Saç düzleştiricisi aldım. Braun Satin Hair iyon teknolojli olanlardan ama daha önce hiç saçımı düzleştirmedim. Yapamıyorum. Nasıl yapabilirim, bir öneriniz var mı? Nasıl yapmalıyım? Saçlarım çok gür ve en yüksek ısıdan korkuyorum. Saç düzleştirici kullanımını anlatırsanız sevinirim. Yardımlarınız için sağ olun :)Saç düzleştiricisi nasıl kullanılır?
Ben Remington wet2straight kullanıyorum. Duştan sonra ıslak saça kullanılıyor ve saça zarar vermiyor. Duştan sonra ıslakken ısı koruyucu serum sürerek parça parça bölümlere ayırıp bir kere üzerlerinden geçiyorum. Tarakla tarayıp ardından düzleştiriciyle geçiyorum Ardından sprey ile sabitliyorum.
Dümdüz saçlar her yüz tipini oldukça havalı göstermeye yetiyor. Üstelik yapımı en kolay saç modelleri arasında :) Kaliteli bir düzleştiriciniz varsa işiniz hem daha kolay olacaktır hem de daha kalıcı sonuca ulaşabilirsiniz!
Saç düzleştirici nasıl kullanılır? Dümdüz ve havalı saçlar!
Saç düzleştirici kullanmadan önce saçlar bir güzel taranmalıdır. Saçlardaki karışıklıklar düzleştirmeyi zorlaştırabilir. Ben hep krepe tarağı tercih ediyorum ama fırça tarak da bunun için çok uygun.
Isının saçlarınızı yıpratmasını engellemek için saç bakım yağı kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınız hem daha parlak hem de daha yumuşak olur.
Saçlarımızı tutamlara ayırmamız daha iyi etki sağlar. Saçlarımızı arkadan toplayıp, düzleştireceğimiz tutamları tek tek çıkarmamız gerekiyor.
Isı ayarlı düzleştiricilerde dikkatli olmak gerekiyor. Ben en fazla 190'a kadar çıkarıyorum. O da çok kalıcı olmasını istediğim zamanlarda. Normalde hep 180 derecede kullanırım. İnce telli saçlara sahip olanlar özellikle dikkat etmeli.
Çok fazla diplere yakınlaştırmadan tutam tutam aldığımız saçları uçlara doğru düzleştirebiliriz. Saç uçlarımız güçsüz olduğu için uçlarda çok fazla bekletmemek gerekiyor.
Saçlarımızı sadece düzleştirmekle yetinmiyor, dalgalı, bukleli, hacimli modelleri de tercih ediyoruz. Hepsini bir arada yapabileceğimiz başlıkları bulunan Dyson Airwrap saçları aşırı ısı olmadan şekillendiriyor. Şekil vermek için hava akımını kullanarak coanda etkisi yaratıyor ve saçları kendine doğru çekiyor. Yani bizim ekstra efor sarf etmemize hiç gerek kalmıyor :) Isıyı kontrol altında tutarak yıpranmaların ve mat görünümün önüne geçiyor.
Benimde saçlarım gür uzun ve uçları dalgalı fakat ayda bir düzleştiriyorum çünkü bir kere kuaför saçımı tamamen düzleştirebilmek için çok fazla ısı tutunca saçımda 3 gün geçmeyen iğrenç bir koku olusmustu,yanmamıstı ama neden o iğrenç koku oldu hiç anlamadım. o günden beri dalgalı saçlarımı seviyorum,umarım seninde basına benimki gibi bir olay gelmez,ısıyı ayarlarken çok çok dikkat et çünkü koku gerçekten berbattı:))
Saçlarım çok çok çok gür ve çok çok çok kalın telli ve dalgalı. Bende de Arçelik'in düzleştiricisi var 2 senedir kullanıyorum 200 dereceyle yapıyorum bugüne kadar maşallah hiçbir şey olmadı. Kırık yapıyor arada ama her gün yapıyorum hemen hemen. Saçlarımı düzenli olarak kestridiğim için ( 3-6 ayda bir 2-3 parmak) sıkıntı çekmiyorum.
bende aynı düzleştiriciyi kullanıyorum en yüksek ısıda hemde hiçbi sorun yaşamadım... fikrimi sorarsan saçların zaten gürmüş 3 4 parçaya böl ve ince tutamlar halinde en aşağıdan ensenin ordan yukarıya doğru düzleştir
Hay saçınıza ıçayım yaa...Bu kızlar saç saç diye ölüyor...kimi türbandan kafa oksijen almadığından dökülüp kel oluyor ,kimide fön boya fön boya döküyor...Erkeklerin doğal sevdiğini bi öğrenemediniz... Bi çıkıyonuz piyasaya yağlı boya kamyonu çarpmış gibi..
Google'a saç düzleştirici nasıl kullanılır diye yaz 4.linkte senin düzleştiricinle yapılmış video var zaten.Link koyucaktım ama çömez olduğumdan site izin vermiyor.
düzleştirici dediğin zaten saçların anasını.. ağlatıyo iki yıldır kullanıyorum ben .fena kırar saçı haberin olsun. gerek duymuyosan kullanma daha iyi :)