Dökülen Saçlar İçin Bakım Maskesi 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı ezilmiş ıspanak 1 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı badem yağı 1 yemek kaşığı kişniş
Dökülen saçlara kesin çözüm üretmek isteyenlerdenseniz mucizevi bakım maskesini uygulamaya alabilirsiniz. Maske yapımı için önerilen tüm malzemeleri geniş bir kap da harmanlayalım Hazırladığımız maskeyi saç diplerine masaj aracılığı ile iyice yedirelim ve 15 Dakika boyunca bekleyelim. Uygulamaya alacağınız bu özel saç bakım maskesi saç kırıklarının giderilmesi adına da oldukça idealdir. Haftada 2 kez uygulayalım.
Saç Dökülmesine Karşı Kür Tarifi: 1 yemek kaşığı hint yağı 1 yemek kaşığı badem yağı 1 yemek kaşığı maya 1 yemek kaşığı ılık su
Kür tarifi için 1 yemek kaşığı mayanın içerisine 1 yemek kaşığı ılık Su ilave edelim. Karışımımızın içerisine 1 yemek kaşığı badem yağı ve 1 yemek kaşığı hint yağı ekleyelim. Maskemizi saç köklerine masaj yardımı ile iyice yedirelim ve 15 Dakika boyunca bekleyelim. Haftada 2 kez uygulayalım.
Malzemeler
5 yemek kaşığı 0rganik sızma hindistan cevizi yağı 1 çorba kaşığı çiğ organik bal 2 çay kaşığı organik tarçın Hazırlanışı: Her şeyden önce, bir kap içine hindistan cevizi yağı koyun ve ısıtın. Ardından bal ve tarçını ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırlandığında, karışımın soğumasına izin verin. Şimdi saç köklerine bu büyülü karışımla masaj yapabilir ve harekete geçirmek için 15 dakika bu şekilde bekletebilirsiniz. Ardından durulayabilirsiniz. Bu uygulama ile birkaç gün içinde gelişmeleri farkedeceksiniz; Saç kökleriniz güçlenecek ve saçlarınız dökülmeyecek.
D vitamini öneririm. Arkadaşım şaka mısın? Kendi ağzınla diyorsun D vitamini eksikliğinden dolayı saçlarının döküldüğünü. Cevabı zaten belli. Demek ki D vitamini kullanacaksın. Nasıl kullanırsan kullan ama kullan.
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Derdim sacimla arkadasim ne anlatmak istedigimi israrla anlamiyorsun. Sac dokulmesini durdurmak icin vitamin ampulleri ile yapilan bir cok maske var ama D vitamini ile ilgili bir maske duymadim. Ilac kullanmak istemiyorum. Beslenmeme zaten dikkat etmek zorundayim ama ne surede etki eder bilmiyorum. Derdim bunu en kisa surede onlemek. Sorum da bu zaten, en kisa surede gecmesi icin ne onerirsiniz.
Genetik faktörler, aşırı stres, mevsim değişikleri gibi nedenlerin dışında yetersiz beslenmek, vitamin ve protein eksiklikleri de saç dökülmesin sebebiyet verebiliyor. Saç dökülmesi tedavisi için öncelikle altta yatan sebep bulunması gerekiyor, D vitamini eksikliğinden dökülen saçların için birkaç önerim var:
D vitamini eksikliğinden saç dökülmesi yaşayanlar nasıl beslenmeli?
D vitamini eksikliği sebebiyle saç dökülmesi yaşıyorsanız, düzenli beslenemeye özen göstermeniz gerekmektedir. D vitamini içeren besinlere öncelik verebilirsiniz. Bu besinler: Yulaf, karaciğer, Süt ve süt ürünleri, somon, patates, mantar, yumurta, maydanoz.
Saç dökülmesini kısa sürede durduran Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Çözüm serisi!
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Çözüm
Düzenli beslenmek de saç problemlerini gidermek için yeterli olmuyor. Saç tipimize, saç problemimize uygun bakım ürünleriyle desteklemek gerekiyor. Saç dökülmesi için kullanılan en iyi şampuanlardan biri de Elidor'dur. İçeriğindeki soya vitamin kompleksi sayesinde saçlara derinlemesine bakım yaparak saç dökülmelerini durdurur. Üstelik daha canlı, sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.
D vitaminin tek tedavisi devit in iğnesi. Kullanmamak için aylarca direndim. Ancak mecbur kaldım. 3 aydır kullanıyorum ilk dozda bile biraz fayda hissediyorsun. Aksatmamalısın. D vitamini eksikliği deyince kulağa çok basit geliyor ancak çok ciddi sorunlar çıkarıyor. Yaşam kalitesini düşürüyor.
Değerlerime baktırmadım daha aslında başka sağlık problemleriyle uğraşıyorum çünkü. Ancak saçlarım kendine geldi ağız yaralarımdan eser kalmadı ve enerjim eskiye oranla çok çok fazla
Balık yiceksin özellikle somon. Aynı zamanda vücudun üretemediği bir vitamindir. Güneş ışığı gerekli üretmek için. Fotosentez gibi düsün bol bol güneşe çık...
Bir söz vardır, Balık ye, başka hiç bir şey yemesen de olur diye. tabi katılmıyorum bu lafa ama bence bir check up yaptır, böyle durumlarda ilaçla o vitaminleri temin etmelisin,
Benim annem de öyle, beyaz şeylerin hiç birini yemiyor yoğurt falan, balık da sevmiyor, ancak fasülye sever :)) onun da saçları döküldü saç kalmadı neredeyse, bir kere folik asit ilaçları aldı saç dökülmesi durdı
Yumurta da midemi bulandiriyor mesela, hem tadi hem kokusu. Yedikten sonra tum gun rahatsiz oluyorum zaten mide yanmam hic durmaz. Ama onu yeme bunu yeme olmuyor balik vs yiyemem ama yumurtayi yemek zorundayim. Peki ilaci biraktiktan sonra devam etti mi?
sen eğer yiyemediğin şeyler varsa doktora söyle onları karşılaması için tabletler versin sürekli kullan. vücudun ihtiyacı var dolayı yolla girsin vücuduna
En İyi Cevaplar