitiligo nedir?
Derimizde pigment üreten, dolayısıyla derimize rengini veren melanosit hücreleri vardır.
Çeşitli sebeplerden dolayı, bu melanositlerin hasar görmesi sonucu, pigment üretilemez.
Pigment yetersizliği sonucu deride, dağınık ve yama şeklinde sınırları belli olan beyaz alanlar (leke) oluşur.
Süt kadar belirgin bir beyazlıktır. Bu lekelerin büyüklükleri değişiktir;
nokta kadar ya da 2-3 madeni para büyüklüğünde olabilir.
Vitiligo için
Elma ve Portakal Kabuğu Kürü
Malzemeler.
1 adet yafa portakal kabuğu
1 adet Amasya Elması kabuğu
1 çay bardağu su
Hazırlanışı
Suyu kaynattıktan sonra içine portakalın kabuğunu atın 5 dakika kısık ateşte kaynatın.
5 dakika dolunca içine elma kabuklarını ilave ederek 3 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
Uygulanışı
Vücudunuzun dayanabileceği sıcaklığa kadar soğuduktan sonra, vitiligo olan yerlerinize lapa şeklinde koyarak 15 dakika bekletin. 15 dakika sonra lapayı alın 1 saat sonra o bölgeyi yıkayınız.
Not : Bu kür hastalığın başlangıç aşamasında veya en fazla 1 yıllık ise fayda sağlar.
Kür haftada 3 kez uygulanmalıdır.
Bu hastalığa yakalanan kişilerin güneşten uzak durmaları gerekir.
Özellikle güneş ışınlarının en yoğun olduğu gündüz 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkmamaları gerekir.
Bunun yanı sıra kahve tüketmemeleri, soğan yememeleri, bulgurdan uzak durmaları önem arz etmektedir.
Sarımsak tüketmemeleri gerekir.
Çünkü bu gıdalar ve güneşe maruz kalmak bu hastalığı azdırmaktadır.
veya
Hiltan otu (benekli) kurutulduktan sonra su ile birlikte kaynatılır.
Kaynadıktan sonra süzülür ve günde 1-2 fincan içilir.
birde bak bakalım bu yazdıkların ne kadar sürelik lekeler için geçerlidir
Bu kür hastalığın başlangıç aşamasında veya en fazla 1 yıllık ise fayda sağlar.
benim 20 seneyi geçti
knk bu bende de var ama benim şöyle belli etmiyor hani kan gitmesin bileğimden sıkim kan ulaşmasın böyle gözüküyor ama senin çok yayılmış benim olayım ne acaba
beyaz tenli misin :)
aynen knk da ne alaka
beyaz tenli olunca pek belli olmaz... ben esmer olduğum için belli oluyo bide bende bu 20 seneden fazladır var
tek elimde var ama aynı şey mi bilmiyorum
dermatolojiye git göster olabilir
Aşk olsun öcü gibi bakmiyorum
Benimde burnum buyuk ve ayaklarim ayi tabani gibi (😀)
Napalim insaniz hepimizin farklı bir ozelligi var
hahahahahha :D :D büyük ayaklı kadınlara genelde bebek mezarı ayaklı deniyo :D :D özellikle 40 ve üstüne
Daha 40 cok var :) buna sevinmekte fayda etmiyor gerçi 😛
boşver ya :)
birşey düşünmüyorum bence kötü durmuyor allahin nekadar guzel yarattiginin bence örneği
:D :D değişik hikayeleri var aslnda
Nasıl
Cevap
4Cevap
Benim dayımınra ellerinde vardı
Üniversite sınavına hazırlanırken yoğun stres yaşamış ondan oluşmuş
benim 3 yaşında başladıı
Süper izleriniz var bedeninizde. Sanat tablosu gibi.
aynen öyle :D :D
Dünyada bu özellikte bazı mankenler var özellikle zenci olanlarda muhteşem bir görsellik..
aynen öyle... yazın bende zenci gibi oluyorum :D :D esmerim zaten iyice kararıyorum falan
:D :D
Benim de çok hoşuma gidiyor bu tür şeyler resmen vücudunuzun kendinden süsü var :)
aynen öyle
küçüklükten beri dövmeliyim :D :D
😅😅
:) :)🙈
Geçmiş olsun tedavisi yok mu
hayır yok.. bide hastalık değil bu geçmiş olsun deme
Kusura bakma
sorun değil
Geçmiş olsun bunun tedavisi yok mu?
hayır yok
/www. vitiligokremii. com/vitiligo-nedir-tedavisi-var-midir-kimlerde-gorulur-belirtisi-nelerdir-nicin-ortaya-cikar/ baş tafaa http;// koy.
tedavisi yok kardeşim... boşuna araştırıyosun benim 20 senedir var bilsem şuana kadar geçerdi gerek yok
İmkansız diye bir şey yok, tıp hergün bir adım daha ileriye gidiyor, mutlaka ama mutlaka bitkisel v. s tedavisi vardır araştırman gerek sadece. Ben 1993'te B hepatit geçirdim (mikrop kanda kalıcı ve taşıyıcı oluyorsun) Neyse doktor dedi ki; bunun tedavisi yok, bunu bir ömür boyu taşıyacaksın (!) Sonra 1996'da bir tv programında bir dinledim ki Amerika Birleşik Devletlerinde tedavi var! Fakat 300.000$ neyse sonra ben de Allah'ın takdiri ve izni ile bu hastalık gitti!! Çünkü ben beslenmesine dikkat etmeye çalışan doğal balını v. s ni tüketmeye çalışan bir adamım. Şükürler olsun... Vel hasılı kelam mutlaka çözüm vardır kardeşim. Şifa alemin yaratıcısı Yüce ilim sahibi Allah (c. c) Şifa O'ndan... Biz sadece sebeplere (ilaç tedavisi, bitkisel tedavi) sarılmalıyız ve inanmalıyız... Rabbim şifa versin, inşallah bir an önce olumlu sonucu elde edersiniz...
iyi diyosunda hepatitin tedavisi var zaten... bunun bir tedavisi yok önümüzdeki yaz kübaya gitcem orada var dediler bir denicem bakalım olursa olur olmazsa sorun yok seviyorum ben onları
Hayır Hepatit B benim dediğim, O tedavi A. B. D'de vücuttaki kanı bir makinede tamamen temizliyorlardı ve 300.000 $'dı O zaman... Neyse tedavi için çaba gösteriyor olman güzel, inşallah olumlu sonuç aldığını duyarız en kısa zamanda...
iyi diyosunda bu hastalık değil benden çok çevrem tedavi olmak istiyo :D :D :D :D
Evet hastalık bile değil hiçbir problem yok :))
Farklısınız
teşekkür edrim
aydilgede de vardir ondan bir proqramda gordum
Kötü bir şey düşünmüyorum
peki
İnsan'ız herşey bizim için.
tabikii :) ama çoğu insan acayip bir şeymiş gibi bakıyo
Asıl onlar acayip, bilmiyorlarmı kii, insan oğlunun, birçok konuda imtihan a tabii tutulacağına. 😊
bu bana bir ödül bir sınav değil :D :D sınav bana insanlar
Ahh ahh, insanlar konusuna hiç girmeyelim. 😄
öyle...
Her yerinde mi var
evet
Harita gibi 😊
aynen bide kalemle çizince çok güzel oluyo :D :D öyle çekipte atıcam :D :D
Çok güzel görünüyor bence 😊
Ömürcek adammısın la sen
Senin elin mi bu
evet benim elim
Her yerinde var mı
eveet
Anladım :)
elimde var gözümde var dizlerimde var bide... karnımda falan var kas yapınca ilginç durrdu
Gözünde nasıl oluyo
göz kapaklarımda... :) baya far sürmüş gibi çıkıyo
Vayy😀😀
öyle işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar