Yakın olan bir kaç kişinin ki neyse de 18 abartı Zaten düğün denilen şey masraf abidesi Karşı koyamıyorsan denilecek bir söz var, hamama giren terler Bence oturup nişanlınla açık açık konuş. Ha illa yapılacak derse, borçla yaptırırım, düğünden sonra öderiz dersin. Düğünden sonra da bir şey istediğinde düğün masraflarını ve kuzenlerin kuaför harcamalarını ödüyorum, ben sana demiştim dersin. Ama sana bir tavsiye, bu devirde kimseye güvenilmez, evlenme bence. İstersen kızabilirsin ama doğru bu söylediğim
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Affedersin ama seni bir güzel becermeye kalkışmışlar. Kendini aptal yerine koydurtma. Bence sen sadece gelinin saçını hallet gerisine karışma bırak onlar kendi saçlarını kendileri yaptırsın. İnşallah nişanlında aynı şeyin benzerini sana yapmaz. Bu konuda dikkatli olmanı öneririm.
Onlar gitsin başka yolunacak tavuk bulsunlar evleniyorsun diye onlarında masraflarını karşılayacak değilsin karşılarsan şahsen ben o kişi için salak derim evlenirken o kadar zahmete giriştiğiniz yetmiyor bir de onlar için zahmet ediceksin hayatında bir kaç defadan fazla göremeyeceğin insanlar için asla değmez
Yuh be.. Aşiret kızıyla mı evleniyorsun kardeşim, geçmiş olsun..
Onların kuaför parasını ödemek gibi bir zorunluluğun yok. Bana hep saçma gelmiştir tüm kuaför parasının damada yıkılması. Sadece gelininki ödenmeli, gerisi seni zerre kadar ilgilendirmiyor. Bunu ona da söylemen gerekiyor. Eğer dayatırsa senin de söylediğin gibi amacı seni yolmak olabilir, bunu düşünmekte gayette haklı olursun.
Böyle insanlara anlam veremiyorum, uyarmazsan bu yaptıklarına devam da edecektir. Sürekli senden para alarak ailesine yedirir. Ve bu öyle ihtiyaç falan da değildir, öyle olsa tamam diyeceğim ama bu düpedüz kullanmak, iyi niyeti suistimal etmek.
Merhaba. Yani senin yaptırmanı istemesi biraz saçma olmuş. Hatta bence birazda değil fazla saçma olmuş. Kuzenler kendisi parasını vermeli. Bana göre gelinden başkasının kuaför parası asla ödenmemeli. Bu ne kadar doğru olabilir ki. Bunu sert bir şekilde ona söyle ve uyar. Çünkü bunu söyleyen birine ciddi ve sert bir uyarı gereklidir. Hala ısrar ederse ayrılmak senin elinde. Böyle insanlar tüm ömrün boyunca senden para alıp geçindirir tüm ailesini.
Ya bu tarz adetleri çok saçma ve gereksiz buluyorum ben.. Kuaföre gitmek isteyen gitsin kendi saçını makyajını yaptırsın nedir bu saçmalık.. Hayır yani gelinin saçı hadi tamam da yedi sülalesinden ona ne ya.. Ben olsam kabul etmezdim zorla değil yani. Hadi her şeyi geçtim de eşin olacak insan sana acımıyor mu ya yuh.. Ben hayatımda ki insana herkesten çok değer veririm düşünürüm ya banane bilmem kimin topuzundan der geçerim hiç sallamam ya ayıp.. Keyifli günler..
İnanmıyorum yaaaa düşüncesizliğin böylesi... 18 ne ya bazı kadınlar gerçekten aşıyor yani konuşsanız diyeceğim de kızların kendisi düşünmesi gerekirdi. 3 bile fazla ya ne gerek var anlamıyorum Allah yardımcınız olsun..
Evet ya bu olayi asla anlayamiyorum. Kardeslerine de altin falan aldiran var. Cok sacma asla yqpmazdim yerinde olsam. Kavga mi cikariyo Nisan mi atiyo atsin gitsin
abicim çok afedersin gerçekten gülünecek bir durum yok ama hayır kurumuna çok güldüm ŞWŞGSHSGSGSGSHWHHWVDHWNSKWNDHSBDHWNDWJBDWHBDHWBDJWBDJWBDHWBSJWNSJWBDHEHDHWBSHWHSJWNSKWNSNAN
Hayır zaten düğün giderlerinin dağıtımı adaletli bile değilken her şey erkek tarafına yüklenirken birde asla sorumlu olmadığın -ki olmak zorunda olmadığın başka konular da var-kişilerin masraflarını karşılamamak istememen gayet hakkın ve doğal bir istek bu. Bu arada daha sağlam bir ilişki için de bu konuyu nişanlınla düşüncelerini açık bir şekilde ifade ederek konuşman daha iyi olur.
Merhaba, bence abartmışlar, en 18 tane kuzenin saçını yapmak zorunda değilsin, gelinin saçını yapsan yeterli, diğerleri seni yolmaya çalışıyo dikkat et, kimseye yoldurma kendini
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Fazla iyimsersiniz bir fön bile 50 den aşağı değil adam başı 200 den sayın söz. Daha evlenmeden ocağa incir ağacı dikmek bu olsa gerek 😄 Ben olsam asla kabul etmezdim.
Yaptırmak zorunda değilsin ama sanırım böyle saçma bir gelenek var. Gelin tarafının kuaför masrafını damat tarafının ödemesi üzerine ancak 18 kuzeni de fazla olmuş. Kuzenimin düğününde damata ödetmedik biz valla 😂