Kıvırcık saç bakımı diğer saç tiplerinden bir tık daha fazla emek istiyor. Kıvırcık saçlar yıprandığında tekrar onarmak güç oluyor. Saçlarda çabuk kuruma beraberinde yıpranmayı, kırılmaları getirir. Bu sebeple saçlarımızın ihtiyacı olan nemi mutlaka karşılamamız şarttır.
Kıvırcık saçlar neden çabucak kurur?
Kıvırcık saçlar neden çabucak kurur?
Bunun birçok sebebi olabilir. Özellikle saçlara ısı uygulanan işlemler, saçların çabuk kurumasına yol açıyor. Onun dışında; çok sık sıcak su ile yıkamak, fazla güneşe maruz kalmak da kıvırcık saçların kurumasına yol açan etkenlerden bazılarıdır. Ancak saç kurutmaya özel olarak dikkat etmek gerekir. Saçlarınızı ısıyla kurutmak yerine, yumuşak yüzeyli bir tişört ile kurutabilirsiniz. Bu sayede nemi saçlarınıza hapsetmiş olursunuz.
Kıvırcık saçlara nasıl nem kazandırılır?
Kıvırcık saça nem kazandırma
Doğal yağlardan destek almak saçlara nem kazandırmanın en kolay ve en etkili yollarından bir tanesidir. 500 Ml'lik şampuanınıza ekleyeceğiniz 3 çay kaşığı badem yağı, saçlarınızın ihtiyacı olan nemi karşılamaya yetecektir. Onun dışında; saçlarınızın nem kazanması için kullandığınız şampuanın da saç tipinize, saç probleminize uygun olması gerekmektedir. Çabuk kuruyan saçlar için Elidor İpeksi Yumuşaklık Şampuan en uygun olanı. İçeriğindeki Argan ve Babassu yağları sayesinde saçları derinlemesine besliyor ve nemlendiriyor.
Kıvırcık saç şekillendirme: Elidor 7/24 Belirgin Bukleler Şekillendirici Bakım Kremi
Kıvırcık saç şekillendirme
Kıvırcık saçları şekillendirmek de ayrı bir efor istiyor :) Elidor 7/24 Belirgin Bukleler Şekillendirici Bakım Kremi sayesinde pratik bir şekilde şekillendirebilir, saçlarınızın nemini koruyabilirsiniz. Duş sonrasında nemli saçlarınıza diplere değdirmeden uygulayın ve sonrasında saçlarınızı kurutup şekillendirin. Saçlarınız hem yumuşacık olacak hem de şeklini koruyacaktır. İçeriğinde elastin ve badem sütü bulunuyor. Saçları hem besliyor hem de kıvırcıkların daha belirgin olmasını sağlıyor. Mutlaka denemenizi öneririm ♥
Kıvırcık saç hoş görünüyor fakat birde sahip olduğu kişiden duymalılar diye düşünüyorum. Kıvırcık ve kuru saça sahipsen, diğer erkeklerin saçları ipeksi ve yumuşak görünüyorken sen saçlarına "benimkiler neden böyle?" dersin muhtemel. Bende öyleyim çünkü. Nem terapisi sağlayacak bir kaç adım uygulaman kuru saçlara veda etmen için yeterli olacaktır. Kullandığın şampuan onarıcı ve besleyici olmalı. Bunun yanında parlaklık ve nem sağlayan Elidor 1 Minute kremlerini denemelisin. Ben onarıcı bakım ve süper parlak saç kremimden fındık büyüklüğünden ikisini de sıkıp karıştırarak saçlarıma uyguluyorum. Gerisini tahmin etmek zor değil. Harika bir koku ve yumuşaklık saçlarımda oluyor. Denemelisin, bol şans.😊
Loreal elseve in krem ve şampuanı var onları kullanabilirsin yumuşacık oluyor ya şivazkof (yazılışı karışık üzgünüm 😂) şampuan kullanabilirsin sarısını o da yumuşacık yapıyor
En İyi Cevaplar