Kurutma makinesi ile kuruttuğum zaman düzleşiyor biraz ama sonra tekrar kıvırcıklaşıyor ya da kabarıyor. Fön makinesi almak istiyorum ama onda da aynı şey olur mu acaba kullanan var mı? İlla profesyonel mi olması gerekiyor? Fön makinesi ile saç kurutma makinesi arasındaki fark nedir?Fön makinesi ile saç kurutma makinesi arasındaki fark nedir?
Fön makinesi ile kurutma makinesi arasındaki fark nedir?
Açıkçası benim de merak ettiğim konulardan biriydi, saç kurutma makinesi ve fön makinesi arasındaki fark. Neden hem saçlarımızı kurutup bir yandan da fön çekmiyoruz diye düşündüğüm olmuştur :D Sonra tabii ki öğrendim.
Fön makinesi ile saç kurutma makinesi arasındaki farklar nelerdir?
Şöyle ki; saç kurutma makinelerimiz sadece sıcak hava üflemeye yarıyor. Motorları o kadar da güçlü değil. Bu sıcak hava saç şekillendirmek için yeterli değildir. Saç kurutma makineleri, saçları şekillendirmek için gerekli olan sıcaklıktaki havayı üfler, bunun için de bir gövdeye sahiptir.
Saç kurutma makinelerinin ağzı geniştir, çıkan sıcak hava etrafa yayılır. Saçların her yerini kurutur. Fakat fön makinesinden ısı dar alanda çıkar ve sadece şekillendirilmek istenen saça güçlü temas edebilmek içindir.
Yani ikisi de işlevine uygun olacak şekilde üretiliyor :) Fakat istersen sana hem saçlarını kurutabileceğin hem de şekillendirebileceğin bir kurutma makinesi önerebilirim.
Hem saçlarını kurut hem de şekillendir: Dyson Supersonic Saç Kurutma Makinesi
V9 dijital ve çok güçlü bir motora sahip :) Saçları hızlıca kurutmak için ısısı ve gücü kolayca ayarlanabiliyor. Isıyı kontrol altına aldığı için saçlar ısıdan hasar görmüyor. Şekil vermek için başlıkları bulunuyor, bu sayede bir yandan kurutup bir yandan da saçlarımızı istediğimiz gibi yapabiliyoruz. Yani fön makinesi ile kurutma makinesi arasındaki fark bizi etkilemiyor :D
Fon makinesinin yanında aparat verirler tarağa benzer tak çıkar. Onunla banyodan sonra düzlestirmek için kullanıyorum. Bir de fön makinesi daha kuvvetli sıcak ufluyor dereceleri var soğuk hava ılık hava sıcak hava.
kurutma makinesi kurutmaya yönelik olduğu için kıvırcıklaşması ya da kabarması normal. Fön makinesi şekil vermeye yönelik olduğu için rahat edersin. Ayrıyetten kurutma makinesi yerine direk fön makinesi alıp kurutma işleminide onunla gerçekleştirebilirsin
Ya arkadaş bir tane aparat takınca fark mı oluyo. Biri sıcak hava biri sıçak ozon gazı mı veriyo. Başka daha küçük başlık takınca ne olacak dön makinası mı? Ama bak oda olur fiyat iki katı olur döner durursunuz. Saçmalamayın lütfen aynı bok
En İyi Cevaplar