3 yıldır egzamayla uğraşıyorum ilk yılında saçımı acayip seyreltti tepe kısmını da sonra durdu bazen kaşınıp kabuk tutuyor saç dökülmem artıyor tedavisini bulan veya kendi çapında durduran var mı? Stres egzamayı tetikliyor mu?Seboreik Dermatit dökülen saçlar geri çıkar mı?
Egzaması olup da saçı seyrelen var mı, saçlar geri çıkar mı?
Bende de var. Ama bu dönemde biraz rahatladı saç derim. Tekrar gelecek biliyorum. Ama bu durduğu dönemde normal derecede saç dökülmesi oluyor tabi her insanda olduğu gibi. Eskisi kadar dökülme ve kaşıntı olmadığı halde oluyor tabi yine de. Hiç dökülmeyen saç var mıdır sanmam. Bu dönemde dökülen saçlar tekrar çıkar mı peki. Sonuçta saç derim normal insanlar gibi değil. Bu konu üzerine sürekli düşünüyorm artık psikolojim alt üst durumda. Seboroik dermatit sonrası olan dökülmeler de kalıcı mıdır? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
Saç dökülmesi probleminin en önemli nedenlerinden biri de seboreik dermatittir. Seboreik dermatitte kaşıntılı kabuklanmalar, bölgesel ve yoğun saç dökülmeleri gerçekleşebilir. Oldukça ağrılı bir süreçtir ve kısa süre içerisinde tedavi edilmesi gerekmektedir.
Seboreik dermatit nedir?
Seboreik dermatit nedir?
Seboreik dermatit halk arasında görülme sıklığı oldukça yüksek olan bir tür deri hastalığıdır. Bebeklerde görüldüğü gibi yetişkinlerde de ortaya çıkabilir. Saçlarda bölgesel dökülmeler, kabuklanmalar, bazı bölgelerde kaşıntılı kızarıklar meydana gelebilir.
Aşırı stres egzamayı tetikler mi?
Aşırı stres egzamayı tetikler mi?
Egzamayı tetikleyen faktörlerin arasında aşırı stres de vardır. Bu problemi yaşıyorsanız, size iyi gelecek şeyler yaparak stresinizi kontrol altına almaya çalışmalısınız. Aksi halde yoğun dökülmeler sonucunda kellik meydana gelebilir.
Egzamada dökülen saçlar geri çıkar mı?
Egzamada dökülen saçlar geri çıkar mı?
Saçlarda oluşan egzama sonrasında merak edilen en önemli soru; ''egzamadan dökülen saçlar geri çıkar mı''dır. Deride görülen reaksiyon saç köklerine zarar vermektedir. Ancak tedavi edildikten sonra saçlar tekrar çıkabilir. Bunun için de uzman yardımı almanız şarttır. Egzama için reçete edilen ilaçlar bulunmaktadır. Aynı zamanda egzama problemi yaşayanların kullandığı şampuanlar da farklılık gösterir. Doktorunuz size en uygun tedaviyi uygulayacaktır.
Saç derisinde egzamanın nedenleri nelerdir?
Saç derisinde egzamanın nedenleri nelerdir?
Saçta oluşan egzama problemine çoğunlukla genetik yatkınlık sebep olur. Aile geçmişinizde görülme sıklığı ne kadar fazlaysa, sizde görülme ihtimali de o kadar fazladır.
Aşırı stres, alkol kullanımı da saç derisinde egzama oluşumuna davetiye çıkarmaktadır.
egzema tamamen gecmez. uzgunum.. kardesım de bu sorunla başedıyor. genelde hassas ve duygusal yapılı ınsanlarda olur. evet stres, baharatlı seyler yemek, acı vs bunlar cok tetıkler. dermatıt kremı kullanmanız gerek.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Konazol aldım onu kullanıyorum biraz azalttı gibi kardeşinizdede saç dökülmesi oldu mu veya biraz seyrelme saçta?
hayır onda olmadı sac dokulmesının ırsı ozellıgı ve testosteron degerlerıyle de baglantısı vardır eger dokulme cok fazla ıse demır degerlerınıze de baktırın b 12 ve cınko bunlar dokulme yapabılır.
Egzama Mantar Ve Seboreik Dermatit Birleşince Ortaya Çıkar Medikal Şampuanlar Konazol Nizoral Ketoral Gibi Şampuanlar Denenebilir Ama Düzenli Kullanıma Uygun Değillerdir 15 Günde 1 Kullanmalıdırlar Mantara Bağlı Seboreik Dermatite Bağlı Saç Dökülmesi Olabilir Ama Hastalık Durunca Dökülen Saç Geri Çıkar Genetik Dökülmen Başlamış Olabilir Farkına Varamamışsındır Zinc Pyrithione Climbazole İçeren Şampuan Kullanmalısın Seboderm Öneririm Stres Tam Anlamıyla Neden Olmaz Sadece Destekler Saç Derin Fazla Sebum Üretiyor
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Genetik olacağını sanmıyorum 3 yıldır dökülüyor ve ilk yılda nasıl seyreltiyse tepe kısmını öyle kaldı yani ilerleme yok genetik olursa ilerlemesi gerekiyordu öyle kaldı cok az bir seyrelme yaptı tepe kısmında ablamda da çıktı egzama onunda öyle seyreltip durdu saçın tekrar cıkması için egzamanın tamamın mı gitmesi gerek? Konazol kullanınca saç dökülmesini azaltıyor biraz
Genetik Dökülmede Genellikle Saç Anne Tarafına Gider Tamamen Dökülme Olmaz Dayılarında Saç Ne Kadar Gerilemişse O Şekilde Geriler Sonra Durur Sende Egzama Olduğu İçin Koparak Dökülmede Görülebilir Dökülen Saçı Çıkarırsın Önce Egzamadan Kurtulmak Lazım Konazol %1 Ketokonazol İçeriyor Mantar Ve Seboreik Dermatit Artık Bu Maddeyi Tanıdığı İçin Bağışıklık Kazanıyor Ve Tamamen Geçmiyor Doktora Gitsen İyi Olur Climbazole İçeren Losyon Şampuan Verir Tamamen Kurtulursun
Demek istediğim ilk yıl fazla kabuk kepek deride kızarıklık kaşıntı vardı saçım fazla dökülürdü 2. Yıl azaldı bu yıl sahada azaldı yani seyrelen yer fazlalaşması ön taraflarda da saç eskisi gibi sadece tepede bir lira kadar bir seyrelme var saçkıran gibi değil ama seyrelme oluştu orda ilerlemedi genetik dökülme olsa 3 yıldır dökülüyor saçın %30 40 gitmesi lazımdı dediğim gibi sadece orası öyle kaldı ilerleme genetik olduğunu anlardım zaten önlerde seyrelmede yok
Günlük 100 Tel Dökülmesi Normal Kabul Edilmiş Seyreldiği Bölge Genetik Dökülmeyle Seyrelmiş Ve Durmuş Olabilir şu an Dökülen Saçda Kendini Yenilemesi İçin Dökülen Saçlar Olduğu İçin Yenisi Çıkıyor Bu Gayet Normal Dökülen Bölgede Egzama Şiddetlimiydi Mantara Bağlı Dökülmüş Olabilir Saçkıran Değilse
Evet fazla kabuk tutup çok kızarıklık oluşuyordu. Saç kıran değil orası tam kel değil seyrek konazol bide doktorun verdiği 1-2 karışımı sürdüm geçti zamanla bu sefer saç çıkmadı orda seyrek kaldı ama halla egzamam var yani tam anlamıyla kafamdan geçmedi sadece ilk yıl ki gibi değil azaldı o yüzden ilerlemedi açıklık orda ablamında saçını seyreltti ve dökülen yer halla çıkmadı saçın çıkması için ne yapılabilir bir fikrin var mı multi vitaminlerle desteklenmeli mi? Bazı yerlerde egzamadan dökülen saç hastalık gidince çıkar diyorlar.
Minoxil kullansam dökmez mi? Bazı yerlerde minoxil saçı döküp çıkarıyor bırakırsanız yine dökülüyor diyor seyrek kaldı minoxilden sonra kel olmasın? :D
Bende de dört yıla girdi iki gün sonra doktora gidicem tekrar yapmadığım şey kalmadı artk biktim kökten koopuyo saçlar çünkü saç derisi dermatitetn dolayı nefes almiyo stres çok tetikliyor ama stres olmasada cikiyo dermivate losyon geçiriyo geri geliyor ne biliym ya yoruldum
Saç dökülmesine değilde en azından kaşıntı ve kepeğe katran sabunu on numara muhakkak deneyin pişman olmazsınız saçı kuruturyo onun içinde banyodan çıkınca ıslak saç uçlarına hindistan cevizi yağı şurup tarayabilirsin