Evli ve çocuk sahibiyim. Bu ara çok hevesliyim ve saçımın belli bir tutamını pembeye boyamak istiyorum. Sizce böyle bir şey yapsam akrabalarımdan ve ailemden tepki çeker miyim?
Bir anne olarak saçımı pembeye boyarsam çevremden tepki çeker miyim?
Akrabaların veya çevren umrunda olmasın. Senin hayatın ve sen nasıl istersen öyle olmalı. Hayata bir kere geliyorsun, başkalarına göre yaşamanın alemi yok, olmamalı! Lütfen, iç sesini dinle! Annelik sac rengiyle veya insanlık ya da namus sac rengiyle belirlenmez... Senin doğrun ve isteğin neyse o dur ve istiyorsan kesinlikle yapmalısın.
Bir kadın anne olduktan sonra kendi zevklerinden, haklarından, hayallerinden vazgeçecek diye birşey yok. Bir kadın, anne oldu diye kadınlığından , seksapalitesinden, dostluğundan, iş hayatından, hatta yeri gelince serseriliginden bile ödün vermemeli. Kendinizi kalıplara sokmak yerine insan oluşunuzun verdiği özgürlüğün tadına varın. Ve size laf edecek o insanlara hem anne, hem kadın, hem insan nasıl olunurmuş gösterin..
Fiziksel görüntünüzün annelik yönünğxü gölgede bırakacağı kaygısını taşımayın içinizde Siz anneliğinizi layığıyla yerine getirip çocuklarınızı iyi bir kültürle yetiştirme biliyorsanız ne mutlu bana deyip çevreden gelen eleştirilere kulak tıkayın annelik duygusu sizi kısıtlamasın nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşayın dünya bir gün oda bugün:)
Benim bir arkadaşım da çocuk sahibi ancak evli değil, saçlarını rengarenk yaptığını biliyorum bence ona yakışıyor, ailesi bir şey dediğini sanmıyorum kocaman kadın
Neden anneler için ayrı bir renk kartelasımı var Anne olanlar bir tek bu renkleri kullanabilir diye bir kural mi var eşın ve cocuklarin rahatsız olmadığı sürece dışardakiler ne derse desin kapının dışında kalırlar siz onlara kendinizi uydurmaya çalıştıkça onların sizleri eleştirme hakkı kazanıyorlar kendilerine hayat bir defa içinde kalmasın eşin onaylıyorsa yapmalısın kesinlikle
Kendinizi rahat hissedin insalar önemli değil. Ben çok beğendim diye cevap vermeniz yeterli olacaktır. Hadi şimdi biraz alıştırma yapalım. Sen annesin evlisin hiç yakıştımı sana diye tepki gösteren oldu diyelim. Sanane, ben istedim yaptırdım ben insanım kadınım kendimi böyle rahat hissettim yaptırdım çok güzel oldu size ne sanane. Diye cevap verebilirsiniz. Sizi üzmekten korkmayanı, sizi eleştirmekten çekinmeyeni, size tepki göstermekten sakınmayanı siz de sakınmayın. Yaptırın hoş olur.
Boya gitsin düğünümde saçlarım yeşildi. Çoğu kişi laf etti bazıları arkamdan bazıları yüzüme böyle gelin olmaz saçını boya daha neler neler. Umrumda mı hayır. Hala yeşil mi evet. Bu hayatı bir kere yaşıcam. Onu da istediğim gibi yaşarım.
çok tatlış olur bence aynısını dün düşündüm bende 30 yaşında sçaımı pembe yapsam diye şssşşsşsşsşs yap bence annesin diye zevklerine ve isteklerinden vazgeçme kaç günlük dünya zaten her şey gelip geçici dene beğenmezsen eski rengine boyatırsın🤪
Boyayıp salma ama lütfen düzenli boya koru o pembeyi insanlar ne der diye yaşama alt tarafı boya, aklı fukara insanların saçınla seni ahlak terazisinde koymasına izin verme. Eminim çok yakışacak pembe sana❤️🌼
Hep böyle fake hesaplar yüzünden içine atmanız yüzünden hayattan zevk alamıyorsunuz. Sonra da büyüyünce telafi peşine giriyorsunuz. Boya saça net şekilde zarar verir. Önce bunu kabullen. Sonrasında istediğini yapabilirsin.
Elalem için evlenmedin elalem için çocuk yapmadın elalemin lafıyla hayatını yaşamadın diye düşünüyorum şimdiye kadar. Bu yüzden elaleme SANANE dersin o pembiş saçlarını savura savura olur biter :) Belli bir yaştasın artık ailen bile bir şey diyemez.
Bence asla içinde kalmasın şimdiden böyle düşünuyorsan, ileride yaştan falan dolayı birdaha hiç yapmazsın şimdi hevesini al bence kesinlikle yap :) zaten pembe boya bildiğim kadar bir kaç yıkamada çıkıyor 👍 malesef daha permanent olanı hiç gormedim bu renkte!
Bu oturduğumuz muhite ve kültür seviyesine göre değişir, Şu anda Ankara ’da oturduğum muhitte 60 70 yaşında bile rengarenk saçlı teyzelerimiz mevcut , hiç kimsede onları yadırgamıyor.
Senin bu hayattakş tek gayen anne olmak değil. Asıl yapman gereken zaten çocuğuna kimseyi takmaması elalemi düşünemesi gerektiği. Herkes çocuk doğurabilir kendinizi annelik çerçevesine hapsetmeyin 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende evliyim saçımı yapmadığım renk kalmadı pembe mor mavi yeşil gri sarı kızıl siyah hep arkamdan konusuyorlar kötü karşılanıyor ama o gereksizleri zerre ilgilendirmez canım nasıl isterse öyle yaparım
Çevrem ne der diye yaptığın ya da yapmadığın her şey senin değil çevrenin hayatı oluyor. Çocuk sahibi olman zevklerine ya da heyecanına engel olmamalı.
Çevrene bağlı ama şunu sölim mi ucunda ölüm yok ya en önemli fikir eşinnin bence o yap derse bir dk durma git yaptır derim etrafın dediklerini çok takıyorsan hiç girme o işe çünkü herkes bişey derrr
Normalde de zaten saç boyatan biriysen bunun renginin ne önemi var ki. Tamamını boyatsan biraz garip durabilir ama bir kısmı olacağı için gayet hoş olur
Ben de annemin saçını pembeye boyamayı düşünüyorum sende yap bemce kimse bir şey diyemez dedirttirme deseler de o onları ilgilendirir sana zararı olmaz😇😇😇
Yahu kime ne Allah aşkına çevreni birak kendi istediğin kişi ol sen o bedenin icinde ömür boyu yasayacaksin onlar ise 15 dk konuşacaklar hakkında o kadar
Yani bunu yapmak istediğiniz için kimse sizi kınamaması ayıplamaması lazım ancak son tahlilde belki çok yakın akrabalarınızdan birazcık tepki alırsınız belki
bir tutamını boyarsan çekmezsin ama tamamını boyarsan dikkat çekersin ama anne olduğun için değil yaşından dolayı biraz da dekolteli giyiniyorsan farklı şeyler bile anlaşılır
İnsanları artık bu kadar takmayın lütfen onların ne dediğini nasıl tepki gösterdiğini düşünmekten kimse hayatını yaşayamaz oldu Çevreni boşver. Biraz kendine özen ilgi göster. Hoşuna gidiyorsa boyat sıkılarsan eski saç rengine dönersin bu kadar basit. ✍🏻
El-alem ne der diye düşünerek gerçekten bir yere varamazsınız, hayat sizin, tercihler sizin, stil sizin. İnsanların görüşlerine gram değer vermeyen bir insan olarak bunları söylüyorum. Elbette değer verdiğim insanlar var, bu insanları da mantıklı insanlardan seçtim ve ben bir erkek olarak böyle bir şey yapsam bile bunu saçma bir şekilde eleştirmezler, size de tavsiye ederim.
İstedigin yap bunu bence sorman bile gerekmiyor. Anne olman ya da çevredekilerin tepkisi senin kendi zevklerini hayatini neden etkilesin ki alt tarafı bir saç rengi sonuçta.
Kendine yakıştırdığını yapmalasın, senin bedenin senin kararın. Diğer insanların ne düşündüğü onları ilgilendirir. Zaten ülkemizde herkes sürekli bir şeye yorum yapma ve yargılama çabasında.
Herşeye hazırlıklı olmak gerekli. İyi yorum kadar kötü yorumlarda olacaktır. Herkes bu durumu pozitif karşılamaz ne de olsa.. Ona göre takın... Ahlaksız batılı görüşüm bu yönde...
Saç senin saçın hayat senin hayatın bu hayatı sen yaşıyorsun akrabaların ya da etrafında ki insanlar değil sen yaşıyorsun. Dünyaya bir kez geliyoruz içinde kalmasın yaptır. İlerde torunların senin bu hallerini görüp “ vay be nenem ne kadar deli dolu güzel bir kadınmış gençliğinde” der geçmişine bakıp mutlu olursun lütfen başkaları ne der diye düşünüp yapmak istediklerinden vazgeçme hayatı kendin için yaşa.
Boyasanız neden boyadı ki diyenler olacaktır ama boyamasanız bile konuşacak başka laf bulutlar merak etmeyin. Yani siz sadece hangi konunun gündem olacağına karar vereceksiniz.
"Elalem ne der" illetinden kurtulmak lazım önce, bırak ne derseler desinler. Yaptır gitsin. Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, resimdeki kadının burnu muhtemelen geleceğimden daha parlak
tepki çekersin, ne yapsan zaten tepki çekersin, ya. millet tepki vermek için olay bekliyor. 3 günlük dünya zaten, saçının bir tutamını bırak tüm kafanı boyasan da kötü bir şey değil ki bu. milletin ne dediğine çok bakmayın ama kendinizi de aşmayın. bence bir problem yokta akrabalar çevre falan fistan laf etmeye bekliyor.
Oldum olası akrabalar, aileler ve elalem neder kısıtlamalarından nefret etmişimdir. Herkesin kendi özgür olduğu bir hayatı var sonuç olarak. Önemli olan onlar değil, önemli olan daha ileri yaşlarda keşke dememek. Yerinde olsam şu an kuaförün yolunu tutmuştum bile :))
Sence kim ne dedigi onemlimi sen gercekten istiyorsan yap kimsenin ne dusunceginin bir onemi olmasin kotu birsey degil boyatmak mavide guzel oluyor onuda dusun 😅👍
İnstagram kullanıyorsan pembekoala’ya bak hem anne hemde senin gibi saçlarını bir kaç kez pembeye boyatmış bakıp cesaretlenebilirsin unutma ki senin hayatın senin seçimlerin :)
Ben boyle ulkenin gelmisine gecmisine diye baslayasim geliyor, kime ne senin sacin pembeymis mormus millet nasil seviyor bunu konusmayi bu ulkede kadini bir kendi haline birakmadilar yav istediginibyapsin istedigini giysin istedigi gibi yasasin