ambalajı açılmazsa 1 yıl sonra da kullanılabilirmiş.
Rimeli açmazsak kurumaz mı?
ambalajı açılmazsa 1 yıl sonra da kullanılabilirmiş.
bence bu ürün kalitesine göre değişir. çünkü arkadaşlarım pazardan rimel aldıklarında ki ambalajlı bir üründü içi kuru hatta boş gibiydi. ama benim teyemden öğrendiğim bir püf noktası var bitmek üzere, kurumak üzerek ya da kurumuş rimellerin içine rimelin fırçasının ucuna toplu iğne kadar krem (hangi çesit olduğu önemli değil ama cıvık bir krem ise daha az koymanı öneririm ) koyuyoruz sonrada fırçayı ileri geri yapacak şekilde bir dakika kadar karıştırıyoruz Valaaa :) sizi bir süre daha idare edecek bir rimeliniz oluyor ben yurtta bir kaç arkadaşıma yaptım çok memnun ve şaşakın oldular :D öğrencilikte birde fazladan rimel parası vermiyelim dimi :D
kurumaz açmadığın sürece ama açtığın anda içine giren hava onu kurutur ben öyle kullanmadan bekletmiştim baktım hiç kurumamış açınca yalnız şu var işte rimelin ömrü 6 aydır yani altı ay sonra kullanılmaması gerekir
ayyy candy'yi yerim yerim <3
açılmadığı sürece 6 ay kuralı da olmaz. ama açıldıktan sonra evet.
sağol bebişim :)
hıhım evet açıldıktan sonra 6 ay zaten
Cevap
4Cevap
Bisey olmaz :) !
Garip ama sen bir ay sonra gidip o rimeli alsaydin, o rimel orda kapali bir sekilde oldugu icin sana yep yeni gibi gelicekti, ve bu soruyu sormazdin :) !
Yani, ha sende ha orda :)
Açmadan tutarsan 1 yıl dayanır. Sonra açacaksan kurumamış olsa da kullanma zaten, içinde bakteri üremesi oluyor çünkü.
Oluşur, deterjanın bile bir son kullanma tarihi var aslında, biçok şeyin içinde yoğun miktarda koruyucu kullanılıyor, ama bunların koruyuculuğuda sonsuza kadar değil tabiki, bir zaman sonra geçiyor etkisi, bunlar zaten bozulmasını yani bakteri oluşumunu engelleyen maddeler, olmadığı taktirde de bakteri oluşması kaçınılmaz oluyor.
Ürün koruma bandını açmazsan kurumaz tabii. Bir de çok soğuk veya sıcak ortamda kalırsa kuruyabiliyor kapalıyken de başıma geldi. Oda sıcaklığında, normal koşullarda bir yerde tut..
canım kurumaz tabı sen aldıgın rımelı taze taze fabrıkadan cıkmıs mı sanıyorsun :D reyonda kurumuyorsa evdede kurumaz
evet canım aynen öyle ambalajı açılmayan kozmetik ürünleri bir yıl sonra dahi kullanılabilir.
kuruma yaparsa kalorifet peteği, ufo, soba gibi bir şeyin yanına veya kaynar suyun içine koy ilk güne döner
aynen açmazsan 1 yılı geçık kullanabılırsın
hic biseycik olmaz. sen rahat ol
açtıktan sonra kuruma ihtimali daha fazla
Markaya göre değişir diye düşünüyorum.
yok canım açmadığın müddetçe kurumaz.
markası iyiyse açsanda kurumaz
maybelline.
sana bir soru sorsam olur mu?
2 yıla kadar kurumaz
kuruyunca yenisini alırsın.
bilmem bir denemek lazım
kurumaz kurumaz :)