D ve B12 vitamini eksikliği çekenler; sizde de yorgunluk, halsizlik, kas ve eklem ağrılar var mı?
Normal seviyelere gelince, bu belirtilerden kurtuldunuz mu?
Normal seviyelere gelince, bu belirtilerden kurtuldunuz mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ben doktora gittim dedim bende vitamin eksikliği var diye kadın bana resmen hani şunu ima etti gençsin sen aslansın sen şusun gibi konuşuyor ablacım sen 70 lerde büyümüş olabilrisin fakat ben öyle değilim gdo ile besleniyorum beslenmek çok pahalı neyse d vitamini ve b12 eksikliğim çıktı haklıydım multivitamin kullanmaya başladım 20 tl her gün bir tablet içiyorum güneşe çıkmaya çalışıyorum yani halsizlik varda öyle ço yorgun değilim kas eklem ağrılarım azaldı rahatladım biraz daha da hala cümle kurmakta sıkıntı çekiyorum bazen cümle için kelimeler de plak gibi takılıyorum filan onu aşamadım bu aralar tekrar uyku düzeni kurarsam sigarayı azaltırsam toparlarım biraz daha diye düşünüyorum da b12 iğnesi kullanmam şart gibi duruyor başka türlü çok zor çünkü
İğneyi hiçbir doktor vermedi bana. Yaklaşık Antalya'da 30 doktora göründüm, benimle alay eder gibi oradan oraya yönlendirdiler. Bir sürü ilaca başlattılar, yanlış teşhis koydular, vitaminlerim çok düşük olmasına rağmen, düşük dozda vitamin verdiler. Her bir doktor, diğerini yalanlıyor şaka gibi... O multivitaminler ve diğer verdikleri ilaçlar, karaciğerimi bozdu. Şu an onun derdi ile uğraşıyorum, karaciğer değerlerim çok yüksek çıktı. Size önerim o multivitaminleri çok tüketmeyin, ilk başta evet güç veriyor. Sonra daha bitkin düşüyorsunuz. Yarından itibaren ben de güneşlenmeye sahile ineceğim, çevremde ki herkes aynı şeyi söyledi. Başka çarem kalmadı, çok yorgunum...
bana doktorlar hiç bir şey demedi ben kendim teşhis koydum kendime düşüncemin doğru olup olmadığını anlamak için de kan tahlili yaptırdım düşüncem doğruydu ve kendime ilaç yazdım kullanmaya başladım b12 iğneleri de bir arkadaş tasviyesi bu ülkede doktora gidilmez insan yerine koymuyorlar nefret ederim hatta bazılarından daha çok şey bildiğimi düşünüyorum :D kadın multi vitamin ilacını steroid zanetti yani oradan pay arkadaşım kimlere canımızı emanet ediyorum ama tavsiyeni dinleyeceğim karaciğeri mi yorabileceğimi hiç düşünmemiştim
Ya şaka gibi... Sanki zorla orada doktorluk yapıyorlarmış gibi, adam yerine koyup somut bir cümle bile kurmuyorlar. 22 yaşında avuç avuç ilaca başlattılar, ben bu denli elden ayaktan düşeceğimi sanmazdım. Multivitamin konusuda, bütün etken maddeleri barındırıyor, hepsine takviye yapmış gibi oluyorsunuz, normal değerde olan vitamini yükseltiyorsunuz. Karaciğer yoruluyor haliyle, ALT'em 75 yükselmiş bu yüzden...
vitamin ve protein nerelerde var? sebzeler de meyvelerde ve etlerde dimi? ben bir öğrenciyim zar zor sebze yiyebiliyorum meyve yiyebiliyorum hadi proteini yumurta lor peyniri derken haledebiliyorum :D ama yani çok zor vitamin alabiliyorum ee bir de sigara içiyorum senin de bildiğin üzere sigara vitamin ve suyu emen bir şey yok ediyor o yüzden multi vitamin çok yormaz benim karaciğeri ama dikkatli olacağım 1 avuç hap almana üzüldüm ben 21 yaşındayım işte 97 liyim bir ton sıkıntım çıkıyor bağırsaklar da omurga da organlarda ve bunların tam olarak nedne olduğunu anlayabileceğim sağlık çalışanı yok özelde tahlil yaptırayım dedim 200 tl dediler kansızlık tüm vitamin değerlerine bakıcaklarmış ee abicim 200 tl fazlam olsa giderim beslenmeme harcar düzeltirim kendimi
B12 tedavisine başladık, tamamını çekmekteyim, ama hocanın söylediğine göre bu şikayetler tedaviden sonra 1-2 ay kadar daha sürebilirmiş.
Dostum vitamin deyip geçmeyeceksin, uzun süredir elimde titreme vardı birde senin gibi yorgunluk, halsizlik, eklem ağrıları, hafıza kaybı, okuma güçlüğü vs. MR çekildi temiz çıkınca kan tahlili yaptılar, B12 alt sınırın çok altında çıktı, 80'nin altına düşünce tehlikeliymiş benim 68 çıktı, hemen tedaviye başladılar. Doktor baya bir tırsıttırdı, omurilik ve beyin hasarına sebep oluyormuş, el titremeside b12 eksikliğinden olmuş. Bundan sonra tehlikeye atmam,, bu korkuyu yaşadım ya ben artık ömür boyu b12 hapı kullanırım. Zaten b12 fazlalığının bir zararı yokmuş, eksik etmemek lazım :)
Size de geçmiş olsun öncelikle. Ben hep başka sebep aradım, bu denli elden ayaktan kesileceğimi hiç düşünmezdim. Benim de D vitaminim alt sınırda ve benim de el titremem var ayrıca. Ama hatam 30 tane doktorun her dediğini, her verdiği ilacı kullanarak yapmam. Artık düzelsem başka bir şey istemiyorum. Vitamin mi, başka bir şey mi bir çözüme ulaşsın artık...
eklem agrisi haric var hepsi ilaclari duzenli kullanmadigim icin normal seviyeye daha gelemedim
yani duzelmesi gerekir normal seviyeye gelindiginde hala devam ediyosa doktorun daha ayrintili incelemesi gerekir ama bu eksiklikler surekli tekrarlayabiliyor bu yuzden normak seviyey geldikten sonra da cok dikkat etmek lazim
kisinin bunyesi de cok onemli mesela ben ilk dotora gittigimde degerlerimin cok dusuk oldugunu soylemisti hic mi rahatsiz olmadin gelmedi demisti sadece goz kararmalarimin cok fazla oldugundan rahatsizlik duydugumu belirtmistim sasirmisti bir ilaclar falan verdi iste ama cidden degerlerin duzeldigi zaman tekrar dusmemesi icin her seyi yapabiliyo insan Allah saglık versin hepimize umarim kisa surede normale doner degerler
Çok zorluklarla 40 kilo verdim, işe giderken bile spor yaptım, astımıma rağmen koşmaya çıktım... Hani hastalık hastası değilim, onca şeye rağmen bazı şeyleri başardım. Şu an bunların olması beni çok üzüyor. İnsanın güçsüz düşüp, bir şeyleri yapamaması çok ağır bir durum.
İyi dilekleriniz için size, çok teşekkür ederim:)
gercekten saglikli bir sekilde kilo verdiyseniz yavas yavas yoluna girer her sey gerceken ailemden biliyorum basit bir hastalik olarak tanimlasak bile kilo verdikten sonra duzelme sureleri kisaldi ve tekrarlamalar olmadi sagliginiza dikkat edin, rica ederim
1 sene de 36 kilo verdim; diyet ve koşuya çıkarak. Sonra da spora başladım, sarkma ve kas kütlesini arttırmak için. Ama hani 12 saat çalışıp, 1.5 saat spor yapıp yine de güçlü hissediyordum kendimi. Şu an işten istifa ettim, eve kapandım, ağrılarla 8 aydır yatıyorum. O derece güçsüzüm, 20 kilo aldım. Vallaha ne diyeyim ki şaşırdım, onca çabam şu an hiç oluyor, ömrümden 8 ay boşa gitti...
boyunu kısalttı mı d vitamini eksikliği
Ozi eksikliği çekiyorum ben kanka bunun tedavisi ne?
Cevap
1Cevap
şu an çekiyorum o sıkıntıyı maalesef iğne yiyeceğim sanırım. :D
Geçmiş olsun dostum sakın kola kahve çay falan içme onlar düşürüyor bayağı.
Bende ekstradan kilo alamama var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar