Bir süredir antidepresan kullanıyorum (sanırım 6 ayı devirdim) bazı yan etkilerinden haberdardım (libido azalması gibi) fakat bir süredir kafamı kurcalayan bir etkisi daha olduğunu fark ettim.
Gün geçtikçe Boş bir insan haline geldim/geliyorum. Sanki beynimin içi boşalmış gibi hissediyorum. Eskiden yaratıcı, konuşkan, eğlenceli, komik bir insandım. Şimdi aklıma konuşacak hiçbir şey gelmiyor. Kimseyle konuşmak istemiyor canım.
"Citoles 10 mg kullanıyorum."
Antidepresan kullanıp yan etkisine şahit olan var mı?
Biliyorum hayatında zor şeyler yaşadın ama antideprasan sadece o günü kurtarıyor sorunu temelden çözmüyor. Sence seni mal gibi yapan kafanı beynini bomboş seni hissiz yapan birşey nasıl çözebilir sorunlarını? Eğer şizofren ya da bipolar değilsen bu ilaçları kullanman gerçekten saçma çözüm senin kafanın içinde unutma
Robot gibi olmuştum. Çevremde olup biten hiçbir şeyin farkında değildim. Her şeye tebessüm ederdim. Düşünme yetimi kaybetmiş gibiydim. :/ daha sonraları baygınlık geçirdiğim de oluyordu :/ bıraktım. Doktor kontrolünde bırakmadığım için çok daha zor zamanlar yaşadım o ayrı tabi :/
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben de bırakırsam eski halime dönmekten korkuyorum. Bir de çekilme etkileri çok şiddetli ataklar şeklinde oluyor
Hepsinin ağır yan etkileri var. Cogusuda kilo aldırıyor ve kolestrol arttırıyor. Ayrıca isteksizlik durumlarında anla ki ilaçtan. Konuşmama isteğin ya da uzak durmalar bu yüzdendir.
Sigortan yoksa muhabbetini okudum. İlacı zaten parayla alıyorsundur o zaman. Doktora gitmiyorsan ve kullanmaya devam ediyorsan temin edebiliyorsun. Doktora gitmen için sigorta şart değil. Muayene ücreti en fazla 40 TL falandır. Belki o kadar bile değildir. Bence madem ilaç kullanıyorsun bu işi aksatma. Bana ilaç yazdı psikiyatri yan etkilerini okuyunca böyle yaşarım dedim daha iyi.
Aslına bakarsan şu an yanlış bir şey yapıyorum. Sigortam bittiği için doktora gidemedim. Normalde 3 ay önce doktora gitmem gerekiyordu. Çünkü bana tedavi sürecinin 3 ay olacağını söylemişti. Fakat ben geri çekilme tepkileri sebebiyle ilacı kendi kafama göre kullanmaya devam ediyorum 3 aydır.
En İyi Cevaplar