Merhaba arkadaşlar, maşam yok. Zaten kullanamıyorum da arkadaşımda deneyip pek başarılı olamadım. Fön makinesiyle saçlarımı şekillendiriyorum ama buklenin nasıl yapılacağını tam olarak bilmiyorum. Fön makinesi ile bukleli saç yapımı nasıl oluyor?Fön makinesi ile bukleli saç yapımı
Bukle saçlar kadınları çok zarif ve havalı gösteriyor. Saçları bukle yapmanın maşa, düzleştirici, pipet, bigudi gibi birçok yöntemi var. Elbette fön makinesiyle bukle yapmak da bunlardan bir tanesi.
Fön makinesiyle bukle saç nasıl yapılır?
Fön makinesiyle bukle saç yapımının da birçok yöntemi var aslında. Ben genel olarak fırça tarakla ve çatal yardımıyla yapıyorum. Saçlarını şekillendirmeye başlamadan önce saç şekillendirici köpük ya da krem kullanmanda fayda var.
- Uzun çatal kullanacaksan, öncelikle saçlarımızı tutamlara ayırıyoruz ve ayırdığımız saç tutamını çatala doluyoruz. Sonrasında üzerine fön makinesini tutuyoruz. Gelsin bukleler :)
- Fırça tarak kullanacaksan, ayırdığın saç tutamlarını bir yandan fırça üzerinde döndürüp, iç taraftan da fön ısısını vermen gerekiyor. Bu yöntem biraz zorlayıcı olduğu için, çatal yardımı daha kolay geliyor :)
Simetrik bukleleri kolayca elde edebilmemiz için iki ayrı başlık! Dyson Airwrap Saç Şekillendirici
Sürekli ısı uygulamak zamanla saçların yıpranmasına, cansızlaşmasına ve sönük görünmesine sebep oluyor. Dyson Airwrap saçları şekillendirmek için hava akımını kullanarak coanda etkisi yaratıyor ve saçları kendine doğru çekiyor. Yani yapmamız gereken tek şey saç şekillendiriciyi ayırdığımız tutama yaklaştırmak oluyor, bu kadar basit :)
Isıyı saniyede 40 kez ölçüp kontrol altına alarak saçların yıpranmasını önlüyor ve saçlarımız canlılığını koruyor :)
Fön makinesini kullanarak dalgalı saçlara kavuşman için sana iki önerim var. İlki saçlarını büyük bir saç fırçası ve fön makinesi kullanarak şekillendirmen yönünde olacak. Saç fırçasına saçından bir tutam olarak dalga yönünü ayarla ve fön makinesinin ısısı yardımı ile dalgalı bir şekil almasını sağla. Bu işlemi tüm saç tutamlarına uygulayıp dalgalı saçlara ulaşabilirsin. Buklenin kalınlığı ve inceliği tamamen kullandığın saç fırçasına bağlı olacaktır. İkinci önerim ise saçlarını şekillendirmek için bir fön makinesi aparatı olan vigo kullanmanız olacak. Bu aparat ile dalgalı ve bukleli saçlara kavuşabilirsiniz.
bukleli saçlar
Vigo ile daha kolay olabilir bu şekillendirme işlemi. Çünkü saç fırçaları ile saçı şekillendirmek için ciddi bir kol gücü gerekli 😄 Aslında saçı şekillendirirken maşa tercih etmemekte iyi çünkü direkt ısıyı saça uygulayınca saçın zarar görmesi kaçınılmaz. Geçenlerde Rachel Araz'ın bir videosuna denk geldim. Saça şekil vermek için coanda etkisinden yararlanan Dyson Airwrap Saç Şekillendiriciyi kullanıyordu. Hatta o videoyu da buraya ekleyeyim.
Aslında bu ürün çok kullanışlı ve pratik görünüyor. Hem pratik hem de saça zarar vermiyor. Belki bu tarz bir saç şekillendirici almayı düşünürsün diye bahsetmek istedim. Ben de çok merak ediyorum bu ürünü :)
İlk olarak şunu söyleye bilirim piyasada saç şekillendirici köpükler var onları kullana bilirsin, evde saç düzleştiriciylede yapa bilirsin ve saç kurutma makinesi fönüyle yapmak istiyorsan saçlarını yıkadıktan sonra örmen lazım ve ardından bir saat kadar bekleyerek kurutman yeterli olacaktır. Başka bir yöntem yuvarlak saç fırçasıylada yapa bilirsin, Bunun için saçından küçük bir tutam al, saçını biraz yana doğru yuvarlak fırçaya uçtan döndürmeye başla, sonra kurutma makinesi fönüyle ısı vererek bukleli yapa saçlarını bukle yaptıktan sonra daha yumuşak ve dökümlü durmasını istiyorsan parmaklarını birkaç defa buklelerinin arasından geçir. Sen bunu yapınca buklelerin gevşeyip aşağı sarkacaktır. Başını öne eğip parmaklarınla bukleleri kabartmak ve birbirinden ayırmak da işe yarar. gün içinde saçlarını açılmasını kabarmasını istemiyorsan buklelerinin uzun süre kalmasını istiyorsan saçına biraz saç spreyi sıka bilirsin. spreyi ancak tüm saçlarını kıvırmayı bitirdikten sonra sık.
YouTube da bununla ilgili pek çok video var oraya yazsan bulursun. Pipetlerle kalemle vs pek çok şeylerle yapılanı var. Şuraya en kolayını atayım benimki zaten dalgalı olduğu için hiç deneyimleme şansım olmadı. Umarım işine yarar.
Fön makinesine gerek yok aslında saçını yıkayıp kuruttuktan sonra ortadan böl saçını bir sağına bir soluna. Daha sona saçının göz hizasından al ve arkaya doğru bütün sağ veya şoka ayırdığın kısmı kıvır ve etrafında dönerip lastik toka ile topla. Aynı işlemi diğer tarafa da yap. Yarım gün o şekilde bekleyince şekil alıyor, 1 gün de bekletenilirsin. 😊
Dyson Ne Diyor