Saçlarımı düzleştiriyorum, pürüzsüz bir şekilde evden çıkıyorum. Dışarıda aynaya bakmam felaketle sonuçlanıyor resmen :D Elektriklenmiş, kabarmış saçlarla karşılaşıyorum. Evdeki güzellikten hiç eser yok! Düzleştirilen saçın bozulmaması için ne yapmalı? Siz neler yapıyorsunuz kalıcılığı arttırmak için?Düzleştirilen saçın bozulmaması için ne yapmalı?
Saçı düzleştirdikten sonra bozulmaması için ne yapmalıyız?
Benim de en sevmediğim şeylerden biridir saçların düzleştirdikten sonra bozulması. Ben kalıp gibi dümdüz dursun, sallandıkça da bozulmasın isterim :D Bence herkes bunu istiyor tabii, benim uyguladığım birkaç yöntem var :)
Peki düzleştirilen saçın bozulmaması için ne yapacağız?
1. Saçlar temiz olmalı
Temiz olmayan saçlar daha çabuk kabarıyor. Yani hemen kurutup düzleştirmek değil ama saçlar en az 2 saat öncesinden yıkanmış kurumuş olmalıdır.
2. İnce tarakla 2 kez taranmalı
Saç düzleştirmeye başlamadan önce saçlarınızı taramalısınız. Bazıları her tutamı tek tek tarıyor, bu saçlarınızın daha çok elektriklenmesinden başka bir işe yaramaz. Saçlarımızı taradık, düzleştirme işlemini her yere uyguladık. Sonrasında bir kez daha saçlarımızı tarıyor, bu sefer tutamlara ayırmadan düzleştiriyoruz. Bu şekilde daha kalıcı oluyor :)
3. Düzleştirme öncesi saç bakım yağı uygulanabilir
Saç bakım yağı saçı yatıştırır ve elektriklenmeyi önler. Saçlarınızı düzleştirmeden önce saç bakım yağı uygulayabilirsiniz.
4. Az bir şey sprey yeterli!
Spreyden her zaman yardım alabiliriz elbette :) Düzleştirme sonrası az bir şey sprey sıkmanız, saç modelinizin daha kalıcı olmasını sağlar. Sertleşmesini istemeyenler için sabitleyici spreyler de bulunuyor.
Saçı düzleştirdikten sonra bozulmaması için en önemli maddemiz kullandığımız saç şekillendiricinin kaliteli olmasıdır. Bazı saç şekillendiriciler yeterli verime ulaşamıyor. Dyson Airwrap Sert Düzleştirme fırçasıyla hem daha pratik yapılan hem de kalıcı düzlüğe ulaşabilirsiniz.
Hava koşullarından dolayı kabarması normal. Ama saçlarını düzleştirdikten sonra saç bakım yağı kullanabilirsin. Hem kabarıklığı önler hem de ışıltılı bir görünüm verir. Ben Elidor' un saç bakım yağını kullanıyorum gayet memnunum öneririm.
En İyi Cevaplar