13 yaşında kızım ayda bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor ve sürekli antibyotik kullanmak zorunda kalıyor. Kültür yapıldı ve 7 tane iespor iğne verdi doktorumuz ilk kez. Fakat iğneden çok korkuyor ne yapsam ikna edemiyorum. Doktorumuz tekrarlayan enfeksiyon ve sürekli antibyotik kullandıgimiz icin şu an tek tedavinin iğne oldugunu söylüyor. Kıyamıyorum da. Çok ağrıtirmış (eczacı öyle söyledi) tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonu icin var mı bitkisel bildiginiz kürler? Ve çocugu kandirip iğne vurdurma yöntemi..
Yalan ve kandırmak en kötü şeydir. Ona durumun ciddiyetini sabırla anlatın. Olmuyorsa dünyanın sonu değil.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yalan kandırma yaşıni gecti zaten. Söylüyorum ama iki göz iki cesme ağlıyor yaptırmam diye. Kucaklayıp götüremem ki.. doktor da yaptiracaksınız başka sans yok diyor..
O zaman tek çıkar yol sabırla ısrar edip atak yapmak , sürekli hatırlatır bunaltırsanız pes eder. Yapmak zorunda olduğunu kavrarsa pes eder. Çocuk yani
derin nefes alsın ilacı verirken hemen ayağa kalkmasın orda otursun sonra 15 20 dk beraber yürüyün başka türlü dağılmaz onlar kalça içinde zayıfsa canı az daha fazla yanar 3. den sonra alışır zaten ama psikolojik olarak destek olun kendini kasmasın yanında durun
Kandırmaya çalışmakla olmaz... 13 yaşında diyorsun artık büyük bir abla. Karşına al ve gerekliliği konusunu konuş. Anlayacaktır. Tüm iğneleri vurdurmaya ikna etmek yerine sadece 1 iğne için ikna et. Onu yediği zaman korkmasına gerek olmadığını anlayacak ve süreç daha kolay olacaktır... Sorunun bütünüyle başa çıkmaya çalışma. Parçala ve üstesinden gel...
Bitkisele itibar etmeyin. En iyi ikna yolu kızınızla konuşmaktır. Tedavi olmazsa ileride çekeceği acıların iğne acısından kat kat fazla olacağını söyleyin. İğne vurulurken derin nefes alındığında acı hissedilmiyor zaten.
En İyi Cevaplar