Fön makinesi yüksek ısı veren ve kuvvetli bir makine saçı yakar kırar. Saç şekillendirmek için kullanılır kurtuma kısmı uzun sürdüğünden arkasından şekil vermek içinde kullanırsan yıpranır saçlar. Lakin biraz uzaktan be ısısı düşürülerek kullanılabilir. Kurutma makinesi ise adından da anlaşılacağı gibi kurutmak için üretilmiş.
Evet kurutulur tabii ki. Farklara gelince.; Saç kurutma makinesi; genellikle günlük olarak evlerde kullanılır ve sıcak hava üfleme özelliği sayesinde saçları kurutma görevini yerine getirir. Fön makinesi; saç kurutma makinesi gibi sıcak hava üflerken, saçı kurutur ve bu esnada saça şekil verme özelliğine de sahiptir. Saç kurutma makinelerinin görünüşü, ağız kısmı geniş, motor devir hızı düşük seviyededir. Fön makinelerinde ise hava çıkışı dardır ve hava hızı artmaya başlar. Hızlı hava içindeki kuvvetli rezistansta oldukça sıcak bir hava oluşturur ve dışarı üfler. Bu çok sıcak hava, saça şekil vermeyi kolaylaştırmayı sağlar. Saç yapın nasıl ise ona uygun fön makinesi kullanmalısın. Örneğin kalın ve karışık saçlar için 2500 Watt gerekirken, ince ve kısa saçlar için 2000-2300 Watt yeterli olacaktır.
Birçok kişi fön makinesi ile saç kurutma makinesi arasındaki farkı bilmiyor. Saç fön makinesi ile saçları kurutmak mümkün.
Saç fön makinesi ile saç kurutma
saç fön makinesi
Saçları kurutmak kadar, kurutmak için kullanmadığımız ürünler de önemli. Dyson saç fön makinesi ile saçları en güzel şekilde kurutmak mümkün. Güçlü motoru ile hızlı şekilde saçların kurumasını sağlıyor. Başlıkları sayesinde saçları kuruturken saçlara şekil vermekte mümkün. Ayrıca ısı kontrolü ile saçların zarar görmesini engelliyor.
şöyle söliyim fön makinesi daha güçlüdür ve düşük ayarı ile kuturma da yapabilirsin ama saç kurutma makinesi alırsan onunla fön çekemezsin sadece kurutursun.. kararr senin benim. fön var saçlarımı onunnla düzleştiriyorum hep ama artık çok uzadığı için ve sık olduğu için fön tutmuyor :D: D:
Fin makinesi ile sac kurutma makinesi arasinda motor farki vardir. Biri dc elektrik akimi ile calisirken digeri uzun sure calisacagi icin ac motor secenegi ile calismalidir. Dc motor lar kurut ma icin uygun fakat uzun süre fönde kullanılırsa motor sargilari çabuk yanar. Ucuz diye arzum vs modellerden kacinilmali Philips remington Rowenta gibi ac motorlari tercih etmek onemlidir. Paran varsa dyson da alabilirsiniz
Saç kurutma makinelerinin genelde watt ı daha düşük oluyor yani daha güçsüz oluyor fön makinesine göre.
Fön makineleri daha yüksek güçlü ve daha iyi ısı veren ve saç şekillendirme aparatlarına sahip cihazlar oluyor ve fiyat olarak biraz daha pahalı oluyor.
Ve fön makinesiyle saç kurutabilirsin ama saç kurutma makinesiyle fön çekemezsin en büyük fark bu.
Biri daha güçlü bir hava vererek saça bir nevi ütü yapıyorDiğeri ile aynı şeyi yapmak zor ama imkansız değilSadece biraz uzun sürerAma her ikisi de kurutma için kullanılır
Bu ikisi arasında fark olduğunu hiç düşünmemiştim. Ama ben gençliğinde saçlarını ütüleyerek düzleştiren kadınların yeğeniyim, fön için kurutma makinesi kullansam da gene iyiyim😅😅