Tüketmiyorsanız nasıl doyuyorsunuz yerine ne gibi besinler koyuyorsunuz ekmeksiz doyamayan benim sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var 😂😇
Cevabın nedir?
+1 yılGünde 3000-6000 arası kalori alıyorum ve ekşi mayadan ve glutensiz undan evde hazırladığımız ekmekten 2 dilim tüketiyorum. Besin değeri yüksek yiyecekten fazla yemene gerek yok. Hiçbir zaman ekmek sevemedim, taa ki evde ekmek yapmaya başlayana kadar. Ekmek yenmesi gerekiyor. B vitamini açığının çoğu ekmek yenilmediği için oluyor ama bakkaldan alma beyaz ekmeği yemekle zehir yemek arasında fark yok. Önemli olan glutensiz olması aslında yani kepek ekmek ya da tam buğday, çavdar vs. tabii ki beyaza göre daha iyi ekmek çeşitleridir ama ekşi mayayla mayalanmadığı sürece pek bir yararı yoktur. Ekşi maya, gluten oranını sıfıra yakın bir yere çeker ama tamamen glutensiz olması için unun da glutensiz olması gerekir. Bu şekilde hazırlanan ekmekten 2 dilim yemen zaten yetecektir.
222 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
Nasıl bu kadar çok kalori alıyorsun normalde insanlar 2000 yiyor en fazla
- +1 yıl
Onların yaptığı yanlış zaten. Hem metabolizmam hızlı, hem de aşırı spor yapıyorum.
Tamam benimki de iyi değil ama bir insan ortalama en az 2500-3000 kalori alıp bunun büyük çoğunluğunu yakmalı. Tam olarak ne kadar kaloriyle günü kapatması gerektiğini bilmiyorum ama alması gereken minimum kalori bu kadar. - +1 yıl
günde 6 bin kalori nedir ya... bu kadar çok yemeye ne gerek var. nasıl kilolusundur kim bilir
- +1 yıl
43 kiloyum.
Günde 3-6 saat spor yapıyorum.
Boş konuşmayalım. Herkesin günde en az 2000-2500 kalori almasi gerek zaten. Ağır spor yapıyorsan bu 6000 de olur. - +1 yıl
43 kilo birinin günde 6 saat spor yapıp ve 6 bin kalori alması çok sağlıksız.
- +1 yıl
Gayet sağlıklıyım ama :)
Doktorlarım ve koçlarım takip ediyor, merak edilecek bir şey yok :) Rakamlara takılmaya gerek yok :) Sağdan soldan bilgilerle ahkam kesmeye de :)
Günde 6 saat spor yapmak pek iyi değil evet ama ağırlık çalışmıyorum zaten ve bölerek çalışıyorum hepsini aynı anda değil. Bunun 1,5 saati su topu antrenmanı 1 saati de yüzme oluyor zaten ki okul günlerinde günde 3 saat filan antrenman yapıyorum genelde. Okula gitmediğim zamanlarda 6 saate kadar çıkıyor. Onu da geçtim yediğin unlarla, şekerlerle, gece 3lerde yatmalarla, günde 1 litre sularla ve günde 10 saat oturmakla benden daha sağlıklı olmuş olmuyorsun :) yani benim aldığım kaloriye ve yaptığım spora gelene kadar sağlıksız birsürü durum var ki ben yaptığım hiçbir şeyi de kontrolsüz yapmıyorum zaten. Sağlıksız yediğim hiçbir şey yok. Günde 4,5 litre su tüketiyorum. O 6000 kalorinin çok büyük bir kısmı harcanıyor 6000 kalori alıp aşağı oturmuyorum. - +1 yıl
Her gün de 6000 kalori almıyorum zaten 6 saat spor yaptığımda alıyorum ve ne zaman, neyden, ne kadar yiyeceğim belli. Bir doktor kızı olarak çok net söyleyebilirim ki: Benim bildiklerimi bilmeyen çok fazla doktor var. Bu tarz konular üzerine çok okudum, araştırdım ve babam da çok yardımcı oldu ve şu ana kadar onun diyip de yanıldığı bir konu olmadi, hastaları en büyük kanıtı.
- +1 yıl
43 kilosun ağır apor yapıyorum diyorsun. bide koçun var.
- +1 yıl
Evet çünkü anoreksiya değilim. Anoreksiya olmadığın sürece de kiloyla güç, sağlık arasında bağlantı yoktur. Beni gören kimse 43 kilo demez çünkü kas oranım yüksek ve dolgun duruyorum, hatta benden 10 kilo fazla kiloda olanlardan daha dolgun duruyorum. Dediğim gibi sağdan soldan bilgilerle insanlara sağlık öğretmeye çalışmak tehlikeli. Ben düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçiyorum, değerlerime bakılıyor. Bir sıkıntı olsa orada ortaya çıkar. Onu da geçtim, sağlıksız birinin kondisyonu iyi olamaz zaten. Dakikalarca koşuyorum, yürüyorum, bir sıkıntı çekmiyorum. Ağırlık çalışmadığımı da söyledim. Onca doktordan, kıçtan daha iyi bilecek değilsin. Zaten bilsen bilimsel olarak açıklamasını yaparsın. Tek dediğin: 43 kilosun, 43 kilosun.
- +1 yıl
*koçtan
- +1 yıl
yaw sen neyin peşindesin dersine çalış yemeğini ye kahveni iç geç. karaciğerini boşuna yoruyorsun.
- +1 yıl
Karaciğerimi yorduğum bir şey yok :)
Ama sen aklının bastığı konulara kafanı yor, bence :) - +1 yıl
Ben sana burada kaç tane şeyden bahsediyorum sen hala boş boş konuşuyorsun, hiçbir dayanağın yok.
- +1 yıl
milli sporcu değilsen, ülkemizi temsil etmeyeceksen bu kadar işe gerek yok. günde 12 saat elinden telefon düşmüyor. bunu da azalt. bir sevgili yap geç.
- +1 yıl
1) Telefona normalde 2 gün geçse bakmam, şarjı biter, haberim olmaz. Şu an bilgisayarım bozuldugu için telefondan kullanıyorum ama bilgisayarımı da en kısa zamanda yaptıracağım. Spor yapmadığım ve işim olmadığı zaman bilgisayardayim çünkü bilgisayardan çeviri yapıyorum. Çeviribilim öğrencisiyim aynı zamanda.
2) Sevgiliyle uğraşacak zamanım da, enerjim de yok. Yine boş insanlar gibi bilip bilmeden ahkam kesiyorsun. Belki sevdiğim adam öldü ve başkasını istemiyorum, olabilir mi? Evet, bir ihtimal ama sen bunu düşünemeyecek kadar birilerinin hayatıyla ilgili ahkam kesmeye takmissin.
3) Milli sporcu olma yolundayım ama olmasam da yine bu kadar spor yaparım çünkü belli bir oranı beden sağlığını için geri kalanı da ruh sağlığım için gerekiyor. Ben mutluysam kimseyi ilgilendirmez. 16 senedir yüzücüyüm. Yüzmeye tutkunum zaten. Her şey senin bilmem kaç metre kare dünyandan ibaret değil.
Takdir etmeyi asla öğrenemediniz, bunu sindiriyorum ama bari bilmediğiniz konular hakkında konuşmayın - +1 yıl
Yüzücülerin günde kaç saat antrenman yaptıklarını ben biliyorum, 70 yaşında nasıl göründüklerini de.
Sen kolunu kaldiramazken adamlar 70 yaşında halter kaldırıyor o yüzden sus ve etrafına bak. - +1 yıl
ben tıp doktoruyum. siz de ön yargıyı bırakın. her şeyin en doğrusunu siz bilmiyorsunuz sadece
- +1 yıl
Valla, dediğim gibi benim çevremde de yaklaşık 50 kadar tıp doktoru var. Estetisyeninden tut, diyetisyenine, onkoloji uzmanına kadar ve her sene check-up yaptırmakla birlikte, her ay çeşitli kontrollerim oluyor. Doktor olduğunu düşünmüyorum çünkü evde bir doktorla 21 senedir yaşıyorum, bir doktor benim şu söylediklerime itiraz edecek bile olsa senin gibi boş boş cümlelerle itiraz etmez, bir sebep gosterir. En azından 4,5 yaşında yüzme kariyerim başladığından bu yana 16 senede bilmem kaç yüz doktor gördüğüm düşünülürse hiç böyle boş cümlelere rastlamadım. Yeni yetme doktorlardansan bilemeyeceğim ama çünkü dediğim gibi yeni yetmelerde benim bildiğimi bilmeyen doktor da var, sadece yeni yetmelerde de değil aslında. Profesör diye çıkan adamlar 50 sene önceki kirli bilgileri sunuyorlar. İnsanlara yıllarca saçma sapan şeyler yedirdiler, yedirmeye de devam ediyorlar.
- +1 yıl
ayrıca koydupun fotoları da pek tasvip etmedim açıkçası.
- +1 yıl
Al işte :) Hahaha :)
Şu saatten sonra tartismayacağım. Çok sevdiğim bir insandan öğrendiğim bir söz var: Cahiller tartışmayı asla kazanamadım. Bu sitede de bunu çok kullandım çünkü ne yazık ki doğup büyüdüğüm bu ülkede cehalet diz boyu :)
En İyi Cevaplar
Ekmegı bırakalı 1 yıl oldu ve çok güzel bişey yerine bişey koymaya da gerek duymuyorum tabi 1 yıl uzerıne gecen gunler de kolof yedim hala pişmanım
11 Yorumla
+1 yılzeybişim de ekmeği çok sever. tam buğday olmasa yemiyo. her sabah da kızartışmış üstüne peynir sürülmüş istiyo. bişi eksik olunca darılıyor, küsüyor konuşmuyor. usandım bu kızdan. ama yanakları pes pembe
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleskiden pilav-kızartma-et türevleri ile ekmek yemezdim simdi ekmeği tamamiyle bıraktım. ekmek yiyeceğimze tabağıma bir kaşık daha fazla yemek katıyorum.
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmalesef ekmeğin vucuda tek bir +'sı bile yok :) o yüzden mümkün olduğunca azalt ekmeği zaten azalttıkça ihtiyaç duymamaya başlıyorsun :) tamamen zihninde yani. ekmek yemeyince doymayacağını düşündüğün için oluyor bu.
Cevap sahibi+1 yılbenim yaptığımı dene.
Pilav
Kızartma (özellikle patates kızartması)
Et (kuru etten bahsediyorum kavurma tarzı)
Bunlar ile ekmek yememeye çalış. Ekmeği azalt tabağına 1 kaşık fazla yemek koy. Zararlıyı azaltıp yararlıyı arttırmış olursun. Başta böyle başlarsan zamanla ekmekten tamamiyle kurtarıyorsun kendini :))
Tabiii çorbaya ekmek banarım yani kimse engel olamaz :D çorba ekmeksiz olmaz D
Cevap sahibi+1 yılpaylaşmasam olmazdı :)
capsizm.com/.../...akin-sakin-konusalim-capsi.jpeg
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
18Cevap
+1 yılKahvaltıda 3 dilim yiyorum, o kadar. Öğle bir tabak yemek yerine 1.5 tabak yiyorum, o arayı kapatıyorum ya da bir kase yoğurt yiyorum. Bir ay boyunca bunu uygulamaya çalış, sonra unutacaksın.
11 Yorumla
+1 yılAyda bir kere lavaş yaptırıyorum 120 adet fırınların yaptığı ekmeği yemiyorum lavaş, a ek bol bol et tüketiyorum.
11 YorumlaYeşil biber ye bol bol, ayranla da güzel oluyor. Yaklaşık 2 aydır 2 dilim anca ekmek yemişimdir, olmasa da olur diyorum 😂
11 Yorumla
+1 yılEkmeği ya içine koymadan evde hiç bir şey yoksa ya da tost yaparak yiyorum başka türlü menemen yumurta falan ekmekle yemiyorum
15 Yorumla- +1 yıl
Aslında kilo almaya çalışıyorum ama alamıyorum ekmeği çok tüketmeyip çok fazla su içiyorum su içmeden de olmuyor
- +1 yıl
Normal bir insandan çok daha fazla su tüketiyorum
- +1 yıl
Evde hiç bir şey yapmadan oturuyorsam 3 litre dışarıda spor yapıyorsam 6 litre bile olabiliyor
Onu ve şekeri bırakalı yıllar oldu. Tuzu bırakamıyorum.
11 Yorumla
+1 yılSpor hocasi ekmegi yasakladi gunde 3 dilim tam bugday yiyiyorum bazen
14 Yorumla- +1 yıl
Doymuyorum yemin ederim çok sıkıldım 😒😒 Ama bir zaman sonra midem kuculdu heralde yiyemiyorum bu sabah bir kalktim canım nasıl beyaz ekmekle kıymalı yumurta istiyor anlatamam ama yiyemedim 🤤😒😒
- +1 yıl
Amin. Ödül gununude sordum hocaya ne yiyceksin mesela dedi anlattim tabi aklima gelen herseyi dinledi dinledi bir saniye bekledi direk reddetti
0 hiç yeme benim gıbıb seksı kaslı olll
12 YorumlaNeredeyse hiç ekmek yemiyorum.
11 Yorumla
+1 yılEppeksiz doymam baboş
11 Yorumla
+1 yılHiç tüketmiyorum belki börek falan varsa alırım
13 Yorumla- +1 yıl
Çok yoğurt tüketiyorum , elma yiyorum.
+1 yılekmek yemiyorum pasta yiyorum knk
110 Yorumla- +1 yıl
yok knk, hanım pastacı
- +1 yıl
tşkler knk yakında boşanma davamız var.
Acilen pastacı bulmam lazım - +1 yıl
@Aşık_biri verdim gitti knk, al hayrını gör
- +1 yıl
hmm, gelin ya misafir olarak adres veriyorum.
( halbuki ne evliyim ne hanım var ) - +1 yıl
@Aşık_biri hahaha
+1 yıl5 kisiyiz ailede tabiki😂
12 Yorumla- +1 yıl
E heralde 😂
+1 yılDaha şimdi bir ekmek döner yedim
12 Yorumla- +1 yıl
Gel ısmarlayım istersen köftede var 😀😀
+1 yılHayır, çok ekmek yemem.
12 Yorumla- +1 yıl
Doymuyorum😂
+1 yılEkmek yemiyorum pek
11 YorumlaHayır
12 Yorumla
+1 yılBaya hemde
11 Yorumla
+1 yıl0 ekmek
12 Yorumla- +1 yıl
Doyuyorum eğer kuru şeyler isterse canım bir avuç leblebi yiyorum.
+1 yılYa her öğün 1 ekmek yiyorum yaaa napacaksaakk😁
00 Yorumla
+1 yılEkmek yemem pek
12 Yorumla- +1 yıl
Bilmem doyuyorum valla😅
evet
12 Yorumla
+1 yılEkmek yemiyorum
14 Yorumla- +1 yıl
yani tabiki ama doymuyoz
- +1 yıl
yaniiiii