Kızlar ben hiç saçlarımla uğraşmayan biriydim, genelde toplar ya da salar çıkardım. Önemli zamanlarda ise kuaförde fön çektiriyordum sadece. Şimdi saç düzleştirici almak istiyorum, genel olarak hakkında pek bir bilgim yok. Saç düzleştirici ile nasıl şekil verilir? Detaylı anlatıp, önerilerinizi verirseniz sevinirim.Saç Düzleştirici ile şekil verme
Saç düzleştirici ile sadece dümdüz saçlar değil, doğal dalgalar, bukleler de elde edebiliriz. Sadece teknikleri bilmek yeterli oluyor :) Saç düzleştirici şekillendirmenin demir başı bence, her kadında mutlaka bulunmalı :)
Saç düzleştirici ile şekil verme tüyoları!
1. Düzleştirici ile dümdüz saçlar
Öncelikle amacına uygun kullanıyoruz, yani dümdüz saçlar elde etmek için :) Düzleştiricimizi açıyoruz ve ısınmasını bekliyoruz. Bazıları 30 saniye gibi kısa sürede ısınıyor, onlar işimizi daha çabuk halletmemizi sağlıyor. Saçlarımızı küçük tutamlara ayırıyoruz ve tutamları düzleştiricinin arasına sıkıştırıp aşağı doğru kaydırıyoruz. Merhaba dümdüz saçlar :)
Videoda 4 farklı saç modeli var aslında :) Hepsi çok kullanışlı modeller, benim en sevdiğim tabii ki dalgalı modeller. Ayırdığımız saç tutamını dipten düzleştiriciye sıkıştırıyoruz ve kıvırarak kaydırıyoruz. Bu şekilde zorlanırsanız, saçlarınızı çatala dolayıp üstüne düzleştirici basabilirsiniz.
3. Düzleştirici ile doğal dalgalar
Aşırı doğal olmasını istiyorsanız, örgüleri geniş bir şekilde örmelisiniz. Her zaman akşamdan örüp bekletme fırsatımız olmuyor. Saçlarınızı örüp, düzleştirici ile üzerinden geçtikten sonra kolayca dalgalı saçlara kavuşabilirsiniz.
4. Düzleştirici ile rasta görünümü
Düzleştirici ile yapılan saç modelleri
Saçlarınızı ne kadar ince tutamlara ayırırsanız o kadar iyidir. Burgu tekniği uyguladıktan sonra, üzerini düzleştirici ile geçiyoruz. Öncesinde saç şekillendirici uygularsanız daha kalıcı olacaktır.
Bütün modelleri aynı saç şekillendirici ile aşırı ısı olmadan kolayca yapın: Dyson Airwrap
Dyson Airwrap
Dyson ile saç modellerini uygulamak için teknik bilmeye, saç şekillendirme tüyoları arasında kaybolmaya gerek kalmıyor. Saçları aşırı olmadan, hava akımı sayesinde şekillendiriyor. Hava jeti oluşturarak coanda etkisi yaratıyor ve saçları kendine doğru çekerek sarıyor, bizim ekstra bir şey yapmamıza gerek kalmıyor :)
Farklı saç tipleri için geliştirilen ayrı ayrı başlıklarıyla hem bukleli, hem hacimli, hem doğal dalgalı hem de dümdüz saçlara kolayca kavuşabiliriz :)
En İyi Cevaplar