Saçların elle ya da başka bir şeyle çekilip, kökünden koparılmasının ardından o bölgelerin saç derisinde tahriş görülebilir. Bu durumu bazen saçlarımızı tararken de yaşıyoruz, saçımızın ucunda bazı bölgeler düğüm düğüm oluyor ve tarakla zorladığımızda saçlarımız kopuyor. Elbette tek isteğimiz bu bölgelerde tekrardan saçların çıkması.
Kökten kopan saç geri çıkar mı?
Kökten kopan saç geri çıkar mı?
Kökünden kopan ya da koparılan saçlar bir süre sonra tekrardan çıkmaya başlar. Ancak sürekli aynı bölgeden kökünden koparılan saçlar tekrar çıkmazlar. Bunun için yaptığımız hataları tekrarlamamak, saçlarımıza iyi bakmak gerekiyor. Eğer saç koparma hastalığına sahipseniz, mutlaka bir uzmandan destek almanızı öneririm.
Koparılan saç tekrar çıkar mı?
Koparılan saç tekrar çıkar mı?
Koparılan saçların da tekrardan çıkması, sağlıklı bir şekilde uzaması mümkündür. Çekerek kopan saçlar da sürekli aynı bölgeden çekilmiyorsa tekrar çıkıyor ve sağlıklı bir saçın uzama hızına kısa süre içerisinde yetişiyor. Yani çekerek kopan saç yeniden çıkar mı diye endişelenmenize gerek yok.
Sonuç olarak toparlarsak; yolunan saç ya da çekilen saç kökünden koptuysa dahi yeniden çıkar. Saçlar sürekli aynı bölgeden kökünden koparılıyorsa, o bölgede kelleşme görülebilir.
Kökünden koparılan saç ne zaman çıkar?
Yolunan saç tekrar çıkar mı sorusuna cevabımız evet. Kökünden koparılan saçlar ortalama 1-2 hafta içerisinde tekrardan çıkmaya başlarlar. Bu süreyi kısaltmak için kan akışını hızlandıran doğal yağları kullanabilirsiniz. Badem yağı ve susam yağı ile saç derinize masaj yapmak hem saç köklerinizi besleyecek hem de kan akışınızı hızlandırıp, saçların çabucak çıkmasını sağlayacaktır.
Kopan saçlar nasıl hızlı uzar?
Kopan saçlar nasıl hızlı uzar?
Kopan saçlarınızın hızlıca uzaması için doğal yağlarla destek olmanızı önermiştim. Bunun yanı sıra saçlarınızı 2 günde bir yıkamanızı, yıkarken de ılık su tercih etmenizi öneririm. Onarıcı, uzamayı hızlandırıcı saç bakım ürünleri kullanmak da saçlarınızın sağlıklı bir şekilde, hızlıca uzamasına destek olacaktır. Şampuan tavsiyesi isterseniz: Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi tam da ihtiyacınız olandır :)
7
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu hastalık bendede var saçımı sureklı dipinden tutup cekıyorum zamanla bı bakmısım takıntı halıne gelmiş internettende araştirdim buna dair bı hastalk varmıs adıda trikotilomani. cektiğin saçlar geri gelmiyor ne yazıkkı bnce bıan once daha fazla cekmeden kendını durdurmaya calıs. sende ınternetten arastır youtubeden videoları izle kesınlıkle cok ciddi birşey oldgunu goruceksin :/ ama ımkanın vrsa kesınlle pskologa gıt hafife alma bu arada yasn kac
@habipte hangi pskikoloğa gittin bilgi verirsen çok sevinirim ben de uzun süredir bu hastalıkla baş etmeye çalışıyorum birkaç doktora gittim ama sonuç alamadım
Bu hastalık bende de vardı ve hala devam ediyor. İlk başlarda koparırken belli bir bölgenin kelleştiğini farketmiyodum sonradan açıldı. Kopardıkça zevk alıyorsun. Sanki o saç tellerini koparınca bütün sorunların biticekmiş gibi. Bütün sorun stresten kaynaklı. Stresli olmayan arkadaşlarda takıntı haline getirmiş olabilirler bende iki türlüde var stres+takıntı. Bu sorun daha çok ergenlik çağına giren gençlerde oluyor. Benimde yaş 13 aşırı derecede kopardım kafamın üstü bayağı bir kelleşti 2-3 ay önce. Hatta dayanamayıp belime kadar gelen saçlarımı omzuma kadar kestim çok pişmanım. Ama önemli olan kafamın üstüydü orasıda şuanda yanlış değilsem sadece kökten gitmeyen bölgeler biraz uzadı yine biraz kellik var. Anladığım kadarıyla kökten giden bölgeler biraz daha geç uzicak. Ama öbür kökünden gitmeyenler 3 hafta da bir parmak boyutuna ulaştı normalde 2-3 santimdi. Şuanda bu sorunu durdurmaya çalışıyorum. Yaklaşık 4 aydır saç koparıyorum ve acı yerine zevk veriyor bütün sorunlarım gitmiş gibi hissediyorum
bunu cevaplamanin yerine, piskolojik bir rahtsizlginn oldugunu dusunuyorum.
birseyi kafana takiyor veya sitrese girmissin. ilk once sorunlari hallet. sac cekme psklojik br rahatsizliktir. Yok diyorsan; takinti filan yapmis da olabilirsin, oyalanacak baska seyler bul. olmadi dr a gorun.
saclar cikmayabilir, sackoklerini zedeliyor olabilirsin dikkat et!
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
yok yok kafaya taktıgım falan sadece can sıkıntısına yapıyorum + takıntı oldu
Bnde sacimi cok kapariyordum takinditan oluyo eskiden saclarim cok guzel gur ve uzundu simdi ise toplayamiyorum bile yukarida kopardigim saclar cikmaya basladi ben birakgim artik ve gercekten cikiyor sac serumlafini felan deneyin bence uzatiyo
Bu hastalığın en ilerlemiş hali bende var 2 aydır flan yolmaya başladım çekip koparınca bildiğin zevk alıyorum önlerde saç kalmadı belli olmasin diye öne atıyorum ama yukari kaldirdiğimda sacları kel ortaya çıkıyor bırakmam lazm acilen kendimden nefret ediyorum keske koparmasaydım çok güzel saçlarım vardı :(
Ben orta okul 1. sınıftım saçlarımı koparmaya başladığım da. İlk başlarda hiçbir şey belli olmuyordu sadece ufak ufak seyreklikler vardı ve saçlarım uzun olduğu için rahatça kapatıyordum. Bu yüzden ailem 3 - 4 ay boyunca hiç farkında olmadı. Daha sonra ailem saçlarımın döküldüğünü farketti ve saç ile ilgili bir hastalık olduğunu düşündü. Ama bir doktora gitmeden direk açıkladım saçlarımı kopardığımı. Başta kızdılar falan derken kendimi berber de buldum saçlarımı jilete vurduk ve saçlarım çıktı hatta eskisinden daha iyiydi. Bende artık 2 3 ay saçlarımla oynayamadığım için bu alışkanlığı bıraktığımı düşündüm ama daha 1 hafta sonra saçımla gene oynamaya başladım. Saçım uzadıktan 2 3 ay sonra tekrar dökülmeler başladı. Bu sefer ailemin daha büyük tepki vereceğinden korktuğum için fön ve sprey kullanmaktan döküldü dedim. Bu sefer kızmadılar olabilir dediler. Gene jilet falan derken saçım uzadı dökülen yerler çıktı ama ben gene oynamaya devam ediyorum. Gene döküldü falan derken saçım sürekli böyle kaldı ve dışarıya çıkma hevesim azaldı saçlarımı öyle gördükçe ağlamaya başladım sigaraya başladım ve bu hastalığın psikolojik olduğunu bugün öğrendim en kısa zamanda tedavi olacağım umarım her şey eskisi gibi olur dışarıya çıkmaya başlarım, Sokakda yürürken utanmak zorunda kalmam, saçlarımı istediğim gibi tararım tek isteğim bu. İçimi dökmek istedim çünkü bu hastalık hayatımı mahvetti lütfen yolun başında olanlar hemen tedaviye başlasın şu an yaşım 16 üç senedir hayatım bombok şekilde lütfen hemen tedavi olun.
@ikidörtiki ben 23 yaşındayım, bende de senin yaşlarındayken çıktı 14-15 yaşlarımda. Bu yaşlar ergenlik yaşları olduğu için stres ve sıkıntı çok oluyor, bende de oldu. Ben 16-17 yaşımda saçlarımı sıfıra vurmak zorunda kaldım bir genç kız için çok zor bir dönemdi ve okula giderken yaptım bunu. Saçlar yerine geliyor ama takıntıyı gidermek için gerçekten de zevk alabileceğin bir uğraş bulman gerek. Bu süreçte saçlarına her gece zeytinyağı sür, sabahları yıka. Zeytinyağı saf olsun veya badem yağı falan, bu yağlar hem saçını besleyecek hemde yağlı olduğu için saç kopartma isteğini bastıracak. Baya işe yarıyor denemeni tavsiye ederim. Ve can sıkıntını giderecek bir uğraş bul kendine. Herhangi bir oyun vs olabilir. Kafanı tamamen verebileceğin bir şeyler. İnan işe yarıyor. Benim yaşım 23 oldu benim hala ara sıra elim gidiyor saçıma ama o zamanlar ki gibi sürekli kopartma durumu yok. Çok çok nadiren. Ve inan çok araştırdım nasıl geçer diye, ben piskolojik bir destek almadım, alırsan senin için iyi olur, alamayacak gibiysen dediklerimi mutlaka uygula, işe yaradığını görüceksin
Benimde böyle bir hastalığım vardı kendime söz verdim yapmadım kafamın önünde boşluk var sarımsaklı şampuan ile sol taraftaki kısım biraz büyümeye başladı ama sağ taraf halen kel gibi sağ tarafı, sola göre daha yeni koparmıştım yeniden çıkarmı sağ taraf?
@Esmer2777 eski haline gelmesi yıllar sürebilir bende gitmiştim psikoloğa hap vermişti içmiştim fayda etmedi sonra internetten araştırdım biberiye suyunun faydası oluyor. Biberiye otunu 1 2 dk kaynatın soğusun sonra suyunu bi fısfısa döküp kullanabilirsiniz. Ben geceleri uyumadan önce ve gündüzleri yapıyorum daha çok geceleri sıkıyorum. Faydasi oluyor tek tük çıkıyor ama diken gibi onlar çıkınca mutlu oluyor insan
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
5
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bak ben yıllarca uğraştım bu hastalıkla, aşırı gür ve uzun saçlarım vardı en son kafamın üstünde saç kalmamıştı. Çok sıkıntılı bi hastalık, sonra baktım kelaynak kuşu gibi geziyorum komple sıfıra vurdum saçımı, o süreçte biraz biraz unuttum yapmayı tekrar saç çıkana kadar falan. Ama asıl sebebi bendeki aşırı stresti aileden dolayı çok stres yapıyordum gergin ortamları seven biri değilim gerilim stres baskı bunlar baya psikolojimi bozmuştu. Sonra kendi evime çıktım, çıktıktan hemen sonra düzeldim. Kopartmalar ve niceleri bitti. He ara sıra oluyor mu oluyor stres yaptığımda bi elim saçıma gidiyor ama dediğim gibi stres baskı bunlar çok tetikliyor bu hastalığı. Hayatınla ilgili seni bileğinde kelepçeli hissettiren her ne durum varsa ilk önce onu düzeltmelisin sonra cidden iyi geliyor. Bana boş gelirdi stresten uzak dur lafı ama gerçekten öyle olması gerekiyormuş. Bu ülkede zor biliyorum ama akıl sağlığımızı bir şekilde korumamız gerekiyor. Eğer kadınsan kendine biraz uzun protez tırnak yaptır, kopartman zorlaşır uğraşma isteğin azalıyor.
3
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayrıca saçlarım tekrar çıktı milyon kere yerinden söktüğüm köküyle birlikte yolduğum saçlar tekrar çıktı ama uzun bir süre sarımsak saf zeytinyağı falan her gece kullandım. Saçlarımı kazıdığımda da kullandım işe yaradı. Eskisi kadar gür değil o kadar canlıda değil saçlarım ama en azından normal duruyor, ve saçım var. Bu arada her gece saçına zeytin yağı sürersen saçınla oynama isteğin yine azalır fazla kaygan olduğu için. Hemde saçlarına iyi gelir. Dene
Saçlarım tararken falan çıtçıt kopuyor gerçi normalde de kopuyor dökülüyor hep tişörtlerimden falan belli oluyor. Benim saç köklerinden dökülmem de var ama az bu şekilde kopup düşen çok fazla bu yüzden saçlarım aşağı doğru indikçe azıcık kalıyor onlarda sert ve bakımsız görünüyor kuaförüm artık saçlarıma hiçbir şey yapmak bile istemiyordu o yüzden bütçen varsa liquid keratin al saçların toparlasın ondan sonra istediğin her şeyi yapalım diyince hemen aldım saçlarım şu an yumuşacık ne uçtan ne kökten kopan dökülen saç kalmadı o azıcık görünen kısmını da kestirdim zaten hızlı uzatıyor saçlarım daha yumuşak ve dolgun görünüyor keşke daha önce söyleseymiş şu liquid keratini.
Aynı rahatsızlık bende de vardı yaklaşık 4-5 yıldır yapıyorum bırakıyorum tekrar uzuyor sonra yine yapmaya başlıyordum psikoloğa gittim nasihat verircesine konuştu hani yapma geleceğin var sen bi kızsın felan diye daha sonra cildiyeye yönlendirdi beni muhakkak zaten psikologdan sonra bir cildiye doktoruna görünmenizi öneririm verdiği ilaçları kullanınca saçınız daha hızlı ve daha gür oluyor bana bi losyon vermişti kafama masaj yaparcasına onu sürüyordum onu kullandım bitti saçlarım baya toparlamıştı daha sonra ben tekrar başladım koparmaya halimi gördükçe kendimden utandım insan içine çıkamıyosun sanki herkes sana bakıyormuş gibi geliyo saçlarım tekrardan uzamaya başladı 2-3 aydır koparmıyorum elim saçıma gittiği gibi başka bişeyle oyalanmaya başlıyorum tekrardan cildiyeye gidicem bakalım ne diyicek benim isteğim saçlarım zaten şu an uzuyor fakat nasıl daha hızlı uzatabilirim bu konuda destek alıcam cildiyeden
Peki bişey sormak istiyorum bu hastalık bende de var ve seninle aynı zorundayım bende cildiyeye gidicem verdiği losyon ise yaradimi hani eskisi gibi oldumu saçların çoğaldımi bide neresini yoluyodun saçlarının
Ben saclarima 1 yil once boncuk taktirdim sclrim uzmadi icin snra 1 yil durdum ve bomcuklarinin yapiskanu saclarima yaposti ve savlarimi kiprmk zrnda kaldi oyle cok sacim vrdi smdi orcek kadr bile scm klmdi ve kndime sz vrdim sacima 1yil masa duzlstirici fon boya surmedim kndime sz vrdim ama scm gine dzlmdi bgnde ablamla kvga ettik kln azick sacimida yoldu sinir krizi gecrdim ve sacimi nrdeyse kazicktim acaba benim saclrim dzlrmi cunku kndisnde dokulmuyo hep koprak dkuo anlimin ustundende kck sclr ckio ne ypmaliyim ckrmi cikmz mi artik sclrim egr bir kuofr arkds cvplersa svnrim
Ben 4 senedir saçımı yoluyorum yurtta başladı bu alışkanlık arkadaşımın biri yuttayken saçımı yoldu bendede kaşıntı olunca zevk verdi değişik bı his sonra bende yolmaya başladım saçımın ortasi kabak gibi acil hemen gidip jilete vurdurdum çok utanıyordum vurdurduktan 6 ay sonra yine çıktı biraz uzadı sonra tekrar yaptım bı anda oluyor mesela telefon oynarken bı yurttan arkadaşım uyarıyor saçını yolma diye çok 4 senedir boleyim lütfen yardım edin ne yapmaliyim
Bu yapamaz diyen canım ziddir et, Önce pomen okullarında okican sonra sonra emniyet müdürlüğüne gidicen falan ordada gerekli yks puanı alınca seçimler oluyor, orada biraz torpile ya da şansa ihtiyacın var. Zor ama imkansız değil başarırsın
Trikolonomi hastalığı bende de var. Saçlarımı çok seviyorum. Herkes çok beğenir saçlarımı. Ama 5 aydan fazladır saçlarımı istemsizce koparıyorum çok korkuyorum. Boşluklar oluştu. Ama belli olmuyor çok arkasında var biraz. Saçlarım nasıl tekrar dolar hiç bir fikrim yok. Tek bildiğim acilen bırakmam gerektiği.
En İyi Cevaplar