Bigudiyi beceremiyorum başka yolu yok mu saçlarımı da yakmak istemiyorum? Isı kullanmadan saç nasıl dalgalı yapılır?Isı kullanmadan saç nasıl dalgalı yapılır?
Isı kullanmadan dalgalı saç elde etmenin birçok yöntemi bulunuyor :) Elbette saçlarımızın ısıdan zarar görmesini, yıpranmasını istemiyoruz ama dalgalı saçlardan da gözlerimizi alamıyoruz 🤩 Böyle durumlarda ısısız dalgalı saç yapma yöntemleri kurtarıcımız oluyor.
Isı kullanmadan saç nasıl dalgalı yapılır?
En çok tercih edilen ısısız dalgalı saç yapma yöntemi bandana!
Pratik olduğu için çoğunlukla ben de bandana yöntemini tercih ediyorum. Saçlarıma öncelikle şekillendirici krem uyguluyorum. Bandanayı kafama geçiriyorum, saçlarımı tutamlar halinde bandana içerisinden geçiriyorum. Gece bu şekilde uyuyunca daha kalıcı dalgalar oluşuyor.
Pratik yöntemlerden birisi de örgüyle doğal dalgalar oluşturmak. Bu yöntemin sırrı da örgüyü sıkı bir şekilde ayarlamaktır. Balık sırtı örgüler daha doğal geniş dalgalar oluşturuyor, saç şekillendirici krem sürmeyi unutmayın.
Gözümle görmesem inanmazdım öyle diyeyim :) Harika bir teknoloji! V9 dijital motora sahip, saçları hava akımından yardım alıp coanda etkisi yaratarak şekillendiriyor. Saçları kendine doğru çekiyor, sarıyor gözlerden kalpler çıkaran modeller oluşturuyor. Bize kalan sadece saçlarımızı tutamlara ayırmak oluyor :)
Isıyı her saniye kontrol edip, saçlarımıza uygun derecede tutarak saçların matlaşmasını, yıpranmasını önlüyor. Harika değil mi? Her zaman istediğimiz de budur, saçlarımız mükemmel görünsün ama zarar görmesin :) Farklı modeller elde etmek için farklı başlıkları da bulunuyor. Düzşleştirici tarak, hacimlendirici fırça, 30 mm- 40 mm maşa başlıkları var ve kolayca değiştirilebiliyor :)
tabiki ıslakken örüceksin kuruyunca açıcaksın (akşam yatmadan önce yapmanı tavsiye ederim çünkü öyle beklemekle kurumuyo). eğer bukle bukle istiyorsan saçını ıslakken al iki yana ayır elinle kıvır tokayla tuttur ve kuruyunca aç. inan mükemmel oluyo ısıya bigudiye falan hiççç gerek yok. bu yöntem yakmaz ama saçlarını kırar bunuda söyliym. ama ısı veya bigudiye göre tabiki daha az kırılır saçların.
eğer kıvırcık saç istiyorsan örmeyi küçük küçük yaparsın ama daha fazla örgüyü küçük küçük yaparsan pek kalıcı olmaz. kıvırcık olmasını istiyorsan saçlarını kağıtlara sar tokayla o kağıtları tuttur. daha kalıcı ve kıvırcık saçların olur
saçı ıslakken taramak bile kırar. o örgüyü yapman için tarıyosun saçlarını birbirine sarıyosun sıkısıkı bağlıyosun hele bide ıslakken. saç ıslakken çok hassas olur çünkü süyüun ağırlığı saçı esnetir bide sen tararsan yıpratırsın. bir tane saçını iki parmağınla tut çek bak nasıl yapısı bozuluyo yay gibi oluyo. ozaman anlarsın ne dediğimi
izledim ama o şekli pek beğenmedim. ama yöntemine bayıldım ya hiç benim gibi saçın kurumasını beklemekle uğraşmıyo spreyi sürüyo kurutuyo :D a bide o spreyin markasını biliyomusun merak ettim?
dalgalı saç daha iyi durur bnce ama saçların dolgun değil galiba ondan saçlarını kıvırcık yaparsan daha dolgun gözüktürürsün. düz saç kesinlikle önermem.
saçlarını tutam tutam ayır ve dipten başlayarak ör. ben ıslakken saçımı örüyorum. sonra kurusun bayağı nemini de al. ve hepsini teker teker sök. gayette kıvırcık oluyor :)
imkansız değil ıslakken örüp kuruduktan sonra açarsa saçları dalgalı olur. veya ıslakken saçlarını kıvırıp tokayla tutturup kuruduktan sonra açarsa bukle bukle olur.
En İyi Cevaplar