Isı kullanmak saçların çok mat görünmesini sağlıyor, dalgalı da yapsam saçlarım elektrikleniyor. Isı kullanmadan dalgalı saç yapımı nasıl oluyor? Saçlarımın dalgalı halini çok beğeniyorum ama ısı kullanmak istemiyorum.Isısız Dalgalı Saç YapımıIsısız dalgalı saç yapımı için teknikleri anlatabilecek olan var mı?
Isısız dalgalı saç nasıl yapılır, tekniklerini anlatır mısınız?
Dalgalı saçları kadınlara çok yakıştırıyorum fakat sürekli ısıya maruz kalan saçlar çok fazla yıpranıyor ve yapısı değişebiliyor. Bunun için ısısız dalgalı saç yapma yöntemleri çok işimize yarıyor.
Isısız dalgalı saç yapımı: Isı kullanmadan dalgalı saçlara nasıl kavuşuruz?
Lastikli bir saç bandını kafamızın üstünden geçiriyoruz, üstteki saçlar düzgün durmalı. Sonrasında altta kalan saçlarımızı içe doğru saç bandına doluyoruz. Bunu yapmadan önce saç şekillendirici kullanırsanız daha kalıcı bir model elde edebilirsiniz. Birkaç saat bekletmek yetiyor ama akşamdan sabaha kadar da bekletebilirsiniz.
Daha ince dalgalara sahip olmak istiyorsanız pipet yöntemini kullanabilirsiniz. 100'lü-200'lü pipetleri marketlerde ya da plastik ürünler satan eski adıyla bir milyoncularda bulabilirsiniz. Saçlarımızı tutamlara ayırıyoruz ve pipetin üzerine doluyoruz. Uçları da toka yardımı ile tutturup, bir süre bekletiyoruz. Ben sabaha kadar beklettiğim için çok fazla bonus olmuştum, bir iki saat bekletmek ideal bence.
3. Yatmadan önce topuz yapma yöntemi
Saçlarınızı yatmadan önce tepeden kıvırarak topuz yaparsanız sabaha dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz :D
4. Saçları sarma yöntemi
Isısız dalgalı saç yapımı
Bunun için kullanmadığınız bir kıyafetinizi kesebilirsiniz. Saçlarınızın kalınlığına göre 4-5 parçaya ayırın. İkiye katladığınız parçaya saçlarınızı sarın ve alttan örgü tokası ile tutturun. İstediğiniz kalınlığa göre ayarlayabilirsiniz.
En İyi Cevaplar