Uyuma pozisyonunun özellikle omurga sağlığınız üzerinde büyük etkileri vardır. Özellikle yüz üstü uyumak omurgaya ve boyunda ki omurlara büyük zararlar veriyor. Yüzü koyun uyuma alışkanlığından nasıl kurtulunur? Aranızda bunu tecrube eden var mı?
Yüz üstü uyuma alışkanlığının verdiği zararlar nelerdir? Bundan nasıl kurtulunur?
Eveeet benim en sevdiğim yatma şekliydi bir zamanlar sonrasında uyandığımda boynum ve köprücük kemiklerimde ağrı ve baskı yapılıyormuş gibi hissetmeye başladım bir değil iki değil bende yatma şeklimi değiştireyim dedim. Aldım yumuşak bir yastık yan şekilde yatarak ona sıkıca sarıldım böyle böyle yüz üstü yatma alışkanlığımdan kurtuldum.
Hamileyken yüzüstü uyumayı çok özlemiştim. Ama kadınlar için malum biraz zor yüzüstü yatmak ve zaten nefes almada zorluk oluyor. Alışkanlık olmuş kişiler için bir yastığa sarılıp yan yatmaları faydalı olabilir.
Om urgamız b ir bütündür, bel ve boyun o murgaları ayrı düşünülemez, bel omurgalarındaki bir rahat sızlık boyun omurgamızı da doğrudan etkiler. Çünkü omurgamız etr afımızdaki kaslar bir hasır örgü gibi birbirinin içer isine geçmiştir.
En İyi Cevaplar