"Başörtüsü takan kadınlar saçlarIna özen göstermez, bakım yapmaz..." Bu çok kaba bir önyargıydı ve yerle bir oldu. İlk kez bir saç bakım ürününün reklamında başörtülü bir kadın rol aldı.Fransız kozmetik devi L'Oreal, saç bakım ürünü reklamında başörtülü model kullandı. Güzellik konusunda yazılar yazdığı bir blogu bulunan Amena Khan, kampanyanın yüzü oldu. Khan'ın hedefi başörtülü kadınların saç bakımı yapmadığına yönelik yaygın kanıyı yıkmak.
Khan, rol aldığı reklam büyük ilgi görünce Vogue dergisine bir röporatj verdi. "Kaç tane marka böyle bir şey yapar ki? Saçları görünmeyen bir kadını saç bakımı kampanyasında oynattılar, çünkü gerçekten değer verdikleri şey bizim sesimizdi" dedi.
Yav saclari gorunmeyen birinin sac bakim urununun reklamini gorsel olarak sunmasi mumkun degil.
Reklamlar da gorsel isler.
Bu olayin reklamla degil, tribune oynamakla alakasi var. L'oreal reklaminda turbanli biri gorununce Endulus fethedilmis gibi tribe girecek cok kafa var Islam Alemi'nde.
Ayrica ortadogu halklari son bes alti senede inanilmaz pazar olusturdular. Deli gibi kozmetik urun tuketiyorlar.
Yoksa 'Seslerine deger verdikleri' falan yok, adam urun satmak icin boyle 'Heyooo L'oreal islam dostu' kafasina ulasacak insanlara hos gorunuyor.
Kadinlarin sac bakimi yapmadigina dair yaygin kaniyi yikmakmis, dusunsene, fon falan cektirip sonra basini saran insan mi olur?
Hicbiseyi de kiramaz bu, bu turbanlilarin hem ortunup, saklanip hem de hicbiseyden geri kalmamaya calisma hastaligina da tavim.
başörtünün aamcı kadının kendini erkeklerin sapık zihin dünyasından korumak ise bu kadının başörtü kisvesi altında aşırı dikkat çeken bir makyaj yapması tesettüre ne kadar uygun? elbeltte banane? kişiler nasıl mutlularsa öyle giyinsinler umrumda değil lakin başörtüyü bir prim bir reklam malzemesi raddesine getirdiklerinde umursamamazlık yapamıyorum, çünkü bunda mantık yok. ayrıca insanlar reklamlara baktıklarında modellerin saçlarında o ürünün verdiği etkiyi görmek isterler o yüzden doğru bir yönelim olduğunu düşünmüyorum sırf reklam kokan bir durum bana göre.
Tamamen saçmalık ve tüm kesimlere hitap edip ürünlerini her türlü insana pazarlama uğraşından başka bir şey değil. Kapitalist düşüncesi "para için ananı bile boyayıp babana sat" mantığı ile hareket eden l'oreal başörtüsü üzerinden bu tür reklam yapmamış olması saçmalıktır zaten 👍
Pazarlama stratejisi olarak hamle doğru, satamadığına satmak gibi bir hedef koymuşlar önlerine. Ancak !!! Mantıksal düzlemde böyle birşeyi pazarlama stratejisi olarak kullanmak hem olağan dışı hem de yanlış. Sonuç olarak bir ürün tasarlayıp, pazarlamak istiyorsan bu ürünün ne işe yaradığını potansiyel müşterilerine göstermen gerekir, yıllardır bu "Başörtüsü takan kadınların saçlarına özen göstermediği ve bakım yapmadığı anlamına geliyordu " ve hatta '' Bu çok kaba bir ön yargıydı ve yerle bir oldu '' şeklinde paraf atılması artı bir saçmalık. Çünkü strateji ve ürünün doğası gereği kullanımın ne yarar sağladığı reklamlarda dönen o dolgun saçlar ve ışıl ışıl sallanmalarıydı. Yukarıda bahsi geçen reklamda bana sorarsanız sadece bir kadın var ama ürün ve sağladığı fayda yok. Bu reklam stratejisi başarısız olacağı için çok fazla yenileneceğini de düşünmüyorum.
Başörtü yargısının kırılması falan fistan güzel şeyler bunlar fakat saç bakım ürününü kapalı bir kadın üzerinden nasıl reklamı yapıldığını anlayamadım. Normalde dolgun saçlı bir kadın lorealle saçların daha dolgun der falan saçlarını gösterir fakat böyle nasıl olucak merak ediyorum.
Yaptıkları şey güzel bişey ama alıcının ürünün etkisini göz boyayici bir sekilde de olsa gormesi gerekir. Dikkat cekmek icin de guzel bir yontem ama araba reklaminda araba gorunmedigini cips reklaminda cips yenmedigini düşünün. Absürd olur.
Tamda fransaya yaraşır bir hareket. Adamlar normal şartlarda mültecileri ve islam dinine mensup olan insanları bir kaşık suda boğacaklar ancak reklam filminda baş örtülü bir bayan kullanmışlar. Sizce bunun altında yatan sebep masumanemi. Bence değil. Müslüman ve baş örtüsünü hakkıyla taşıyan bir bayan iki kilogram boya ile milyarlarca insana kendini meze etmemeli. Kimse yanlış anlamasın ama bu benim fikrim. Islamiyet ve baş örtüsü basite indirgenmeyecek kutsal şeyler. Renkli günler.
Şapkalı kadın alıyor :) dövmeli kadın alıyor koçu başı açık kadın yer alıyor saçını kazıtmış kadın yer alıyor erkek giyinimli kadın yer alıyor bu neden olmasın ki. ya da peruk takan alıyor saçları pembe olan kadın alıyor. Çıplak kadar açık yer alıyor komple kapalı giyim simsiyah saçlı kadın yer alıyor sarışın kıçına kadar olan şortuyla yer alıyor buna neden laf etmediniz ki
Baş örtüsü takmak ile temizliğin, bakımın ne alakası var anlamadım. Üşengecin biri bir safsata uydurmuş. O zaman giyiniyoruz, yıkanmamıza da gerek yok? Ne kadar saçma şeylerle uğraşıyorlar.. Kadının baş örtüsü takıp takmaması onu ilgilendiren konu. Başkası, niye takmadın veya senin bakıma ihtiyacın yok gibi şeyler söyleyemez. Firmaların, olaya tabiri caizse "at gözlüğü" takarak bakması ne büyük acizliktir. Satılmayan ürünleri satma çabaları bile çok komik gerçekten..
peki bu kadinin sacla uclarinin kirik ve cali gibi olmadigini nasil tespit edip o ürünü alacagiz? kadinin saci saglikli mi degil mi göremiyoruz hatta kadinin saci var mi onu bile göremiyoruz. loreal bilindik taninmis bir marka ayni yöntemi piyasada yeni olan bir firma uygulasa kaciniz gider o ürünü alir?
ek olarak eger loreal önyargilari kirmak devrim yapmak istiyorsa türbanli bir kadini sac bakimi ürünü reklam yüzü degil cilt bakimi ürünü reklam yüzü yapardi. inceden tasak gecmisler gibi duruyor bu haliyle 😂
Gelişmeye böyle saçma bir şeyden başlamamız çok yazık olmuş sonuçta reklam ve insanların gözüne güzel gelmesi güzel olduğuna inanması gerekiyor kadının saçı gözükmüyor bu da bende ne alaka ya sorusu uyandırıyor Onun yerine başörtülü kadınları sosyal derneklerde Meclis’lerde bağımsız kuruluşların başlarında görmek daha büyük bir devrim olacaktır diye düşünüyorum
Baziları anlamamış yazık :D bin ton reklam var bakıyorum ürünle alakası yok sonuna ürünü koyuyolar al sana reklam bu bence guzel bir mesaj olmuş reklam yoluyla onyargilari kirmak mukemmel bir fikir
Yani demek istiyor ki. Başörtülüyüz ve özgürüz. Bazı islam ülkelerinin Şampuan reklamlarında Sadece tesettürlülere Sunsilk Hijab shampoo diye reklamı var. Kişi saçını yıkıyor. Örtüyü yıkamıyor. O sadece temsil etme amaçlı
Bilmediğiniz bir şey var en seksi iç çamaşırlarını tesettürlüler alır ve çokta bakımlı ve güzel giyinirler dinini bilen kadın eşine hizmet etmenin görevi olduğunu bilir. Sadece dışarıya kendisini göstermez. Hatta modern geçinen insandan çok daha güzel giyinirler.
Medya kapalılarıda malzemesi yapmaya başladıysa İslam dini gereğini yapmıyor demektir Ve çok saçma kapalı bir bayanın şaç bakım ürünleri reklamlarında boy göstermesi #BirKezbanınSeyirDefteri
Bence güzel bir düşünce olmuş. Ben pek çok kapalı kadının saçlarının ve bakımının açık olanlardan daha iyi yaptığını düşünüyorum. Ayrıca zaten saçı açık olan reklamlardada genelde kaynak ve postiş kullanıyor:))
Hayır, devrim değil. Sadece iyi düşünülmüş reklam ve pazarlama örneği. Bu kişi bir çok ünlü modelden daha fazla ses ve soluk getirecektir. Üstelik H&M mağazasının yarattığı algıdan sonra çokta ilgi görecektir.
Baş örtüsü eğer İslam'a göreyse o zaman başka bir şey yok eğer kendi kendine güzellik yapmak istiyorsa o zaman hiç yakışmamış saç bakım ne baş örtüsü ne allah allah
Dünya daha yeni yeni eşitliği savunur oldu amma bu tiraj meselesine benziyor. Kaldı ki bir yandan H&M de siyahi çocuğa saçma sapan bir sweet giydiriyor.
Asıl saçma olan kapalilarin bakım yapmıyor diye davranışları. Bende bir kapalı bir bayanım ama çok da bakimliyim ne demek kapalilar bakımlı olmaz çok yanlış yaklaşım '🖓🖓
Kapali kadinlar da saçına bakim yapar da reklam da urunun etkisi cezbedici goruntuler olmali bu sekilde kimse üründen fikir edinemez sacma bir farkindalik olmus
mesaj vermek istemis anladim fakat. Ben kendi adıma soyleyeyim. Gozume hitap edecek bir sac Gormek isterdim soncta danismanligi yapilan bir sey. Ayni sekilde başörtülü arkadslarimda boyle düşünür bence🤗
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden gelmesin basortululer insan degil mi bircok kapali arkadasim var kendilerine cok bakiyorlar saclarina da buna karsi cikanlar cook buyuk bir haksizlik yapiyor diye dusunuyorum
Bu algıyı yıkması güzel de başötülü bir kadın nasıl saç reklamı yapabilir :O
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence cok iyi olmuş. Ayrıca farklılıklar her zaman iyidir. Böyle yaparak daha çok dikkat çektiklerini, daha iyi reklam yaptıklarını bu paylaşımdan da görüyoruz.
Bende bir yorum yazayım arkadaşlar Sunsilk (Elidor) Türkiye ve Azerbaycan'da sadece Elidor ismiyle satılıyor. Sedal ispanyolca konuşan latin amerika ülkeleri Seda portekizce konuşan Brezilya Hazeline Çin
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Kozmetik devinden tarihte bir ilk! İlk kez bir saç bakım ürününün reklamında başörtülü bir kadın rol aldı! Sizce bu bir devrim mi?
En İyi Cevaplar