Genelde düzleştirici ile saçlarımı kıvırcık veya dalgalı yapardım fakat düzlestiricim bozuldu. Yarın saçlarıma nasıl isi kullanmadan dalgalı yapabilirim?
Selam, seni Dyson Airwrap ile tanıştıralım! :) Dyson Airwrap saç şekillendirici, saçlarınızı kurutur, düzleştirir ve dalgalı yapar hem de aşırı ısı kullanmadan. Saçları şekillendirmek için Coanda etkisini kullanır. Bu etki sayesinde saçları kendine doğru çeker ve başlık etrafında sarar. Saklama kutusu içerisinden çıkan farklı başlıkları ile saçınıza dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Saç tipinize uygun sert veya yumuşak düzleştirme başlığı sayesinde saçlarınızı aşırı ısı kullanmadan içerisindeki Dyson dijital v9 motoru ile düzleştirir. Ürün hakkında detaylı bilgi için : https://www.dyson.com.tr/products/hair-care/dyson-airwrap/overview adresini ziyaret edebilirsiniz.
Bir çok yöntemi var aslında. Bunları söyle sıralayabiliriz;
Tekli balık sırtı saç modeliyle yapabilirsin!
Nemli saçlarını tarayıp şekillendirici kremini sürdükten sonra saçlarını dipten uca doğru örebilirsin sonra saçlarını sabah açtığında dipten uca kadar dalgalı saçlar elde edebilirsin.
İkili balık sırtı saç modeliyle yapabilirsin!
Saçlarını aynı şekilde nemli bırakıp örmeye başlayabilirsin daha ince olduğu için saçların kıvırcığımsı dalgalar alabilir başta ama sonra söndüğü için normal dalgalara geri döner.
Çorapla dalgalı saç yapmaya ne dersin?
Nemli saçlarını uzun bir çorap yardımıyla sarıp gece uyuyabilirsin sabah kalktığında maşa yapış gibi kalın dalgaları elde edebilirsin saç köpüğü kullanarak da saçlarının daha kalıcı olmasını sağlayabilirsin.
Bu teknik uzun gibi görünse de sadece 5 dakika sürüyor gadası. Öncelikle saçlarına şekillendirici köpük uygulamalısın. Ardından bandana ya da saç bandını başının etrafına sabitleyip saçlarından tutamları burgu yaparak bandananın etrafına sar. Tüm saçını bandanaya sardıktan sonra da bandanayı çıkar ve dalgalı görünümün tadını çıkartmaya başla.
Bigudi kullan varsa çok sıkıştırmadan yani lüle olmayacak şekilde sarabilirsin..
Bigudin yoksa ben kağıt , gazete ya da onun gibi bir şey parmaktan az uzun kesiyosun dürüm yapiyosun bigudi gibi oluyor sen dalgalı istediğin için biraz kalın yapman lazm tabi ve sonra fönluyosun..
Örgü tarzı da yapabilirsin sonra fönlersin o da tutar dalga olur , büyük örgüler mesela..
Ben gece yatmadan önce saçlarımi bir kaç parçaya ayrıp örüyorum sonra saç kuruyma makinesi ile örgüleri biraz sıcaklaştır sonra ismi aklıma gelmiyo şu an hani şu saç yapıldığında sabit kalsın diye bi sprey varya vatsa ondan sık. Sabaha kadar kalsın öyle uyanınca saçını aç ama tarama. Spreyden elinde yoksa kurutma makinesi ile daha fazla ıstıp yap.
Akşam saçın ıslakken örgü örmek, gündüz kuru haldeyken açmak işe yarar. Onun dışında saçını nemlendirip saç kremi ile kıvırcık hâle getirebilirsin tabi köpük seviyorsan köpük de olur.
Dyson Ne Diyor